ככל שיותר ארגונים משלבים רובוטיקה ואוטומציה בעבודה השוטפת, וככל שעולה היקף העבודה שעוברת לידי הרובוטים, כך הצלחת הארגון תלויה יותר בבניית תרבות ארגונית המאמצת שינוי, חדשנות ושיתוף פעולה בין אדם לרובוט.
עבור מנהלי משאבי האנוש טמונה כאן הזדמנות ניהולית קריטית: על מנהלי משאבי אנוש לעצב באופן פעיל תרבות ארגונית שבה העובדים משתלבים ביצירת חדשנות, מפתחים יצירתיות, מסתגלים במהירות לשינויים ופתוחים לעבודה לצד הרובוטים.
אחד הצעדים הראשונים בטיפוח סוג זה של תרבות ארגונית הוא להפוך את הניסויים (ניסוי וטעייה) בלי לחשוש מכישלון – לשיטת עבודה לגיטימית ומציאות יומיומית.
יש הכרח ליצור סביבת עבודה שבה העובדים מרגישים בטוחים לחקור דרכים חדשות לעבוד ולתקשר עם טכנולוגיות מתפתחות.
כאשר מתרחשות טעויות או חוסר יעילות בתהליך של אימוץ אוטומציה, מנהלי משאבי האנוש יכולים לחזק ולבסס את התפיסה לפיה ניסוי ולמידה הם חלק בלתי נפרד מהחדשנות.
יצירת בטיחות פסיכולוגית מעודדת את העובדים לקחת יוזמה ולהיות מעורבים בטכנולוגיה, במקום להתנגד לה וחשוש מפניה.
להכרה במאמצים יש תפקיד רב עוצמה בבניית הלך הרוח הזה. על מנהלי משאבי האנוש להכיר במאמצים של עובדים שמפגינים התלהבות מהשימוש בטכנולוגיה ולתגמל אותם על כך, בין אם הם מזהים דרכים טובות יותר לעבוד עם רובוטים או להתנדב בניסוי בעבודה עם כלים חדשים, או כל דרך אחרת של השתלבות עם עבודת הרובוטים.
הכרה במאמצים הללו באופן פומבי (בפני כל עובדי הארגון) מחזקת את המסר שכושר הסתגלות וסקרנות הם התנהגויות מוערכות בכל החברה.
חדשנות זקוקה לסיעור מוחות. מנהלי משאבי אנוש יכולים ליצור פורומים עבור צוותים חוצי תפקידים כדי להציע שיפורים בזרימות העבודה של אדם-רובוט.
הפלטפורמות הללו מאפשרות לעובדים לשתף משוב, להציע התאמות למערכות אוטומטיות וליצור במשותף פתרונות שעובדים טוב יותר עבור כולם.
הקשבה לתובנות של העובדים מובילה לתהליכים טובים יותר ובונה אחריות על השינוי.
כדי להטמיע את התרבות הארגונית של שיתוף הפעולה, על מנהלי משאבי האנוש לארגן פעילויות לבניית צוות או אירועים ממוקדי חדשנות.
האקתונים, מעבדות חדשנות, וסדנאות לפתרון בעיות, הם כלים מצוינים לקרב עובדים סביב אתגרים משותפים הקשורים לרובוטיקה ואוטומציה.
אירועים אלה מטפחים אחווה, מעודדים חשיבה יצירתית וממצבים את אימוץ הטכנולוגיה כמאמץ צוותי, ולא רק כיוזמה שמונחתת מההנהלה.
בנוסף, על מנהלי משאבי האנוש לשלב סקרנות ויכולת הסתגלות בהערכות ביצועים, פיתוח מנהיגות ותקשורת פנימית.
התאמה של ציפיות תרבותיות לאבולוציה הטכנולוגית של החברה מאפשרת לעובדים להבין טוב יותר כיצד ההתנהגויות שלהם תומכות ביעדים ארוכי הטווח של הארגון.
בסופו של דבר, השילוב של רובוטים במקום העבודה הוא לא רק שינוי טכני, אלא כאמור, שינוי תרבותי.
מנהלי משאבי אנוש שמטפחים תרבות ארגונית של סקרנות, הכרה במאמצים וחדשנות משותפת, סוללים את הדרך למעברים חלקים יותר, למעורבות עובדים חזקה יותר ולכוח עבודה גמיש יותר שמוכן לשגשג בעידן האוטומציה.