"150 אלף עובדים יפוטרו עוד השנה"

"150 אלף עובדים יפוטרו עוד השנה"

אייל ינאי, מנכ"ל משותף ב-BDI COFACE, התייחס לנתוני מצב הסיכון של חברות במשק שפרסמה החברה. "50 אלף עסקים ייסגרו ב-2012"

שיתוף

אייל ינאי, מנכ"ל משותף בחברת המידע העסקי BDI COFACE, רואה שחורות באשר למצב המשק בשנים הבאות.

ינאי אמר את הדברים בסוף השבוע נוכח הרעה משמעותית וחריגה במצב הסיכון של חברות במשק שנרשמו באפריל 2012.

לשיטתו, "המגמה מצביעה על כך שהשנה ייסגרו משהו כמו 50 אלף עסקים, בהשוואה ל-42 אלף עסקים בשנים רגילות – גידול של קרוב ל-20%. מדובר בתוספת של 150 אלף עובדים שיפוטרו השנה, בהשוואה לשנים קודמות. חלק מהם ישתלבו חזרה בשוק העבודה".

בהמשך דבריו פירט ינאי, כי העלייה בסיכון החברות במשק הישראלי נובעת משלוש סיבות מרכזיות. האחת היא קשיים במימון החברות. השנייה – התייקרות התשומות וחומרי הגלם במרבית הענפים, שהביאה לירידה ברווחיות החברות. הסיבה השלישית מקורה בלחץ להורדת מחירים שנבע מהמחאה החברתית בקיץ 2011.

לדברי ינאי, "כרגע אנו לא נכנסים למיתון, אבל בהחלט נכנסים לתקופה של התגברות קריסת חברות במשק. אם חברות ימשיכו לקרוס, יהיו יותר פיטורים, עלייה באבטלה, צמצומי ביקושים וירידה בצמיחה. ישנן קריסות בכל ענפי הקמעונות, בענף השירותים, אלקטרוניקה וחשמל, טקסטיל, תשתיות ובניה. למעשה. מדובר לרוב בעסקים קטנים, אבל נראה גם עסקים גדולים קורסים. מטבע הדברים", אמר ינאי", המקרים הגדולים הם שיגיעו לתקשורת. כי הרי עסקים קטנים קורסים כל הזמן – וזה לא מגיע לתקשורת".

על פי נתוני אפריל, כ-15.45% מתוך אלפי החברות והעסקים שנבדקו דורגו ברמות הסיכון הגבוהות ביותר (9 ו-10). לחברות ועסקים אלה בעיות קשות בתזרים המזומנים, חשבונות מוגבלים בבנק ישראל ודיווחים חוזרים ונשנים על צ'קים חוזרים. מדובר בעסקים שרשמו ירידות חדות בהכנסות או ברווחיות, או מעברים חדים וקיצוניים מרווח להפסד. רמת הקשיים של עסקים אלה גבוהה באופן המאיים על המשך פעילותם בטווח של השנה-שנתיים הקרובות.

סדנת עולם העבודה החדש

אין תגובות

השאר תגובה