שיתוף

שיחות עם העובדים יכולות ליצור מצב לא נוח, במיוחד כאשר המנהל צריך לדבר גם על הדברים הפחות נעימים. עם זאת, ניתן להפוך את השיחות הללו לחוויה חיובית, ע"י כלי מנהיגות יעילים וחיוביים.

ישנם 3 חסמים של אנשים בשיחות משוב ביקורתיות:

חרדה. החרדה על מקומם בחברה עשויה ליצור אצל העובדים אנטגוניזם, בעת קבלת ביקורת בשיחת משוב. כאשר המנהל מעביר מסר של תמיכה ואהדה לעובד ומבטיח את מקומו בחברה, המשוב הופך הרבה יותר "קל לעיכול".

אגו. לעובדים, בדיוק כמו כל האנשים בעולם, יש מידה מסוימת של אגו וגאווה עצמית. שיחת המשוב יכולה לערער את העובד ולפגוע באגו שלו, ולכן על המנהל לגשת לעניין בעדינות ותוך מחמאות ושבח על תפקודו החיובי של העובד.

הנעה. לא תמיד יש לעובדים את אותה מידת הנעה לפרויקטים ולמשימות שלהם. שיחת המשוב מאלצת אותם להתנער ולהמשיך לעבוד במלוא המרץ, לא תמיד זה קל. חשוב לשלב ככל האפשר תמריצים ותגמולים להנעת העובדים בשוטף.

בעת שיחות משוב על המנהל להימנע ככל האפשר משיחה שלילית. השיחה צריכה להיות פרואקטיבית ומפרה. על המנהל לדבר עם העובד בגובה העיניים. אף אחד לא אוהב להרגיש שהוא מנוהלי, במיוחד כאשר לרב העובד מבצע עבודה טוב ומוערכת. ספקו לעובדים מרחב והאמינו בהם שהם יכולים לעשות עבודה טובה.

להלן 4 כלים למנהיגות יעילה וסוחפת:

בהירות

הבהירות במקום העבודה, חיונית לביצועים. יש לבהירות 4 יסודות: מטרות, סדרי עדיפויות, ציפיות, ושיחות משוב מאוזנות. כשיש בהירות בארבעה תחומים אלו, סביר שהצוותים ישמרו על ביצועים גבוהים. ארבעת המרכיבים של בהירות סוללים את הדרך למנהיגות אפקטיבית שסוחפת אחריה אחרים.
בהירות המשימה, החזון וערכי החברה הם מפתח. כוונו את ארבעת היסודות הללו כך שיתיישרו עם התרבות הארגונית של הארגון שלכם.

חיבור

מעורבות עובדים כרוכה בחיבור שלהם לארגון. במקום העבודה שלנו, כולנו רוצים להיות מוערכים וחשובים. זה מה שממריץ ומניע את העובדים, בין היתר.

החיבור הוא צורך אנושי בסיסי, שפעמים רבות מדי זכה להתעלמות מצד מנהיגים. על המנהיג לחבר את הצוות למטרות ולתרבות הארגון.

שיתוף פעולה

כדי שהעובדים ילכו איתך ויאמינו בך גם בתקופות של אי בהירות, חשוב לייצר שיתוף פעולה. שיתוף פעולה מושתת על דיאלוג ושיחה בגובה העיניים. הדרך לרתום את העובדים לשיתוף פעולה, היא, להציג בפניהם את התמונה הגדולה של הארגון, ולהראות להם כיצד הם משתלבים ותורמים להצלחה.

חגיגת הישגים

חשוב מאוד לחגוג הצלחות עם העובדים. גם בתקופה עמוסה וכאשר יש שלל משימות בפתח, אין דבר מספק יותר מלרכז את כל העובדים לחגיגת הישגים, בשילוב דברי שבח לעובדים שהציגו הישגים מרשימים, ותגמולים מתאימים. מנהיגות איכותית, היא כזו שיודעת להעריך ולתת חזרה ולכן אין לוותר על כך.

כנס משאבי אנוש

כנס הגיוס השנתי 2024

כנס רווחה וחווית העובד

אין תגובות

השאר תגובה