שיתוף

אחת הסוגיות שעולות בדיונים על מגוון האפשרויות להחלת עבודה מהבית בארגון היא, האם יש עובדים בעלי מאפיינים שמאפשרים להם לעבוד היטב מהבית לבין עובדים שתכונות האופי שלהם מתאימות יותר לעבודה במשרד.

מסתבר שפעמים רבות אכן יש הבדלים במאפיינים ובתכונות האופי של עובדים שעובדים מהבית באופן מלא לבין מאפיינים של עובדים שעובדים אך ורק במשרד.

הבדלים אלו נובעים מהטבע השונה של כל סביבת עבודה (בית לעומת משרד).

ארגונים צריכים להתמקד בזיהוי והכלה של הבדלים אלה תוך קידום הכלה, גמישות והזדמנויות שוויוניות עבור עובדים מרוחקים ועובדי משרד כאחד.

גישה מאוזנת ומסתגלת שמעריכה גיוון בסגנונות העבודה היא המפתח ליצירת סביבת עבודה תומכת ומשגשגת.

להלן 5 הבדלים בין המאפיינים של עובדים שעובדים מהבית באופן מלא לעובדים שעובדים מהמשרד באופן מלא:

1 העדפות תקשורת:

עובדים מרוחקים: נוטים (ומעדיפים) להסתמך במידה רבה על תקשורת כתובה, באמצעות דואר אלקטרוני, אפליקציות הודעות וכלים לניהול פרויקטים.

הם עשויים לתעדף תיעוד ברור ותקשורת אסינכרונית, בין השאר כדי להתאים לאזורי זמן שונים (במקרים של עובדים שממוקמים מעבר לים).

עובדי משרד: הם מעדיפים לעתים קרובות תקשורת פנים אל פנים, תוך מינוף פגישות אישיות, דיונים מהירים ואינטראקציות מאולתרות. הם עשויים להעדיף משוב מיידי ואת הספונטניות של שיחות במשרד.

2 עצמאות וניהול עצמי:

עובדים מרוחקים: בדרך כלל מפגינים רמה גבוהה יותר של אוטונומיה ומשמעת עצמית, שכן עבודה מרחוק דורשת מוטיבציה עצמית וניהול זמן יעיל.

הם עשויים להצטיין בהצבת מטרות ובהשגתן באופן עצמאי.

עובדי משרד: עשויים להפיק תועלת מהמבנה והשגרה של סביבת המשרד. אינטראקציות אישיות ופיקוח קבועים יכולים לספק תחושה של אחריות ותמיכה.

3 מיומנות טכנולוגית:

עובדים מרוחקים: נוטים להעדיף ולהיות מיומנים בשימוש במגוון כלים דיגיטליים ופלטפורמות טכנולוגיות המאפשרות שיתוף פעולה. עבודה מרחוק דורשת לעתים קרובות מידה גבוהה של מיומנות טכנית.

עובדי משרד: עשויים להסתמך יותר על ציוד משרדי מסורתי ואינטראקציות פנים אל פנים.

למרות שהם חשים בנוח להשתמש בתוכנות משרדיות רגילות, יתכן שלא תהיה להם אותה רמת מיומנות עם כלי שיתוף פעולה מרחוק.

4 שילוב חיי עבודה וחיים אישיים:

עובדים מרוחקים: שואפים לשלב את העבודה עם החיים האישיים, לרבות גמישות להגדיר את לוחות הזמנים שלהם. עם זאת, הם עלולים גם להתמודד עם אתגרים בהצבת גבולות ברורים בין עבודה לפנאי.

עובדי משרד: לעיתים קרובות חווים הפרדה ברורה יותר בין העבודה לחיים האישיים בשל ההבחנה הפיזית של המשרד. נסיעה לעבודה ומרחב עבודה ייעודי תורמים ליום עבודה מובנה יותר.

5 שיתוף פעולה בצוות ואינטראקציה חברתית:

עובדים מרוחקים: הם מסתמכים על פעילויות וירטואליות לבנייה וגיבוש של הצוות, שיחות וידאו ותקשורת מקוונת כדי לטפח תחושת חיבור. בניית מערכות יחסים עשויה לדרוש מהם מאמץ מכוון.

עובדי משרד: מעדיפים אינטראקציות חברתיות טבעיות במשרד, מה שמוביל לבניית מערכות יחסים קלה יותר.

שיתוף הפעולה בצוות הוא לעתים קרובות ספונטני ומאפשר אינטראקציות פנים אל פנים.

חשוב לציין, כי אין להכליל את ההבדלים הללו לגבי כל העובדים שעובדים מהבית באופן מלא ולגבי אלה שעובדים מהמשרד באופן מלא.

רוב האנשים שונים מאוד בהעדפותיהם, סגנונות העבודה וכושר ההסתגלות שלהם.

יתרה מכך, השכיחות ההולכת וגוברת של מודלים של עבודה היברידית מטשטשת את הגבול בין מאפיינים אלה, שכן עובדים עשויים לסירוגין בין עבודה מרחוק לעבודה במשרד.

כנס פיתוח ארגוני 2024

כנס AI למשאבי אנוש 2024

כנס דיני עבודה למנהלי.ות משאבי אנוש 2024

כנס למידה והדרכה 2024

אין תגובות

השאר תגובה