שיתוף

צמצום עלויות הגיוס הוא משימה הניצבת בראש סדר העדיפויות של ארגונים שמטרתם לייעל את תהליכי הגיוס שלהם ולהקצות משאבים בצורה יעילה.

ארגונים יכולים להפחית משמעותית את עלויות הגיוס תוך שמירה על האפקטיביות של תהליכי הגיוס שלהם.

מינוף פלטפורמות דיגיטליות, שימוש בשיטת חבר מביא חבר, תיאורי תפקיד מדויקים ושיטות הערכה וירטואליות, תורמים לאסטרטגיית גיוס יעילה יותר והגברת המודעות לעלויות.

בנוסף, משא ומתן עם חברות השמה מאפשר לארגונים למקסם את ערך השירות שלהן תוך הפחתת עלויות חיצוניות.

להלן 5 טכניקות יעילות להפחתת עלויות הגיוס:

1 להשתמש בפלטפורמות עבודה מקוונות וברשתות חברתיות:

ניתן לנצל פלטפורמות עבודה מקוונות ורשתות חברתיות כדי להגיע לקהל רחב בעלות נמוכה יותר בהשוואה לשיטות פרסום מסורתיות.

פרסום משרות פנויות בפלטפורמות כמו לינקדאין ו-Indeed כמו גם בפורומים מיוחדים הרלוונטיים לענף יכול למשוך מועמדים רלוונטיים ללא ההוצאות גבוהות מדי הכרוכות בפרסום.

פרסום כזה היא חסכוני בהשוואה לפרסום מסורתי, טווח ההגעה שלו למועמדים רחב יותר והוא מאפשר נראות במרחב הדיגיטלי. בנוסף, הוא מאפשר למקד נתונים דמוגרפיים ותעשיות ספציפיות.

2 ליישם תוכניות חבר מביא חבר:

יש לעודד את העובדים הקיימים להפנות מועמדים מתאימים למשרות פתוחות. תוכניות חבר מביא חבר הן חסכוניות יותר, למרות שהארגון מעניק בונוס לעובד שהחבר שהפנה לארגון התקבל, מכיוון שהן ממנפות רשתות קשרים קיימים, ומשום שלמועמדים המופנים יש לרוב שיעור שימור גבוה יותר.

שיטה זו מאפשרת להוריד עלויות הודות לנטוורקינג של העובדים הקיימים. היא מספקת סבירות גבוהה יותר משיטות אחרות למציאת מועמדים המתאימים לתרבות הארגונית של החברה, ומגבירה את מעורבות העובדים על ידי שילובם בתהליך הגיוס.

3 לבצע אופטימיזציה של מערכות מעקב אחר מועמדים:

מערכות מעקב אחר מועמדים מייעלות את תהליך הגיוס, ומבצעות אוטומציה למשימות כמו מיון קורות חיים, מעקב אחר מועמדות ותקשורת עם מועמדים.

השקעה במערכות יעילות למעקב אחר מועמדים מפחיתה את הזמן המושקע במשימות אדמיניסטרטיביות, ומאפשרת למנהלי משאבי האנוש להתמקד בהיבטים אסטרטגיים של גיוס עובדים.

מערכות אלה מאפשרות להפחית את המאמץ ואת הזמן לטיפול ביישומים, משפרות את היעילות הכוללת של תהליך הגיוס, ומשפרות את חווית המועמד באמצעות תקשורת יעילה.

4 תיאורי עבודה ממוקדים ומדויקים:

יש ליצור תיאורי תפקיד המתארים בבירור את הכישורים והאחריות החיוניים, תוך הימנעות מדרישות מיותרות.

תיאורי תפקיד מדויקים מושכים מועמדים התואמים את התפקיד, מצמצמים את הצורך במיון מקיף ומבטיחים תהליך גיוס יעיל יותר.

תיאור מדוייק של התפקיד מאפשר למשוך אל החברה מועמדים עם כישורים ומיומנויות ספציפיים, מפחית את נפח היישומים הלא רלוונטיים, ומייעל את תהליך הבחירה על ידי התמקדות בקריטריונים חיוניים.

5 ריאיון וידאו והערכות וירטואליות:

יש להשתמש בריאיון וידאו ולבצע הערכות וירטואליות כחלופות חסכוניות לראיונות פנים אל פנים במרחב הפיזי.

הטכנולוגיות המאפשרות זאת מפחיתות את הצורך בנסיעות ובהוצאות נלוות, ומאפשרות לארגונים להעריך מועמדים מרחוק.

ביצוע ריאיון בווידאו ממזער את עלויות הנסיעה הן עבור המועמדים והן עבור צוותי הגיוס, מאפשר הערכה יעילה של מועמדים ממקומות מגוונים, ומזרז את שלבי הריאיון וההערכה של הגיוס.

 

כנס משאבי אנוש

כנס הגיוס השנתי 2024

כנס רווחה וחווית העובד

אין תגובות

השאר תגובה