שיתוף

בארגונים ישנם מנהיגים עם מרכיבי אישיות שונים וסגנונות ניהול שונים ומגוונים.

כל מנהיג משפיע בדרכיו ובסגנונו על העובדים בארגון, והוא זה שמטווה יותר מכל את מעורבותם של העובדים שתחתיו, את אושרם ומידת הנעתם לעבודה.

סגנון המנהיגות הוא זה שישפיע באופן עיקרי על עבודתם של חברי הצוות והוא זה שיקבע אם העובדים יעבדו טוב יותר וירגישו מחויבים לארגון, או שיגיעו לעבודה ויעשו רק את מה שהם צריכים לעשות כדי לקבל שכר. מנהיגים טובים יכולים להוביל את הארגון לשיאים ולהצלחות מרקיעות שחקים. מנהיגים גרועים לעומת זאת, עשויים להוביל לייצור לקוי, לחוסר שליטה ועלויות גוברות.

להלן 4 סוגים עיקריים של מנהיגים בארגון:

אוטוקרטי

אוטוקרטי

המנהיג האוטוקרטי הוא כזה שמקבל החלטות לבד ללא קלט של אחרים. אוטוקרטיה בהגדרתה היא צורת שלטון בה כל סמכויות המדינה נתונות תחת שלטון אדם אחד – מדינות כגון קובה וצפון קוריאה פועלות תחת סגנון המנהיגות האוטוקרטית. למנהלים האוטוקרטיים יש סמכות מלאה והם כופים את רצונם על העובדים. אף אחד לא קורא תיגר על ההחלטות של המנהיגים הללו. כאשר סגנון מנהיגות זה מועיל רק לעובדים הזקוקים לפיקוח צמוד. עובדים יצירתיים המשגשגים בפונקציות קבוצתיות לא צומחים ומפתחים כראוי בסגנון מנהיגות זה.

משתתף

משתתף

מנהיגות משתתפת נקראת לעתים קרובות "מנהיגות דמוקרטית" ותומכת בקבלת קלט מחברי הקבוצה והצוות, אך האחריות להכרעה הסופית מוטלת על המנהיג המשתתף. מנהיגות משתתפת משפרת את המורל של העובדים כיוון שהעובדים תורמים לתהליך קבלת ההחלטות. זה גורם להם להרגיש שדעתם חשובה ומוערכת. כאשר הארגון צריך לבצע שינויים, סגנון המנהיגות המשתתף מסייע לעובדים לקבל שינויים בקלות משום שהם ממלאים תפקיד בתהליך. סגנון זה עונה על האתגרים כאשר חברות צריכות לקבל החלטה בתקופה קצרה.

לחוץ

לחוצים

המנהיגים הלחוצים עובדים תחת לחץ מתמיד, חוששים מהבאות ומתקשים לסמוך ולשחרר את העובדים. הם נבהלים בקלות ממשימות ופרויקטים דחופים, ופעמים רבות יעדיפו לעשות את העבודה בעצמם, במקום העובדים, כדי לעמוד ביעדים. סגנון המנהיגות הזה מלבד שהוא מלחיץ ומייצר תחושת אי נוחות תמידית, הוא גם "מבטל" את העובדים פעמים רבות ולא מאפשר להם להתפתח.

טרנספורמטיבי

טרנספורמטיבי

סגנון מנהיגות טרנספורמטיבי תלוי ברמות גבוהות של תקשורת ניהולית כדי לעמוד ביעדים. מנהיגים אלו מניעים את העובדים ומגבירים את היעילות באמצעות תקשורת וראות גבוהה. סגנון מנהיגות זה מחייב מעורבות של המנהל כדי לעמוד ביעדים. המנהיגים הטרנספורמטיביים מתמקדים בתמונה הגדולה בארגון ומציגים משימות קטנות יותר לצוות כדי להשיג את המטרות.

כנס משאבי אנוש

כנס הגיוס השנתי 2024

כנס רווחה וחווית העובד

אין תגובות

השאר תגובה