שיתוף

אחד החששות שטורדים את מוחם של מנהלי משאבי אנוש והנהלות של ארגונים הוא החש מפני ירידה בפרודוקטיביות של העובדים מהבית.

אחד התפקידי של מנהלי משאבי האנוש הוא להעריך את מידת הפרודוקטיביות של העובדים וכאשר העבודה מתבצעת מהבית, קשה יותר לבצע הערכה מדויקת של מידת הפיריון והתפוקה.

יש 5 מהלכים שניתן לנקוט כדי להעלות את רמת התפוקה והפרודוקטיביות של העובדים מהבית:

1 לוודא שלכל עובד יש את כל הכלים הדרושים:

עובד יצרני הוא עובד שעומדים לרשותו כל הכלים הנחוצים לו כדי לבצע את עבודתו.

וודאו שאתם יודעים אילו כלים העובדים צריכים כדי להיות מסוגלים לבצע את עבודתם ביעילות ובסטנדרט גבוה.

2 למדו את העובדים לצמצם הסחות דעת:

אחת העדיפויות של מנהלי משאבי האנוש צריכה להיות זיהוי הסחות דעת אפשריות שעלולות לפגוע בפיריון.

הסחות דעת בבית, בעיר כשהילדים נמצאים בבית, עלולות לגרום לירידה בתפוקה. לכן חשוב ללמד את העובדים איך להתרכז בעבודה ולהמנע מהסחות דעת.

לדוגמה, לבדוק הודעות דואר אלקטרוני רק אחת למספר מסוים של שעות, לוודא שהפגישות בזום נערכות בתדירות שהיא לא גבוהה מדי, להמנע במידת האפשר מגלישה ברשתות החברתיות, לסדר פינת עבודה מאורגנת שניתן למצוא בה בקלות כל דבר.

ניתן גם להמליץ לעובדים איך להמנע מהסחות דעת הקשורות לרעשים מבחוץ, איך להתארגן עם הילדים ועוד.

3 הציעו תמיכה ותמריצים:

בידקו אם העובדים שלכם זקוקים ליעדים ברורים יותר כדי להישאר על המסלול, והנחו את המנהלים איך להעביר מסרים לגבי יעדים ברורים וברי השגה, ואיך לבדוק את התקדמותו של כל עובד.

חשוב להציע תמיכה במקום בו יש צורך, ובה בעת להימנע מהוספת לחץ רב יותר. כלומר, להמנע מהעברת מסרים על כך שהעובדים יענשו אם לא יעמדו ביעדים.

4 לספק הכשרות אונליין במקומות בהם יש צורך בכך:

כל עובד עלול להתחיל לקפוא על השמרים גם במשרד, על אחת כמה וכמה כשהוא עובד מהבית.

הציעו לעובדים הכשרות ואפשרות להרחיב את הכישורים והמיומנויות שלהם. זאת דרך מצויינת לוודא שהעובד נשאר מעורב, מחובר ויגלה עניין גובר בתפקידו.

בנוסף, עובד שעובר הכשרות באופן שוטף גם יפיק את המיטב והמירב מכישוריו הטבעיים.

5 עודדו את העובדים להיות אוטונומיים ובעלי תושייה ויוזמה:

יש מנהלים שמאמינים שתפקידם הוא להאכיל את העובדים בכפית ולהסיר עבורם כל מכשול מהדרך.

אלא שגישה כזאת עלולה להיות גם מזיקה ולגרום לעובד תלות במנהל. חשוב מאוד לתת לעובדים יותר חופש בביצוע המשימות שלהם.

הימנעות ממיקרו-ניהול יכולה להשפיע מאוד לטובה על הפרודוקטיביות של העובדים. לכן חשוב להמנע מהדחף לנהל ברמת המיקרו, כל היבט בעבודה.

אירועים מקצועיים למנהלי משאבי אנוש

אין תגובות

השאר תגובה