שיתוף

יש לכם עובדים שהייתם שמחים מאוד לפטר. כשגייסתם אותם הם בלטו לטובה בין כל המועמדים; הם מוכשרים, בעלי ידע, ניסיון רב ובעיקר מוטיבציה שבשנים קודמות הרקיעה לשחקים.

אלא שעם הזמן הם נשחקו, איבדו את המוטיבציה ואולי אפילו הפכו ממורמרים. הם מגיעים לעבודה בחוסר חשק, עושים את המינימום הנדרש כדי לשרוד, מגיבים באדישות למשובים ולהערות לגבי הישגיהם, ובאופן כללי נראה שאם היתה להם ברירה הם היו עוזבים מזמן.

אבל אין להם ברירה משום שהם עברו את גיל ה-40 ויתקשו למצוא עבודה אחרת בתנאים דומים לאלו מהם הם נהנים בארגון שלכם; או שהם צעירים אבל יש להם הרבה מאוד התחייבויות כספיות והם לא מעזים לנסות את מזלם במקום חדש, או שנולד להם תינוק והם לא יכולים להתמודד עם התחלות חדשות במקום עבודה חדש, מכל סיבה אחרת, הם לא יכולים להתפטר.

ולמעשה, גם לכם אין ברירה. אתם לא יכולים להרשות לעצמכם לפטר עובדים אלה, בגלל מגוון רחב של סיבות:

  • כבר השקעתם בהם הרבה מאוד בהכשרות.
  • הם צברו בארגון שלכם הרבה מאוד ידע מקצועי וגם ידע שעלול לשמש את המתחרים שלכם.
  • השלמת הפיצויים (לפיצויים שהצטברו בקרן הפנסיה או המנהלים) שמגיעה להם, היא בסכומים מאוד גבוהים והארגון יתקשה לעמוד בהוצאה גדולה כל כך, ועוד כהנה וכהנה סיבות שבגללן אתם לא יכולים לפטרם, ואתם מעדיפים להמשיך 'לסחוב' את העובד חסר המוטיבציה ולא לפטר אותו.

אם כן מה עושים במקרה כזה. איך מחזירים את העובד למסלול הנכון, איך מגבירים את המוטיבציה שלו וחוזרים למצב בו הוא תורם רבות לארגון:

1 ציינו לטובה כל הישג שלהם:

ציינו כל הישג שלהם ולו הקטן ביותר, ודאו שהם מקבלים הערכה פומבית ובכך 'תזכירו' לעובדים אלה את תחושת ההישג שהיתה נחלתם בעבר.

לפעמים פשוט לגשת לעובד ולומר לו תודה על פרויקט שהשלים או הישג שהביא לארגון, קטן ככל שיהיה (ההישג), כלומר הבעת תודה למאמצים שעובד השקיע, יכולה להיות גורם מדרבן ביותר.

2 לעזור לעובד כזה להשיג התקדמות מקצועית מוחשית בתפקידו:

לעתים קרובות עובדים פשוט נתקעים בפרויקט שלא זז, או לא מתקדם כפי שרצו והם חשים שהם נכשלים בו ומרימים ידיים.

תחושת התסכול או ההפסד דובקת בעובד כזה ומשיכה ללוות אותו בפרויקטים אחרים, ופתאום הוא מאבד בטחון ונכשל פעם אחר פעם עד שהוא מאבד עניין.

עזרו לו להגיע להישגים כדי להחזיר לו את הביטחון העצמי ואת התחושה שהוא מסוגל להגיע להישגים.

3 העניקו הטבות לעובד שאיבד את המוטיבציה:

זה נשמע מנוגד להיגיון הבריא, אבל אם תמצאו סיבה כדי להעניק לעובד כזה הטבות כלשהן, תעבירו לו בכך את המסר שרואים אותו, שהוא חשוב, ושלארגון אכפת ממנו.

4 הכריזו את תחרות נושאת פרסים:

פנו לצד התחרותי של העובדים וקיימו תחרות על הגעה ליעדים מוגדרים. ודאו שהפרסים יהיו כאלה שידרבנו עובדים להיאבק כדי להגיע ליעדים ולזכות בהם. מה שחשוב בתחרויות אלה זה לוודא שלכל עובד יש הזדמנות שווה לזכות בהם.

5 ספקו לעובדים פורום פתוח לביטוי תחושותיהם והשגותיהם:

אל תתנו לאגו שלכם או של מנהלים אחרים לעמוד בדרכם של העובדים לבטא את הקשיים שלהם, את התסכולים והכעסים שלהם ואת הבעיות שהם מחפשים להן פתרון.

ודאו שהפורום אכן פתוח ועודדו את העובדים להשתמש בו כדי להעביר להנהלה מסרים, לבטא תסכולים ולבקש עזרה מעובדים אחרים או מנהלים.

6 ודאו שבמקום העבודה יש הפסקה אמיתית שמאפשרת מנוחה:

אפשרו לעובדים לקחת הפסקה כשהם זקוקים לה, במקום שהם יכולים להרגע בו ואולי גם לאכול ולשתות במהלך ההפסקה. מקום שיש בו שולחנות וכיסאות, פינת קפה וכו.

7 הנהיגו אווירה שמטפחת קשרי חברות בין עמיתים:

עודדו את העמיתים לעבודה של העובד שאיבד את דרכו ואת המוטיבציה שלו, להביע הערכה זה לזה, גם מחוץ להקשר של הבעת ההערכה הרשמית של הארגון. זה יעניק לעובד תחושה שהוא מוערך על ידי חבריו והוא לא ירצה לאכזב אותם.

כנס משאבי אנוש

כנס הגיוס השנתי 2024

כנס רווחה וחווית העובד

אין תגובות

השאר תגובה