6 דרכים להיות מנטורים מעולים

6 דרכים להיות מנטורים מעולים

מה מבדיל בין מנטור למנטור מצוין? לפחות שש דרכי פעולה

שיתוף
מנטורינג

מנטורינג

יש מנטורים ויש מנטורים מעולים. גוון מורן מ-Fast Company אספה שישה טיפים שיהפכו כל מנטור או מנטורית לכאלה שייזכרו לאורך זמן.

1. להיות מעורבים. מנטורים טובים לוקחים את התפקיד שלהם ברצינות ולומדים עד כמה שאפשר על האנשים שלהם הם מייעצים. קשה להיות מנטורים טובים אם לא מקדישים זמן לשיעורי בית כדי להבין את האדם ואת סיטואציית החיים והקריירה שלו או שלה. פעלו כאילו מדובר בקריירה האישית שלכם.

2. להיות נגישים. אל תגבילו את הפגישות לשיחת וידיאו או כוס קפה פעם בחודש. אם מאפשרים מרווחים של חודש בין הפגישות, קשה לבנות מערכת יחסים עם המנטי (המודרך). אם המנטורים זמינים בטלפון, מציצים במצגות של המנטי לפני פגישה, הנגישות הזאת עושה את ההבדל. מנטורים מצוינים זמינים למנטי שלהם גם בזמנים לחוצים ומאמנים אותם לרכוש מיומנויות חדשות ולטפל במשברים.

3. הקשבה פעילה. מנטורים מצוינים אינם רק מקשיבים – הם מקשיבים עם כוונה. הם שואלים שאלות על האחריויות הנוכחיות של המנטי ועל האתגרים שניצבים בפניו או בפניה וכן על המטרות והשאיפות שלהם. אם משהו אינו מובן או מתעוררת התחושה שחלקים בסיפור חסרים, המנטור ישאל שאלות נוספות, מה שיעזור ליצור הקבלה להתנסויות שלו עצמו, להגיע לתובנות ולתת עצות טובות. ההתנסויות יכולות להיות דומות גם אם המנטור והמנטי שייכים לתעשיות שונות.

4. להיות כנים. אם אתם נחמדים מדי למנטי שלכם, אתם לא עושים לו או לה שום טובה. כדאי לדבר על נושאים בעיתיים שצצים ולהיות ישירים. אם אתם חושבים שהמנטי שלכם מפשל או עומד לעשות טעות גדולה, אמרו לו את זה. בניגוד למטפלים או למאמנים, שאינם אמורים להכניס את תחושותיהם האישיות לשיחה, למנטורים יש חופש רב יותר לחלוק את ההתנסויות והתובנות האישיות שלהם ואפילו להגיד: "זה מה שאני הייתי עושה אילו הייתי במקומך."

5. פתחו את רשת הקשרים שלכם. אם אתם מאמינים במנטי שלכם, יצירת היכרויות היא חלק חשוב בלהיות מנטורים מעולים. אתם נהנים מהיתרון של להיות ממוקמים גבוה יותר בשרשרת המזון וסביר שיש לכם רשת קשרים חזקה יותר וגדולה יותר. אם אתם מכירים מישהו שיכול לעזור למנטי שלכם, צרו את החיבור. אם המנטי שלכם הוא מישהו או מישהי שלא נוח לכם להציג בפני קולגות חשובים לכם, כדאי לשקול מחדש את הקשר.

6. לדעת מתי מגיע הזמן לשחרר. אחרי תקופת המנטורינג שנקבעה מראש, אפשר עדיין לשמור על יחסים לא פורמליים ולהיות בקשר, אבל בשלב מסוים מגיע הזמן לשחרר. מנטורים טובים אפילו עוזרים למנטי שלהם למצוא את המנטור הבא ומפנים לו את הדרך.

בואו להעמיק את הידע על למידה והדרכה – בכנס למידה ופיתוח ארגוני שיערך ב-5.3. לחצו כאן לפרטים נוספים

כנס משאבי אנוש

כנס הגיוס השנתי 2024

כנס רווחה וחווית העובד

אין תגובות

השאר תגובה