כאשר מנהלי משאבי אנוש מסתכלים אל עבר שנת 2024 ואף מעבר לכך, חשוב לשים לב למגמות הצפויות בעתיד הקרוב והרחוק בעת תכנון אסטרטגיות מוצלחות.
המגמות העסקיות ימשיכו להתפתח עם הזמן, ולכן טיפוח מסגרת המבוססת על שיטות משאבי אנוש מוצקות יכול לעזור ביצירת סביבות שמוציאות את המיטב מהעובדים תוך מיצוב הארגון לקראת הצלחה.
אסטרטגיית משאבי אנוש היא תוכנית מקיפה לניהול יעיל של עובדי הארגון בהתאם ליעדים העסקיים הכוללים של הארגון.
מסגרת אסטרטגיית משאבי אנוש מתארת את העקרונות, היעדים והפעולות שמחלקת משאבי אנוש תבצע כדי למשוך, לשמר, לפתח ולרתום עובדים כדי לתרום להצלחת החברה. הוא כולל מדיניות גיוס עובדים, הערכות ביצועים, פיתוח ותגמול.
במבט אל 2024 ניתן לראות כמה מגמות בולטות המעצבות את אסטרטגיית ניהול משאבי אנוש.
מגמות אלו משקפות את אופי העבודה המתפתח, את השפעת הטכנולוגיה ואת הציפיות המשתנות של העובדים.
כיוון כלל המגמות במשאבי אנוש לקראת 2024 צפוי לשקף שינוי בניהול משאבי אנוש לעבר גישה שהיא הרבה יותר ממוקדת בעובדים, ניתנת להתאמה על פי הצורך ומבוססת נתונים, כל זאת כדי לענות על הצרכים הדינמיים של מקום העבודה המתפתח בשנת 2024 ואילך.
להלן 4 מגמות בולטות שצפויות להיראות באסטרטגיית ניהול משאבי אנוש לקראת 2024:
1 דגש על ניסיון של עובדים:
בשנת 2024 ניתן לצפות שניהול משאבי האנוש ישים דגש חזק על שיפור חווית העובדים הכוללת.
מדובר בשיפור שהינו חורג מהתפקידים המסורתיים של ניהול משאבי אנוש ומתמקד ביצירת מסע חיובי והוליסטי עבור העובדים.
חברות יגבירו את השקעותיהן ביוזמות המעניקות עדיפות לרווחה, איזון בין עבודה לחיים אישיים ותרבות ארגונית תומכת במקום העבודה.
מתהליכי קליטה יעילים ועד לאינטראקציות יומיומיות בין העובדים, ארגונים מבקשים להפוך כל נקודת מגע לחוויה חיובית ומעשירה עבור העובדים שלהם.
2 עבודה על פי המודל ההיברידי וגמישות בשעות העבודה:
העלייה החדה בהיקפי העבודה מרחוק ובהיקפי הביקוש לעבודה מהבית בשנים האחרונות האיצה את האימוץ של עבודה על פי מודל העבודה ההיברידי.
על פי התחזיות, בשנת 2024, יהיו אסטרטגיות משאבי אנוש מכוונות ליצירת סידורי עבודה גמישים הנותנים מענה להעדפות האישיות.
זה כולל את מודל העבודה ההיברידי של עבודה באופן חלקי מהמשרד ובאופן חלקי מהבית, שעות עבודה גמישות ושימוש בהיקף נרחב מאוד בטכנולוגיה, כדי לאפשר שיתוף פעולה חלק בין צוותים מבוזרים.
מנהלי משאבי אנוש צפויים בשנה הבאה להתמקד ביצירת מדיניות התומכת באינטגרציה בין עבודה לחיים אישיים תוך הבטחת פרודוקטיביות ושיתוף פעולה.
3 קבלת החלטות במשאבי אנוש המבוססת על נתונים:
מנהלי משאבי אנוש ממנפים יותר ויותר את טכנולוגיות ניתוח הנתונים כדי לייעל את תהליכי קבלת ההחלטות.
בתעשייה מעריכים כי בשנת 2024 ישקיעו הארגונים בכלים מתקדמים לניתוח משאבי אנוש כדי להפיק תובנות לגבי ביצועי עובדים, מעורבות, מחוברות ושימור עובדים.
גישה מבוססת נתונים זו מסייעת למנהלי משאבי אנוש לקבל החלטות מושכלות לגבי רכישת כישרונות, הדרכה ופיתוח מקצועי ואסטרטגיות מעורבות עובדים.
ניתוח התחזיות יהפוך נפוץ יותר, ויאפשר למנהלי משאבי אנוש לצפות מגמות בכוח העבודה ולתכנן באופן יזום.
4 שיפור מיומנות ולמידה מתמשכת:
הקצב המהיר של ההתקדמות הטכנולוגית צפוי להניע את הצורך בשיפור מיומנות ולמידה מתמשכים בכוח העבודה.
ב-2024 צפויים מנהלי משאבי אנוש להגביר את ההתמקדות ביצירת תרבות ארגונית של למידה מתמשכת.
זה כרוך במתן יותר הזדמנויות לעובדים לשיפור מיומנויות קיימות, הקניית מיומנויות חדשות ולמידה שמאפשרת לעובדים להשאר מעודכנים במגמות בענף בו פועל הארגון.
אסטרטגיות משאבי אנוש צפויות לכלול פיתוח פלטפורמות למידה חדשניות שיתבססו יותר ויותר על מציאות וירטואלית, תוכניות מנטורינג ויותר שותפויות עם מוסדות חינוך כדי להבטיח שלעובדים יהיו הכישורים הדרושים להסתגל לדרישות התפקיד המתפתחות.