שיתוף

הנוף המתפתח של תחום ניהול משאבי אנוש מתאפיין בכמה מגמות, שמינופן מאפשר להגביר את שביעות הרצון של העובדים ואת הפרודוקטיביות שלהם.

בין הדברים שנמצאים בראש סדרי העדיפויות של מנהלי משאבי אנוש כיום ניתן למנות רווחה נפשית הוליסטית של העובדים, גמישות בעבודה, למידה מתמשכת, גיוון תעסוקתי ומחוברות עובדים.

אימוץ המגמות הללו ומינופן, יאפשר לארגונים לשפר את שביעות הרצון של העובדים וכתוצאה מכך גם להגביר את הפרודוקטיביות בקרב העובדים.

להלן 5 מגמות שאימוצן ומינופן יכול לסייע למנהלי משאבי אנוש להגביר את שביעות הרצון והפרודוקטיביות של העובדים:

יוזמות בתחום הרווחה הנפשית:

אחת המגמות הבולטות כיום בתחום משאבי האנוש היא ההתמקדות ההולכת לגוברת ברווחת עובדים הוליסטית. התמקדות זו כוללת התייחסות לדאגות לרווחה נפשית.

במסגרת זו, מיושמות תוכניות להפחתת מתח, מוצעים לעובדים שירותי ייעוץ והארגון מקדם איזון בין עבודה לחיים אישיים.

על ידי תמיכה ברווחה הנפשית והרגשית של העובדים, מנהלי משאבי אנוש שואפים ליצור כוח עבודה מאושר ופרודוקטיבי יותר.

2 הסדרי עבודה גמישים:

יותר ויותר חברות מצטרפות למגמה הגוברת של עבודה מהבית, לפחות בחלק מימות השבוע, במסגרת מודל העבודה ההיברידי.

משבר הקורונה האיץ את אימוץ הסדרי העבודה הגמישים, לרבות עבודה מרחוק בל זו היתה רק ההתחלה. נכון לעכשיו, הגמישות הפכה לאחת המגמות הבולטות בשוק העבודה.

לכן יותר ויותר מנהלי משאבי אנוש בוחנים כעת מודלים היברידיים ותזמון גמיש. הגמישות בעבודה משפרת את שביעות הרצון של העובדים על ידי מתן שליטה רבה יותר לעובדים על האיזון בין העבודה לחיים אישיים.

במקביל, הגמישות בעבודה מאפשרת לעתים קרובות להגביר את הפרודוקטיביות כאשר העובדים עובדים בסביבות שבהן נוח להם ויכולים למזער הסחות דעת.

3 הזדמנויות למידה ופיתוח:

מנהלי משאבי אנוש ביותר ויותר ארגונים, כבר שמים דגש על למידה מתמשכת. מתן הזדמנויות לעובדים לשיפור המיומנויות והכישורים החדשים, משמר ואף מגביר את מידת המחוברות של העובדים ואף מבטיח שהם יישארו רלוונטיים ופרודוקטיביים בשוק העבודה המשתנה במהירות.

תוכניות הכשרה ופיתוח חיוניות לשביעות רצון מהעבודה ולשימור כישרונות מובילים.

4 גיוון, שוויון והכלה:

מגמה נוספת היא בנושא יוזמות של גיוון תעסוקתי שיוויו והכלה, שהופכות לאינטגרליות באסטרטגיות משאבי אנוש.

תוכניות אלו שואפות ליצור מקומות עבודה מכילים ושוויוניים יותר. עובדים מרוצים יותר בסביבות שבהן הם מרגישים מוערכים ומכובדים, מה שמוביל בסופו של דבר לפרודוקטיביות גבוהה יותר. מנהלי משאבי אנוש פועלים לביטול הטיות ולהבטיח הזדמנויות שוות לכל העובדים.

5 מחוברות ומשוב עובדים:

מגמה חמישית שגוברת בשנים האחרונות היא דגש על מידת המחוברות של העובדים, שהופכת למוקד עניין הולך וגדל עבור מנהלי משאבי אנוש.

משוב ושיחות קבועות הפכו לנורמה. מנהלי משאבי אנוש רבים משתמשים בטכנולוגיה כדי לאסוף, לנתח ולהפיק תובנות מדעות מהעובדים, מה שתורם רבות לגיבוש אסטרטגיות להגברת שביעות הרצון בעבודה.

מנהלי משאבי אנוש שמעניקים לעובדים קול ונותנים להם להרגיש שמקשיבים להם, מטפחים בכך כוח עבודה פרודוקטיבי ומרוצה יותר.

 

כנס משאבי אנוש

כנס הגיוס השנתי 2024

כנס רווחה וחווית העובד

אין תגובות

השאר תגובה