6 דרכים להפחית אפליה מגדרית במקום העבודה

6 דרכים להפחית אפליה מגדרית במקום העבודה

כיצד ניתן להתמודד עם אפליה מגדרית במקום העבודה וליצור גיוון תעסוקתי רחב יותר

שיתוף
אפליה מגדרית במקום העבודה

אפליה מגדרית במקום העבודה

נשים מהוות כ -50 אחוזים מאוכלוסיית העולם, וכ- 47 אחוזים מכוח העבודה בארה"ב. ובכל זאת, נשים במקום העבודה מתמודדות עם פער משמעותי בשכר ובהזדמנויות לעומת עמיתיהן הגברים.

בארה"ב, נשים עם התמחויות מקצועיות מרוויחות 27.3 אחוזים פחות מגברים בעמדות זהות, ומחזיקות רק ב- 14.2 אחוזים של עמדות ניהול בכיר. בישראל המציאות די דומה, כך שאם החברה שלכם יכולה להפחית את האפליה המגדרית, למגר מחסומי מגדר, ולשפר את התמהיל המגדרי בחברה, היא תוכל לצמוח ולהצליח הרבה יותר.

שיפור המגוון המגדרי בחברה, יכולה להוביל לגישה חדשה ושונה למידע, להשקפות, ולרעיונות. זה גם מאפשר לחברה לשרת בסיס מגוון יותר של קהל ומשפר מאוד את מותג המעסיק.

סקר גאלופ מצא, כי לחברות מגוונות מגדרית הכוללות נשים וגברים במידה שווה, היו 14 אחוזים יותר הכנסות מאשר בחברות דומות בעלות גיוון מוגבל ודל.

כדי להשיג את הביצועים הטובים ביותר בחברה שלכם, ישנן 6  דרכים להפחית את האפליה המגדרית במקום העבודה:

בניית גיוון מהקיים

חברת Slack לאפליקציה לשליחת הודעות, בטלה את דרישת שנות הוותק בהצעות העבודה שפרסמה. תהליך זה עודד נשים בעלות ניסיון וכישורים מתאימים, לשלוח קורות חיים ולהתראיין בחברה, כיוון שלא היה את מכשול שנות הוותק המדולל שלהן (בשל חופשות לידה וגידול ילדים קטנים). כך החברה אפשרה לנשים ולגברים הזדמנות שווה להתקבל ולעבוד בה.

מחסומי המגדר

בחברת PepsiCo מנהל הגיוון והמעורבות, רוסאדו שו, המליצה המליצה להגדיל את הגיוון המגדרי בחברה ע"י קריאה לעובדים להמליץ על הקולגות הנשים שלהם. סיוע לנשים במקום העבודה לא רק מתורגם ל"להיות נחמד", זה גם מספק רוח גבית להעצמה הנשית ומביא את הנשים לקדמת הבמה בחברה.

לגייס את הגברים לקרב

חברות צריכות "לחנך" את העובדים הגברים לגביי מחסומי המגדר, ולעודד אותם לעזור לקולגות הנשים שלהם להילחם במכשולים הללו. אלכסיס ג'ונס, מייסדת חברת ProtectHer, הצליחה לרתום את הגברים וללמד אותם על המחסומים המגדריים שנשים נתקלות בהן באמצעות מסר אישי לגברים בחברה, כאשר היא למעשה הפכה גברים אלו להיות "בני בריתה".

ללמד את העובדים מה לא נחשב להטרדה מינית

לעתים מתוך הפחד שלא "ליפול" לקטגוריה של הטרדה מינית, גברים חוששים לקדם נשים לתפקידי מפתח, כדי שלא להיות איתן בקשר הדוק וקרוב יותר. לכן, כדי להסיר את הפחד ולמגר את האפליה, חשוב ללמד גברים מה לא נחשב להטרדה מינית וכיצד הם כן יוכלו להתקרב לנשים ועדיין לשמור על יחסים מקצועיים לחלוטין. אירועים כגון טיולים ותוכניות ארגוניים כגון: חונכות לבניית קשרים של עובדים, יפתחו תחושת חברות וקרבה.

 הקמת יוזמות ברשת

יצירת אסטרטגיות ברשת הכוללת את כל העובדים, שיקראו לנשים להגיש מועמדות לחברה ולהתראיין לתפקידים בכירים, יכול מאוד לעזור לשפר את מותג המעסיק ולגייס יותר נשים לחברה.

רומנטיקה במקום העבודה

יש להימנע משמירה על סודיות בנושא יחסים רומנטיים בין גברים ונשים במקום העבודה. מחלקת משאבי אנוש צריכה לטפל באופן ייעודי בנושא זוגיות בעבודה, עם בחתימת בני הזוג על טופס שמשחרר אותם מתביעות בנושא הטרדה מינית, ואם בהעברת מדיניות החברה לגבי זוגיות במקום העבודה, לכלל העובדים. כאשר רומן במקום עבודה נשמר בסוד, ההנהלה לא יכולה לבטל ולהתמודד עם הטרדות מיניות והאשמות הדדיות שיכולות לצוץ אחר כך. חיסול הסודיות סביב רומנים במקום העבודה, מקטין גם את השמועות שרצות כאשר יחסים אלו נשמרים בסוד. שמועות אלה יכולים לפגוע בשני בני הזוג.

 

כנס משאבי אנוש

כנס הגיוס השנתי 2024

כנס רווחה וחווית העובד

אין תגובות

השאר תגובה