שיתוף

מחוברות עובדים ומידת המחויבות שיש לעובד לעבודתו ולארגון כולו הינן קריטיות להצלחת הארגון.

עובדים בעל רמת מחוברות גבוהה ומידת מחויבות גבוהה הם בעלי מוטיבציה גבוהה, יכולת לייצר פרודוקטיביות גבוהה וסבירות גבוהה להישאר בחברה לפרקי זמן ארוכים יותר.

אלא שבימים אלה, לאור גלי הפיטורים, כשבאופק מתקדרים ענני המיתון, והאינפלציה מקפיצה את העלויות הבסיסיות של כמעט כל ארגון, ועל ידי כך מקטינה את רווחי החברות, יש ארגונים שאינם יכולים להרשות לעצמם להעלות את שכר העובדים.

לכן, אחד החששות הגדולים שטורדים בימים אלה את מוחם של רבים ממנהלי משאבי האנוש הוא, שהיעדר היכולת להעלות שכר לעובדים, יפגע במידת המחוברות שלהם לארגון.

יש 4 סיבות עיקריות לכך שלמידת המחוברות של העובדים יש חשיבות רבה להישרדותו ואף צמיחתו של הארגון:

1 פרודוקטיביות מוגברת:

עובדים בעלי מידת מחוברות גבוהה נוטים יותר לעשות מעל ומעבר בעבודתם. השקעה זו של המיטב והמירב שהעובד יכול לתת לחברה, מובילה לרמות פרודוקטיביות גבוהות יותר.

לכן, מידה רבה של מחוברות ומחויבות לארגון, מאפשרת לארגון לצמוח על ידי הגדלת התפוקה והיעילות.

2 שביעות רצון משופרת של הלקוחות:

עובדים בעלי מידת מחוברות ומחויבות גבוהה, נוטים יותר מאחרים לספק שירות טוב יותר ללקוחות. כתוצאה מכך, גוברת שביעות הרצון והנאמנות של הלקוחות. זה יכול לעזור לחברה לצמוח על ידי משיכת לקוחות חדשים ושימור לקוחות קיימים.

3 שיעורי תחלופה נמוכים יותר:

עובדים בעלי מידת מחוברות גבוהה לארגון נוטים פחות לעזוב את החברה, דבר שיכול לסייע בהפחתת העלויות הכרוכות בתחלופת עובדים.

עלויות אלה כוללות עלויות גיוס של עובדים חדשים, הכשרת העובדים החדשים, תקופה בה הפרודוקטיביות של העובדים החדשים נמוכה יחסית עד לרכישת ניסיון ומיומנות בתפקיד, ירידה במורל העובדים שנשארים בחברה ועוד.

4 ביצועים פיננסיים טובים יותר:

ארגונים שבהם מידת מחוברות העובדים לארגון הינה גבוהה, נוטים לראות ביצועים פיננסיים טובים יותר מאלו של ארגונים שמידת מחוברות העובדים בהם נמוכה יותר, לרבות רווחים גבוהים יותר ותשואות גבוהות יותר לבעלי המניות.

ברמה העקרונית, מחוברות גבוהה של עובדים לארגון יכולה לתרום לצמיחתו ולהצלחתו של האגון על ידי שיפור איכות העבודה, שביעות רצון הלקוחות והביצועים הפיננסיים.

אם כן, איך ניתן להגביר את מחוברות העובדים לארגון או לכל הפחות להימנע מהפחתתה.

יש 9 דרכים שמאפשרות להגביר את מידת המחוברות של העובדים לארגון או לפחות לשמר את מידת המחוברות הקיימת, גם אם לא ניתן להעלות את שכרם:

1 להציע לעובדים הזדמנויות להתפתחות וצמיחה מקצועית, לרבות תוכניות הכשרה, סדנאות וכנסים.

2 לטפח תרבות ארגונית חיובית וליצור תחושה של קהילה בתוך מקום העבודה.

3 לעודד תקשורת פתוחה ולבקש באופן קבוע משוב מהעובדים.

4 להציע סידורי עבודה גמישים, ובפרט אפשרות לעבוד מהבית ו\או גמישות בשעות העבודה.

5 להכיר בתרומתם של העובדים לארגון ולתגמל אותה במגוון דרכים שלא בהכרח כרוכות בעלויות גבוהות, בין באופן פורמלי ובין שבאופן לא פורמלי.

6 לעודד את האיזון בין העבודה לחיים ולהציע משאבים לתמיכה ברווחתם של העובדים, לרבות תוכניות בריאות, משלוחי ארוחות בריאות לעובדים – בין אם הם עובדים מהבית או מהמשרד, מנוי לחדר כושר וכדומה.

7 לספק הזדמנויות לעובדים להיות מעורבים בקבלת החלטות בחברה או בפתרון בעיות.

8 להציע לעובדים תוכניות הכרה בהישגים לרבות פרסים על הישגים, תיבת הצעות ועוד.

9 לעודד פעילויות גיבוש צוות כמו למשל טיולים, יצאה משותפת למסעדה וכו.

כנס משאבי אנוש

כנס הגיוס השנתי 2024

כנס רווחה וחווית העובד

2 תגובות

  1. כל הדברים שציינת בכתבה עולים כסף. במקום זה תן את זה לעובד בשכר.
    אחרי שאתה 9 שעות עם בנאדם בעבודה 5 ימים בשבוע לא בא לך לצאת לארוחת ערב משותפת.
    וכל השטויות שהצעתם עושים וזה לא עוזר לתחושת שייכות, כי ברגע שיש מיתון מפטרים עובדים ואם אתה לא ביניהם אז העבודה שלהם נופלת עליך. רוצים לעודד בנאדם תנו לו עוד כסף או עוד ימי חופשה בשנה. כתבה מיותרת שמציגה מציאות לא נכונה.

  2. בתור התחלה לא נאמר שהדרכים בכתבה הן ללא עלות, אלא שאלו חלופות להעלת שכר – שלא תמיד אפשרית ממגוון סיבות. דבר שני לא כל החלופות שהוצגו בכתבה אכן עולות כסף כפי שאתה מציג, ויותר מכך, גם אלו שעולות כסף מעשית הן לרוב בעלי ערך נתפס גבוה יותר מעלותן האמיתית, כך שמעשית שימוש בחלופות אלו מעלות את הערך של ה"תמורה" המתקבלת מההשקעה. כמו כן, כאשר המטרה היא הגברת מחוברות העובדים, מחקרים רבים מראים כי העלאת שכר לא גוררת לעלייה במחוברות, בעוד החלופות המוצעות תורמות במידה כזו או אחרת לנושא זה.

השאר תגובה