5 טיפים לעיצוב קריירה

5 טיפים לעיצוב קריירה

אף פעם לא מאוחר לעצב קריירה, גם אם אתה עובד באותו מקום עבודה במשך שנים. אם אתה מעוניין לצמוח ולהתקדם לתפקידים חדשים ומעניינים, זה הזמן לעצור ולבחון האם אתה עושה את הדברים הנכונים לכך

שיתוף

להלן 5 טיפים חשובים ליצירה קריירה מספקת ומתגמלת:

לדעת מה אתה רוצה בתפקיד

אנשים רבים אינם מאושרים בעבודתם. בהתחשב בכך שבדרך כלל אנו מבלים יותר זמן בעבודה מאשר בבית, האם אין זה רק הגיוני לחשוב כיצד אנחנו יכולים להפוך את מקום העבודה שלנו לטוב והמספק ביותר? רק כאשר תדע לאן אתה שואף להגיע, תוכל להתחיל את הדרך לשם. עיצוב הקריירה שלך מתחיל בלשבת עם עצמך ולחשוב – מה אתה רוצה לעשות בעוד חמש או עשר שנים מהיום, והאם מקום העבודה שלך מאפשר לך זאת. האם ישנם מסלולי קידום בעבודה שלך? האם היא מספקת אפשרויות פיתוח והגשמה עצמית?! במידה ולא, כדאי לשקול לקחת קורסים והכשרות באופן פרטי שיאפשרו לך להגיע לאן שתרצה בהמשך.

זיהוי נקודות החוזק והחולשה

אנשים רבים נשארים באותו תפקיד או במקום עבודה שאינו מספק אותם, כיוון שהוא מתאים ונוח מבחינת הנקודות החלשות שלהם.לעתים קרובות הסיבה שאנשים לא מצליחים למצוא עבודה חדשה נובעת מהחשש שהמראיינים יזהו את נקודות החולשה שלהם. לכל אחד מאיתנו יש נקודות חוזק וחולשה ואחד הדברים החשובים ביותר בעיצוב הקריירה הוא לזהות בעצמך את הנקודות הללו. את נקודות החולשה ניתן לחזק באמצעות הכשרות, אימונים ועוד מגוון דרכים. את נקודות החוזק כדאי להדגיש כשאתה מחפש מקום עבודה חדש או כשאתה מנסה להתקדם במקום העבודה הנוכחי שלך.

הרחבת וביסוס קשרים מקצועיים

שלב נוסף בעיצוב קריירה מיושם באמצעות הרחבת רשת הקשרים שלך עם אנשים ומנהלים בכירים. כשאתה תרגיש מוכן להתקדם בתפקידים או בחברות, אתה תרצה שיהיו לך קשרים במקומות הנכונים. רשתות חברתיות כגון פייסבוק ובעיקר לינקדאין, מציעות אפשרויות נרחבות להתקשרות עם אנשים ממגוון חברות ותחומים – זה הזמן להתחיל ליצור קשרים ולבסס את הקשרים הקיימים שלך. גם כנסים בתחום העיסוק שלך מהווים מקום מפגש פוטנציאלי וחשיפה לגורמי מפתח נוספים. ככל שתתחבר יותר כך תדע יותר, ומידע באשר להזדמנויות חדשות יתחיל לזרום לכיוונך.

איתור הזדמנויות צמיחה

במידה ומקום העבודה הנוכחי שלך אינו מאפשר קידום והעלאת שכר גם לאחר תקופה ארוכה בה אתה מועסק בחברה, כנראה שהגיע הזמן להתחיל לאתר הזדמנויות צמיחה אחרות.
לצורך כך יש להיכנס לאתרי דרושים, לפורומים ולרשתות חברתיות, כמו גם להתייעץ עם חברים ולחפש משרות במקומות הידועים כמאפשרים צמיחה. צור קשרים עם יועצי גיוס וחברות השמה, ועדכן את קורות החיים שלך בצורה אופטימלית לחברה האידיאלית אותה אתה מחפש.

הערכה יסודית של הצעות עבודה

מלבד השכר וההטבות, גורמים נוספים חשובים לא פחות בהצעות העבודה שאתה מקבל. לפני הכל חשוב שתחשוב עד כמה אתה מעוניין בעבודה הזו ואיך היא מסתדרת עם תכניות הקריירה ארוכת הטווח שלך. בהתחשב בעובדה שאתה אמור לבלות חודשים רבים או אפילו שנים בתפקיד – האם אתה סבור שהתפקיד והחברה יהיו מספקים עבורך?

גם אם קיבלת הצעת עבודה שנראית מושלמת עבורך אין שום הכרח להחליט מייד. קח לעצמך יום יומיים לשקול את כל הפרמטרים במיוחד אם החלטת לעצב את הקריירה שלך. חשוב מאוד להבין אם מקום העבודה החדש מיושר קו עם הקריירה שבחרת לעצמך והאם הוא יתרום לכך.

בין היתר יש לשקול, האם העבודה הזו תאפשר לך להשתמש במיומנויות האהובות עליך לפחות בחלק מהזמן? האם תהנה מהמיקום ומסביבת העבודה? האם היא מאפשרת קרש קפיצה לעתיד? במידה ובחנת הכל לעומק והחלטת שהעבודה הזו משתלבת בתכניות הקריירה ארוכות הטווח שלך, זו ככל הנראה בחירה טובה.

כנס משאבי אנוש

כנס הגיוס השנתי 2024

כנס רווחה וחווית העובד

אין תגובות

השאר תגובה