שיתוף

למשא ומתן על חוזה העבודה של עובדים חדשים יש היבטים קריטיים לגבי הקשרים העסקיים בין העובד למעסיק.

יש צורך בשיקול דעת זהיר כדי להבטיח שכל הצדדים המעורבים מרוצים מהתנאים וההגבלות.

משא ומתן אפקטיבי על חוזי העסקה דורש שילוב של ידע משפטי בדיני עבודה, חשיבה אסטרטגית ותקשורת אפקטיבית.

על ידי בחינת היבטים מרכזיים אלה בקפידה, הצדדים יכולים ליצור חוזי העסקה הוגנים וברורים, התורמים רבות למערכות יחסים מוצלחות ארוכות טווח.

להלן כמה נקודות מפתח שצריכות להיות בכל משא ומתן עם עובדים חדשים:

1 יעדים ברורים:

לפני הכניסה למשא ומתן, יש להגדיר יעדים וסדרי עדיפויות ברורים. יש להבין מהן התוצאות הרצויות ואת המונחים הספציפיים שאינם ניתנים למשא ומתן לעומת אלו שיכולים להיות גמישים.

2 הכנה יסודית:

יש לערך מחקר והכנה מקיפים. להבין את הסטנדרטים בשוק העבודה, את מדדי התעשייה ואת הדרישות המשפטיות הרלוונטיות לסוג החוזה שנמצא במשא ומתן.

3 סקירה משפטית:

יש לערב עורכי דין לדיני עבודה בשלב מוקדם של התהליך. מומחים משפטיים יכולים לוודא שהחוזים עומדים בדרישות, לבדוק את הסיכונים הפוטנציאליים, ולוודא שהתנאים מתאימים לחוקים ולתקנות.

4 תקשורת פתוחה:

יש ליצור תקשורת פתוחה ושקופה עם המועמד. יש לנסח בצורה ברורה את הציפיות מהעובד החדש, ולעודד אווירה שיתופית כדי לבנות אמון ולהקל על משא ומתן יעיל.

5 צוות המשא ומתן:

יש להרכיב צוות משא ומתן מיומן בעל מומחיות בתחומים הרלוונטיים. צוות זה עשוי לכלול, בנוסף למנהל משאבי האנוש, גם יועצים משפטיים ומנהלים ממחלקת הפיננסיים של הארגון.

6 גמישות ויצירתיות:

חשוב להיות פתוחים לפתרונות יצירתיים. לפעמים, מציאת תנאים חלופיים או פשרות יכולה להוביל להסכמים מועילים הדדיים. גמישות חיונית למשא ומתן מוצלח.

7 לוחות זמנים ומועדים:

יש לקבוע לוחות זמנים ותאריכים מציאותיים לתהליך המשא ומתן. קיום לוח זמנים מובנה מסייע בניהול הציפיות ומבטיח שהתהליך מתקדם ביעילות.

8 הערכת סיכונים:

יש לבצע הערכת סיכונים פוטנציאליים הקשורים לחוזה ההעסקה, לזהות תחומים שעלולים להיות במחלוקת ולהקים מנגנונים להפחתת סיכונים. הערכת סיכונים יסודית מסייעת בקבלת החלטות מושכלות.

9 מדדי ביצועים:

יש להגדיר בבירור מדדי ביצועים וציפיות. יש לקבוע מדדי ביצועים מרכזיים שישמשו למדידת הצלחה ולהבטיח ששני הצדדים מסכימים עם התוצאה.

10 סעיפי סיום ויציאה מהחוזה:

יש לכלול סעיפים ברורים והוגנים לגבי עזיבת העבודה והפסקת חוזה ההעסקה. יש להגדיר את התנאים שבהם ניתן לסיים את החוזה, וכן את תחומי האחריות של כל צד במקרה של סיום.

11 סודיות ואי חשיפה:

יש להתייחס להסכמי סודיות ואי גילוי (במקרים הרלוונטיים לכך) כדי להגן על מידע רגיש. יש לתאר בבירור איזה מידע נחשב חסוי ואת ההשלכות של חשיפה לא מורשית.

12 מנגנון יישוב סכסוכים:

יש להקים מנגנון ליישוב סכסוכים. יש להגדיר כיצד יטופלו סכסוכים, כדי למנוע מאבקים משפטיים אפשריים.

13 סקירה סופית:

יש לערוך סקירה אחרונה של התנאים שנקבעו, לפני תחילת המשא ומתן. יש לוודא שכל הנקודות המוסכמות משתקפות בצורה מדויקת במסמך ושאין אי בהירות.

14 שיפור מתמשך:

לאחר סיום המשא ומתן והחתימה על החוזה יש לערוך ניתוח ההליך והתוצאות שהתקבלו, כדי להפיק לקחים ולזהות תחומים שיש לשפר בפעם הבאה. יש להשתמש בתובנות מחוויית המשא ומתן כדי לשפר תהליכים עתידיים.

כנס משאבי אנוש

כנס הגיוס השנתי 2024

כנס רווחה וחווית העובד

אין תגובות

השאר תגובה