שיתוף

הליך גיוס מקצה לקצה ((full-cycle recruiting הוא גישה הוליסטית המבטיחה שתהליך הגיוס יהיה יסודי, מתואם היטב וממוקד במציאת המועמדים המתאימים ביותר לצרכי הארגון.

במילים אחרות, הליך גיוס מקצה לקצה הוא גישה מקיפה לתהליך הגיוס, הכוללת את כל שלבי הגיוס, החל מזיהוי הצורך בעובד חדש, ועד לקליטת המועמד הנבחר.

התהליך מקיף שלבים שונים, שכל אחד מהם תורם למציאת המועמד המתאים לתפקיד ספציפי בארגון ושילובו המוצלח בארגון.

להלן 9 שלבים שמנהלי משאבי אנוש צריכים ליישם במסגרת הליך גיוס מקצה לקצה:

1 ניתוח התפקיד ותיאורו:

התהליך מתחיל בהבנה מעמיקה של דרישות התפקיד, האחריות והכישורים. על מנהלי משאבי אנוש לשתף פעולה עם מנהלי ועובדים כדי ליצור תיאורי תפקיד מדויקים שינוסחו באופן שימשוך מועמדים טובים.

2 סורסינג ומשיכת מועמדים:

שלב זה כולל שימוש בערוצים שונים כדי למשוך מועמדים פוטנציאליים. זה יכול לכלול לוחות מקוונים, רשתות חברתיות, ירידי תעסוקה, שיטת חבר מביא חבר ועוד. המטרה היא להגיע למאגר גדול ומגוון של מועמדים מוכשרים בעלי מיומנויות.

3 סינון קורות חיים:

מנהלי משאבי אנוש בודקים קורות חיים, רצוי בסיוע כלים של בינה מלאכותית, ומגישים רשימה ראשונית לאחר סינון, של מועמדים שעומדים בכישורים המינימליים לתפקיד. זהו שלב קריטי בצמצום מאגר הפונים.

4 ריאיון:

את ראיונות העבודה ניתן לעשות בכמה שלבים כאשר הראשונים שהם יכולים להתבצע טלפונית או אף על ידי צ'טבוט מבוסס בינה מלאכותית. המטרה היא לבצע הערכה ראשונית של התאמת המועמד לתפקיד ולתרבות הארגונית.

5 הערכת מיומנויות:

ביצוע הערכות למיומנויות בהתאם לתפקיד, כמו גם מבחנים קוגניטיביים, הערכות אישיות או הערכות אחרות כדי לקבוע את התאמתם של המועמדים לתפקיד.

6 ראיונות אישיים:

מועמדים שעברו את שלבי המיום הראשוניים והגיעו לרשימה המקוצרת, מגיעים בדרך כלל לראיונות אישיים, שיכולים לכלול כמה סבבים.

המטרה היא לבחון את המועמדים מכמה זוויות ומכמה נקודות מבט. לכן, בנוסף לריאיון עם מנהל משאבי האנוש, נערכים גם ריאיונות עם המנהל הישיר, עם מנהלים אחרים ובעלי תפקידים אחרים שהתפקיד קשור אליהם.

7 משא ומתן על הצעת העבודה:

לאחר איתור המועמד המתאים ביותר לתפקיד, מנהלי משאבי אנוש מתחילים בניהול משא ומתן הקשור לשכר, להטבות ולתנאים העבודה האחרים.

8 קליטה:

לאחר שהמועמד מקבל את ההצעה, מתחיל תהליך הקליטה שלו בחברה. תהליך הקליטה חייב להית כזה שיבטיח קליטה מוצלחת לעובד החדש, כולל כל עזה לעובד בכל הטפסים הנדרשים, הכוונה והדרכה.

9 תקשורת רציפה:

לאורך כל תהליך הגיוס, מנהלי משאבי אנוש צריכים לקיים תקשורת עקבית עם המועמדים, ולוודא שכל מועמד מקבל עדכונים לגבי מעמדו בתהליך הגיוס.

להלן 5 נקודות עיקריות שחשוב לזכור לכל אורך הליך הגיוס:

1 יעילות: הליך גיוס מקצה לקצה דורש תהליך מוגדר ויעיל כדי למנוע עיכובים ולהבטיח חווית מועמד חיובית.

2 חווית מועמד: יש להעניק לכל המועמדים חוויה חיובית ומכבדת, בלי קשר לתוצאה. חווית מועמד חיובית מסייעת בבניית מותג מעסיק חיובי.

3 גישה מונעת נתונים: בכל שלב של הליך הגיוס חשוב לאסוף נתונים ולנתח אותם. זה יכול לעזור בשיפור תהליך הגיוס לאורך זמן.

4 גמישות: הגישה עשויה להשתנות בהתאם לגודל הארגון, לסוג הענף בו פועלת החברה, וצרכי הגיוס הספציפיים של הארגון.

5 שיתוף פעולה: מנהלי משאבי אנוש צריכים לעבוד בשיתוף פעולה הדוק עם מנהלי גיוס ובעלי תפקידים אחרים המעורבים בגיוס עובדים לתפקידים ספציפיים, כדי להבטיח התאמה לדרישות התפקיד ולקריטריונים להערכת מועמדים.

כנס פיתוח ארגוני 2024

כנס AI למשאבי אנוש 2024

כנס דיני עבודה למנהלי.ות משאבי אנוש 2024

כנס למידה והדרכה 2024

אין תגובות

השאר תגובה