שיתוף

מחקר שנערך לאחרונה מצא כי 90% מהעובדים שיוצאים להפסקות צהריים קבועות הם פרודוקטיביים יותר.

עובדים אשר עובדים קשה ומוותרים על הפסקת צהריים יכולים להועיל בינתיים למעסיקים אך בטווח הארוך הם יועילו פחות. כך על פי מחקר חדש.

המחקר שנערך לאחרונה ע"י Tork בארה"ב, מדגיש את החשיבות של הפסקות צהריים קבועות עבור העובדים. המחקר מאשר כי הפסקת צהריים מגבירה פרודוקטיביות באופן משמעותי, כאשר העובדים עוזבים את שולחן העבודה שלהם ויוצאים לאכול ולהתרענן מחוץ למשרד.

לעומת זאת, כאשר העובדים אוכלים בחטף ארוחה ליד שולחן העבודה מבלי להסיר את עיניהם מהמחשב, זה רק עניין של זמן עד שתגיע השחיקה הפנימית. כאשר התנהגות זו נמשכת מספיק זמן, הפרודוקטיביות סופגת מכה ענקית. המחקר מצא בנוסף, כי זה היה תלוי אך ורק במעסיקים ובמנהלים כדי לשבור את ההרגל של ארוחה ליד השולחן.

עידוד הפסקות

במחקר, כ -20% מהעובדים אמרו שהם לא לוקחים הפסקת צהריים כיוון שהם מודאגים שהמנהלים שלהם יתייחסו לכך כאילו העובדים לא רציניים מספיק. מתברר שהפחד הזה ממשי: 22% מהמנהלים שנסקרו אכן חושבים שעובדים שאוכלים ארוחות צהריים קבועות לא עובדים קשה.

13% מהעובדים שמדלגים על ארוחת צהריים עושים זאת כיוון שאינם רוצים "להישפט" על ידי עמיתים לעבודה, ו -38% פשוט לא מרגישים עידוד מהחברות שלהם לצאת להפסקת צהריים.

העדר העידוד להפסקות הוא מצער, שכן המחקר דיווח כי 90% מהעובדים חשים רעננים ומוכנים לשוב לעבודה פרודוקטיביים יותר לאחר הפסקת צהריים טובה. מעבר לכך, ל- 81% מהעובדים שלוקחים הפסקות צהריים קבועות יש את הרצון להיות חברים פעילים של החברה שלהם. יתרונות נוספים כוללים חיזוק בריאות הנפש והגברת היצירתיות.

שינוי תרבות החברה

זה יכול להיות מסובך לשנות את תרבות החברה והמנטליות שלה בנוגע להפסקות צהריים, אבל k-Tork יש כמה הצעות נוספות עבור התאמת תרבות החברה:

לעצב מחדש את החדרים בבניין כך שיהיה חדר אוכל ייעודי לאכול בו צהריים יחד עם עמיתים לעבודה ושיהיה נגיש לפגישות ולשיחות על כוס קפה. הוספת ריהוט נוח באזור האכילה המיועד הוא אפילו טוב יותר.

תכנית תמריצים. שום דבר לא יעודד אנשים לקחת הפסקות צהריים טוב יותר מאשר תוכנית תמריצים ייעודית לכך. יש לעקוב אחר הפסקות הצהריים של העובדים ולתמרץ את אלו שיצאו להפסקות צהריים והתנתקו מהעבודה.

לתקשר את היתרונות של הפסקות הצהריים לעובדים הרבה אנשים אינם מודעים שדילוג על ארוחת צהריים גורם ללחץ נוסף. אפשר לשים כמה עלונים או לשלוח במייל מאמר עם יתרונות הבריאות בהפסקת הצהריים עבור העובדים ולהפיץ לכולם.

להוביל על ידי דוגמה. הדרך היעילה ביותר לעודד הפסקות היא שהמנהלים בחברה יצאו בעצמם באופן קבוע לארוחת צהריים מרעננת. העובדים יראו בכך דוגמה אישית ויוכלו להצטרף אליהם.

אירוע סוף שנה למנהלי משאבי אנוש

אין תגובות

השאר תגובה