שיתוף

ניהול חברה מצריך לקיחת החלטות חשובות מידי יום וכמה מההחלטות הללו קשות במיוחד.
אם מדובר בצמצומים ופיטורי עובדים ואם מדובר בחלוקת תקציב, להלן כמה מההחלטות הקשות של מנהלי משאבי אנוש:

צמצומים

עבור כל חברה, "צמצומים" היא מילה גסה. זאת כיוון שלאחר שכבר גויסו והוכשרו אנשים לתפקיד, אף אחד לא באמת רוצה להיפרד מהם.

כאשר ההחלטה על צמצומים נעשית רק ברגע האחרון, בדומה להחלטות קשות רבות אחרות בחברה, למעשה מתעלמים מהבעיה עד שכבר לא ניתן להתעלם ממנה ואז כבר מאוחר מידי לתכנן אסטרטגיה הולמת. התוצאה היא פעולת ראקציה שמותירה את הצוות ואת החברה במצב לא אידאלי.

הפתרון טמון בחשיבה קדימה, תכנון מקדים ואסטרטגיות ייעודיות למצבים של צמצומים אפשריים, כך שכאשר תידלק נורת אזהרה של אפשרות צמצומים, תהיה לכם תכנית מגירה ותוכלו לפעול בהתאם לה.
התכנית אינה בהכרח פיטורין, ישנם דרכים רבות נוספות להתייעל ולעמוד בהכרח לצמצומים. כל החלטה שתיקחו תהיה קריטית ופיטורין באופן מיוחד כיוון שהם משפיעים על חיי העובדים שיפוטרו, על מורל הצוות שיישאר לעבוד וכמובן על מיתוג המעסיק.

במידה ואין מנוס מפיטורין צריך לחשוב על דברים נוספים כגון: את מי חייבים לפטר, כמה זמן מראש יש להודיע להם והאם ניתן למצוא להם עבודה אחרת.

גיוס כישרונות

גיוס כישרונות מצריך תכנון נכון ומקיף הכולל יצירת ושיווק מותג המעסיק, תכנית תמריצים ותגמולים, אפשרויות שכר מתאימות, ראיונות עבודה ייעודיים, ועוד. לצורך גיוס כישרונות יש להכין מראש אסטרטגיית גיוס יעילה שתתאים לגיוס הרלוונטי. יש לבדוק את הכשלים בתהליכי הגיוס הקודמים ולייעל את התהליך על המשאבים שלו והעלויות הנדרשות. חשוב להבין את מסגרת הזמן, לפתח אסטרטגית גיוס חזקה, לתאר את המשרה בדיוק, וכד'.

פיטורי עובדים

אין ספק כי התמודדות עם עובד גרוע, מאתגרת מאוד. אנשי משאבי אנוש חשים פעמים רבות בתכול הלגיטימי הנובע מגיוס העובד, הכשרתו, ההשקעה בו כשלבסוף מתגלה הוא אינו משקיע זמן ומרץ בעבודה ואינו מפיק תוצאות. לאחר שיחות וניסיונות הגיע הזמן להיפרד ממנו. חשוב לזכור כי עד כמה שפיטורי עובדים אינם נעימים, לעיתים לא ניתן להימנע מכך ולכן חשוב לקחת את ההחלטה הנכונה.

חשוב להיות אסרטיביים אך הוגנים. לקיים שימוע לפני פיטורין ולהסביר לעובד מדוע לא ניתן להמשיך ולאפשר לו לעבוד בחברה. חשוב גם להיות עקבי בהחלטה ולא להיכנע בשל רגישות יותר. יש לזכור כי עובד אחד עשוי להרעיל את כל הצוות ולהשפיע על כלל התפקוד של העובדים בחברה.

כנס משאבי אנוש

כנס הגיוס השנתי 2024

כנס רווחה וחווית העובד

אין תגובות

השאר תגובה