מה שהצמיח אותי והעצים אותי הייתה עצם העובדה שנתנו לי לעשות בעצמי

מה שהצמיח אותי והעצים אותי הייתה עצם העובדה שנתנו לי לעשות בעצמי

תמי מלול, סמנכ"לית משאבי אנוש בחברת מטבחי רגבה, מספרת על השינוי הארגוני שעוברת החברה ועל תפקידה המיוחד במערך

שיתוף

הכנס השנתי למשאבי אנוש שיתקיים ב-25/26 במרץ, טומן בחובו הרצאה במתכונת שונה ומיוחד. אל הבמה יעלו סמדר תדמור וקובי רוזנברג, יועצים ארגוניים המנהלים את חברת מטיס, לצד מירי שפיר, מנכ"לית מטבחי רגבה, ותמי מלול, סמנכ"לית משאבי אנוש במטבחי רגבה. יחד הם יציגו את השינוי הארגוני שהם מובילים במהלך 3 השנים האחרונות בחברה, תוך מתן דגש על נקודות קריטיות בשינוי, טיפים, תובנות וכלים יישומיים ללווי נכון ומושכל של שינויים ארגוניים – בארגון צומח ומצליח – וזאת תוך כדי תנועה.

תמי מלול, סמנכ"לית משאבי אנוש בחברת מטבחי רגבה, בעלת תואר MBA ולימודי הנחיית קבוצות, עוסקת מזה 15 שנים בניהול משאבי אנוש בכיר בארגונים תעשייתיים, בדגש על יחסי עבודה ופיתוח ההון האנושי. תמי מלול, שהצטרפה לחברת מטבחי רגבה לפני 7 שנים, נבחרה לקחת חלק בהרצאה המשותפת של מנכ"לית רגבה מירי שפיר והיועצים סמדר תדמור וקובי רוזנברג בכנס השנתי למשאבי אנוש 2015.

מלול, האחראית על ההון האנושי בחברה שלה 13 סניפים ברחבי הארץ, מפעל ומטה, ואשר מעסיקה כיום 310 עובדים, מצטרפת להרצאה כצלע שלישית ב"משולש הזהב של הובלת שינויים" ברהיטי רגבה שהוא: מנכ"ל + משאבי אנוש + יועץ ארגוני.

תמי, משיחה עם מנכ"לית החברה מירי שפיר, נאמר לי שאת זו שחיברה בינה לבין סמדר תדמור וקובי רוזנברג ממטיס. מדוע בחרת דווקא במטיס כחברת ייעוץ?
תמי מלול: הכרתי את סמדר תדמור מעבודה משותפת בדלתא. בנוסף, יצא לי להכיר את קובי רוזנברג, גם כן בתפקיד קודם, שכן החברה שהוא ניהל סיפקה לנו קורסים והדרכות. כשמירי שפיר (כיום מנכ"לית מטבחי רגבה) חיפשה חברה שתלווה אותנו במערך פיתוח מכירות, הצעתי לדבר עם קובי וסמדר.

כשפתחנו את הנושא בפני סמדר וקובי, הבנו יחד איתם שאנחנו עומדים מול אתגר גדול יותר ומורכב יותר ושנחוצים לנו כלים ומעטפות נרחבות יותר, הרבה מעבר לעוד קורס של פיתוח מכירות. משם יצאנו לדרך חדשה שהחלה בפיתוח העובדים ברשת החנויות ונמשכה בפיתוח מנהלים, צוותי עבודה וליווי חברי ההנהלה.

ההתחלה הייתה שינוי רמת הניהול ברצפת הייצור ושידרוג מנהלים טובים דרך קורסים, מפגשי העשרה, פיתוח כישורים רכים ובכלל על ידי כך שהתחלנו להטמיע גישה וכלים לפיתוח ההון האנושי. עד אז, החברה התמקדה בעיקר בקורסים מקצועיים, טכניים ולא הושמו דגשים על פיתוח כלים ניהוליים ובמקביל על פיתוח כישורים רכים. המטרה שלנו הייתה לעורר מודעות לפיתוח הון אנושי. האנשים שניהלו את החנויות שלנו היו עם אוריינטציה מקצועית, טכנית ובעיקר רקע במטבחים. השינוי שלנו הוביל אותנו לחפש ובעיקר לבנות מנהלים עם כישורי ניהול יותר מפותחים: עם אוריינטציה מיחשובית מפותחת, עם פתיחות למה שקורה בעולם, הבנה עמוקה יותר של השוק. רצינו מנהלים שמסוגלים לעבוד בסביבה מתפתחת, מורכבת ומאתגרת יותר, כאלה שמסוגלים לעבוד עם העובדים ועם ההנהלה בעזרת כלים מדידים, להעביר ישיבות צוות, להעביר מסרים ולקדם תרבות ארגונית חדשה בחברה.

איך את, כסמנכ"לית משאבי אנוש, השתלבת בעשייה הזו?
תמי מלול: סמדר וקובי בנו את המעטפת של ההדרכות והתקשור עם העובדים אבל הם לא עשו את כל העבודה בפועל בעצמם. הם לא דגו בשבילי, אלא לימדו אותי לדוג ועודדו אותי להעז ולעבוד עצמאית בתוך הארגון. הם נתנו לי כלים ומעטפת ואני המשכתי משם. היום אני עובדת על תכנית שבנינו יחד איתם, במסגרתה אני מגיעה לסניפים אחת לרבעון, לסדרה של 4 מפגשים. במסגרת התכנית הזו אני מצטרפת לישיבות צוות קיימות (כך שלא צריך לפנות לפעילות הזו מקום מיוחד והיא לא משבשת את העבודה).

במפגשים שלי עם הצוותים בסניפים השונים אני מלווה אותם תוך כדי הקניית כלים לפיתוח האדם בתפקיד. נקודת המוצא שלנו היא שהדרכה צריכה לבוא ממקום של חיזוק: לזהות חוזקות אצל האנשים שלנו, ללמד אותם לזהות אותן, לפתח אותן וליישם אותן. בכל מפגש אנו דנים בחיזוק ממשקים בארגון, תקשורת בין העובדים ובין הסניפים, פיתוח האדם בתפקיד… אנחנו לא מחפשים את מה שאין ולא מנסים להפוך עובדים למה שהם "לא", אנחנו עובדים עם מה ש"כן".

העובדה שמנכ"לית החברה, שהייתה אז מנהלת רשת החנויות, אפשרה לי להוביל תהליך כזה בלי עכבות מלמדת רבות על טיב התקשורת הארגונית הפתוחה שלנו.

איך המהלך הזה של שינוי ארגוני תרם לך? כיצד הוא הצמיח אותך אישית ומקצועית?
תמי מלול: מה שהצמיח אותי והעצים אותי הייתה עצם העובדה שנתנו לי לעשות בעצמי. אני מביאה כלים ותובנות מתוך הארגון. מכל מפגש שלי אני מקבלת ואני מעבירה ידע, חוויות, התנסויות. מבחינתי, היועצים עזרו לי לבנות פלטפורמה ואני עובדת עליה בשטח. עצם העובדה שאני באה מרקע של הנחיית קבוצות (וכאמור למדתי את התחום), מאפשר לי להביא כלים מקצועיים משלי לכל מפגש עם העובדים וזה מבחינתי מאפשר לי למצות את הידע והיכולות שלי. אני מתמקדת בפעילותי הרבה מעבר לתחומים הקלסיים של ניהול משאבי אנוש (גיוס, רווחה וכיו"ב) – אני ממש מתחברת לאנשים, לראש וללב שלהם, ועוזרת להם לצמוח ולהצמיח.

מה למדת מהעובדים במסגרת המפגשים שלך בשטח?
תמי מלול: ראשית, המפגש עם הסניפים רק אושש מבחינתי את מה שתמיד ידעתי וזה שיש לנו עובדים נפלאים בעלי רצון ומוכנות לתרום לארגון ולהתפתח איתו. הבנתי עד כמה העובדים שלנו מחוברים אלינו ורואים את עצמם כאן לטווח הארוך וזה מעצים את החשיבות של התהליך שאנחנו מובילים. גיליתי עד כמה אנשים מוכנים לתת, להתקדם, לתרום לטובת הארגון. כשנותנים להם כלים והזדמנויות לצמוח – הם פותחים את הלב. 

אני אישית למדתי שלא משנה כמה אתה עמוס ביום יום, אתה תמיד צריך להקדיש זמן לתהליכים ארוכים שמתחברים לאסטרטגיה של החברה ולא לוותר. ראיתי את העובדים שלנו שבאים לישיבות, מפגשים, הדרכות אחרי שעות עבודה ארוכות והם פתוחים לשתף, להקשיב וללמוד. לכן גם אנחנו צריכים להעמיד לרשותם את המשאבים הטובים ביותר שיאפשרו להם להמשיך בעשייה פורייה ומצמיחה, למענם ולמען הארגון.

מהרו להירשם לכנס השנתי למשאבי אנוש שיתקיים ב-25/26 במרץ!
לפרטים והרשמה יש ללחוץ כאן

כנס משאבי אנוש

כנס הגיוס השנתי 2024

כנס רווחה וחווית העובד

אין תגובות

השאר תגובה