חתימה טובה: נחתם באופן רשמי הסכם השכר החדש

חתימה טובה: נחתם באופן רשמי הסכם השכר החדש

יו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן ושר האוצר משה כחלון חתמו היום על הסכם השכר במגזר הציבורי, ונתנו גושפנקא רשמית להסכמות שהושגו בין הצדדים

שיתוף

הסכם המסגרת במגזר הציבורי נחתם היום באופן רשמי בין יו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן ושר האוצר משה כחלון.

ההסכם הקיבוצי ( הסכם המסגרת) שנחתם היום, מהווה סיכומה של תקופה ארוכה של דיונים בין ההסתדרות לבין המדינה ומעסיקים נוספים בשירות הציבורי.

ההסכם קובע תוספת שכר בשיעור 7.5% ומענק בגובה 2,000 שקל. מחצית ממענק זה חולקה למרבית העובדים בינואר 2016.

ההסכם הקיבוצי שנחתם היום הוא למעשה הסכם המסגרת הראשון אשר נותן מענה ייחודי לאוכלוסיות עובדים חלשות, בדגש על צמצום פערים. זאת בהשוואה להסכמי שכר קודמים במגזר הציבורי שהעניקו תיקוני שחיקה בלבד. ההסכם הנוכחי נחתם בסביבת אינפלציה אפסית ואף שלילית, מה שמעניק תוספת ריאלית משמעותית לשכר העובדים, אשר תטיב במיוחד עם דרגי השכר הנמוכים.

זכאות לתוספות שכר על פי ההסכם החדש

בסקטורים ספציפיים בהם קיימים עיוותי שכר אשר מצריכים תיקון, נקבעה תוספת גבוהה יותר מ-7.5%. בקרב תומכי הרפואה למשל, בהם: רוקחים, רנטגנאים, מיקרוביולוגים ופסיכולוגים, נקבעה תוספת שכר כפולה בשיעור של 15%. בזכות העובדה כי מחצית מהתוספת תשולם כתוספת שכר שקלית, דרגי השכר הנמוכים בסקטורים אלו ייהנו מתוספת שכר ממוצעת של למעלה מ-19%.

בדומה לדירוגים מועדפים אחרים, גם עובדי המעבדה בבתי הספר, יהיו זכאים לקבל תוספת שכר בשיעור של כ-15%. הלבורנטים במערכת החינוך ייהנו גם מתוספת של שישה ימי חופשה לניצול בתקופת הקיץ. קבוצת עובדים נוספת שתהנה מתוספת שכר שגבוהה מ-7.5% הם העובדים הפרא-רפואיים, בהם: הטכנולוגים הרפואיים, הדיאטנים, הפיזיותרפיסטים והמרפאים בעיסוק, אשר יהיו זכאים לתוספת שכר ממוצעת בגובה 10%.

עובדי דור ב' ועובדים ברמות השכר התחיליות ברשויות המקומיות יהיו זכאים לקבל תוספת שכר מוגדלת, כך שכבר בפעימה הראשונה של התוספת (בחודש יולי)  יקבלו תוספת של 2% נוספים. זאת בנוסף לתוספת שיקבלו יתר עובדי המגזר הציבורי (סך הכול 9.5% לכל תקופת ההסכם).

שיפור תנאים בהתאם להסכם החדש

הסכם המסגרת אף משפר את תנאיהם של עובדים במשרות סטודנט ועובדים במשרת הורה בשירות הציבורי. השכר השעתי לסטודנטים המועסקים במגזר הציבורי יהיה גבוה בשקל משכר המינימום השעתי הנהוג במשק מעת לעת. ובנוסף לכך, העובדים במשרת סטודנט יקבלו עוד יום בחירה ויום חופש נוסף לניצול בתקופת מבחנים. על מנת להקל על עובדים במשרת הורה, ההסכם קובע קיצור של שעת עבודה ביום, במשך שבועיים בחודש אוגוסט, כאשר ניתן יהיה להמיר שעות אלו ליום חופש נוסף.

ההסכם שנחתם היום מטפל גם בסוגיית המשרות החלקיות, בניסיון לצמצם את התופעה. הוסכם כי עובדים העוסקים בקבלת קהל בלשכות רשות האוכלוסין יוכלו, במידה ויבחרו בכך, לעלות למשרה מלאה. עוד נקבע כי מפתח התקצוב לתקנים לא שלמים לעו"סים ברשויות מקומיות, יעוגל כלפי מעלה על מנת למנוע חלקיות משרות בתחום זה (כך למשל, רשות המקבלת תקצוב לפי 4.5 עו"סים תקבל מעתה תקצוב לפי 5 תקנים). עובדים בבתי החולים הממשלתיים אשר משרתם המלאה מפוצלת למשרה חלקית בבית החולים הממשלתי ובמשרה חלקית בתאגיד הבריאות, ייקלטו למשרה מלאה בבית החולים הממשלתי. כמו כן, ייבנה מודל תקציבי שיאפשר משרות מלאות בשירות המדינה וברשויות המקומיות בתחום הרווחה. עובדי לשכות מנהל האוכלוסין המועסקים במשרה חלקית יהיו רשאים לעבור לעבוד בהיקף משרה מלאה.

הסכם המסגרת כולל גם התחייבות להגיש תוך 60 יום בקשה לצו הרחבה שיחול על כ-6,000 עובדים סוציאליים המועסקים בעמותות ובחברות פרטיות המספקות שירותים למשרדי הממשלה ולרשויות המקומיות. צו ההרחבה ישווה את התנאים של העובדים הסוציאליים בגופים המתוקצבים לתנאי העובדים הסוציאליים בעמותות, לרבות תוספות שכר ומענקים.

הסכם השכר הנוכחי מסדיר לראשונה גם את הביטחון התעסוקתי של מזכירות השרים והמנכ"לים במשרדי הממשלה. מדובר בכ-200 עובדות בשירות הציבורי אשר מועסקות במתכונת של משרות אמון ומפוטרות באופן שרירותי בכל פעם שמתחלף השר או המנכ"ל. ההסכם קובע כי מזכירות עם 6 שנות ותק או שעבדו עבור לפחות שני מנכ"לים או שני שרים, יהיו זכאיות למעמד של קביעות.

אוכלוסיות נוספות שנכללות בהסכם השכר החדש הן: נשים המועסקות כבלניות במועצות הדתיות יקבלו תוספת נוספת בגובה 10% (תוספת "כפיים" הנהוגה ברשויות המקומיות) בנוסף לתוספת של 7.5%. גם עובדי קבלן בתחומי הניקיון והשמירה במגזר הציבורי, יהיו זכאים לתוספות השכר ולמענק. עוד הוסכם כי עובדי מד"א יקבלו תוספת שכר של 10% ועובדי המעבדות והפרמדיקים יקבלו תוספת של 15%, כאשר החישוב יהיה בהסטה לטובת העובדים החלשים יותר.

כנס משאבי אנוש

כנס הגיוס השנתי 2024

כנס רווחה וחווית העובד

אין תגובות

השאר תגובה