שיתוף

תהליך הגיוס מלחיץ ל- 2 הצדדים הן למועמד והן למגייס. המועמדים מציבים את הכישרון והקריירה שלהם על הקו והמגייס עושה שימוש במשאבים רבים ויקרים כדי למצוא את הכישרון המתאים.

לעתים, דווקא בגלל התהליך המלחיץ, מגייסים עושים טעויות בתחום חוויית המועמד, מייצרים חוויה שתיזכר כלא נעימה, שעשויה לפגוע במותג המעסיק. מחקרים מגלים שמועמדים שזוכים לחוויית מועמד חיובית ותהליך גיוסטובה, ימליצו לחברים שלהם לפנות לארגון ולנסות להתקבל לעבודה בו, גם כאשר הם עצמם לא התקבלו לעבודה.
אין ספק שחוויית מועמד מוצלחת היא מצוינת עבור הארגון ומותג המעסיק.

להלן 5 טיפים ליצירת חוויית מועמד מנצחת:

ללכת בנעליו של המועמד

לכל אחד מאיתנו בשלב מסוים בקריירה שלו, היה את הרגע הזה בו הוא חיפש עבודה והתראיין עבור משרות שונות. על מנת להבין מה המועמד שלכם חווה, חשוב להיזכר ברגעים בהם אתם הייתם מועמדים למשרה, להיזכר בחששות שלכם וברצון העז להתקבל, ולחשוב כמו המועמד. ככל שתזכרו ותבינו טוב יותר כיצד המועמד מרגיש, כך תוכלו לבסס חוויית מועמד טובה ואותנטית יותר, שתענה על הצרכים והחששות שלו.

תקשורת מבורכת

מועמדים רבים לא מקבלים משוב לגבי תהליך הראיון שלהם וחבל. מראיינים שיודעים לספק למועמדים משוב לגבי תהליך הראיון, מספקים למועמדים כלים לשיפור. הדבר מהווה ערך עצום עבור מועמדים שרוצים להשפר את תהליכי הגיוס שלהם ולהתקבל לעבודות נחשקות. תקשורת הינה מבורכת בעניין הזה. גם אם המועמד שלכם לא התקבל בסופו של דבר, הקצו לו זמן ומשוב אישי בונה שידע היכן נקודות החולשה שלו ומה עליו לשפר.

לשלב עובדים קיימים בתהליכי הגיוס

מגייסים ששלבו עובדים קיימים בתהליך הגיוס, זכו לקבל מהם טיפים מצוינים ליצירת חוויית מועמד מנצחת. עובדים בחברה זוכרים את תהליך הגיוס שלהם ויודעים להצביע על הנקודות החיוביות והשליליות בו. הם יכולים לדבר איתכם בגובה העיניים ולספק לכם תובנות שלא חשבתם עליהם. בנוסף, הם יכולים לקבל אינדיקציה לחוויות מועמד טובות מחברים שלהם שהתראיינו בחברות נוספות לאחרונה, כך תוכלו לדעת מה כדאי ומומלץ לשפר.

התאמה אישית של תהליך הגיוס

תהליך גיוס שרירותי אינו רלוונטי. כל אחד מאיתנו שונה וחשוב לנסות להתאים את תהליך הגיוס לכל מועמד ומועמד, על מנת לייצר לו חוויה טובה. ישנם מועמדים חששנים שיעדיפו ביקורת חיובית בלבד וכאלו נמרצים שמעוניינים ללמוד שיעדיפו משוב אותנטי חיובי ושלילי. ישנם מועמדים עסוקים מאוד שיעדיפו ראיון וידאו, וכאלו שישמחו לפגוש אתכם פנים אל פנים כבר מהתחלה. כדי ליצור חוויית מועמד טובה יש לייצר ראיונות סובייקטיביים בהתאמה למועמדים השונים.

לבקש משוב מהמועמדים

טפסי משוב לגבי חוויית המועמד יכולים לשפר מאוד את התהליך. בקשו מהמועמדים להקציב זמן קצר למילוי טופס משוב בסוף תהליך הראיונות, שתוכלו להתרשם מחוויית המועמד כפי שהם תופשים אותה. בין השאלות השאירו מקום ובקשו הצעות לשיפור, כך שתוכלו ללמוד היכן רצוי לשפר.

כנס משאבי אנוש

כנס הגיוס השנתי 2024

כנס רווחה וחווית העובד

אין תגובות

השאר תגובה