מבחן הגיוס

מבחן הגיוס

Success Performance Solutions משיקה בימים אלו תוכנה חדשה לבדיקת מועמדים והערכת מידת התאמתם לתפקיד במודל ייחודי

שיתוף
גיוס עובדים
גיוס עובדים

Success Performance Solutions משיקה בימים אלו תוכנה חדשה לבדיקת מועמדים והערכת התאמתם לתפקיד ברמה האישיותית והמקצועית. החברה קוראת לקהל הלקוחות שלה, מנהלי משאבי אנוש, מנהלי חברות השמה וכוח אדם ויועצים לפיתוח ארגוני, להתנסות בפלטפורמה החדשה הייעודית לאבחון והערכת מועמדים באמצעות ה- pre-employment testing software החדשה.

אירה וולף, נשיאת Success Performance Solutions, אמרה בהודעה לעיתונות: "מבדקים למועמדים, החל ממבדקי אמינות, דרך מבחנים אישיותיים, מבחני התאמה לתפקיד ומבחני ידע כללי / אינטליגנציה או ידע מקצועי, הפכו לא מכבר לחלק סטנדרטי בתהליך הגיוס. החל מחברות ענק שמגייסות עבור לקוחות מובילים במשק ועד לחברות קטנות ובינוניות, המגייסות עובדים ספורים בלבד, כל חברה מגייסת מבקשת את הכלים המתקדמים והאפקטיביים ביותר שיאפשרו לה לגייס את המועמד המתאים ביותר. אשר על כן, מבדקים ומבחני התאמה, לסוגיהם השונים, הפכו לנורמה בעולם הגיוס."

Success Performance Solutions מציעה תוכנת מבדקים והערכה, המורכבת מ-5 קטגוריות ראשיות:

  1. מבחני אמינות: אלו נועדו לבחון את מרכיב היושר, העקביות, להעריך רמת עוינות בקרב המועמד, נאמנות למעסיק/ים ועוד מרכיבים אישיותיים.
  2. מבחני התאמה (אישיותיים) לתפקיד: זהו מבחן שנועד לבדוק האם למועמד יש את התכונות הנדרשות לביצוע התפקיד כפי שהגדיר אותו מנהל הגיוס.
  3. מבחן ידע כללי: מבחן אינטליגנציה כללית שנועד לבחון את היכולת הקוגניטיבית של המועמד באופן כללי ויחסי לאוכלוסייה.  
  4. מבחני מוטיבציה: מבחן ייחודי שבא לבדוק את רמת המוטיבציה של העובד על פי המחויבות שלו למקום העבודה הנוכחי או הקודם ועל ידי כך להעריך את רמת המוטיבציה שלו בעבודה החדשה.
  5. ממשק גיוס ייעודי למנהלי הגיוס: ממשק זה מאפשר לאחראי על הגיוס לנתח את הנתונים המתקבלים בתוך המבדקים ולהסיק נתונים רלוונטיים לגיוס. לדוגמה, המגייס יכול ללמוד מהי הרמה המקצועית הממוצעת בתחום, מהם המאפיינים האישיותיים הנפוצים בכל תחום, מהם סגנונות הלמידה המקובלים בכל קבוצה ועוד. כאשר המועמד מסיים את המבדק שלו, מנהל הגיוס יכול להשוות את התוצאות שלו לתוצאות הקיימות בבסיס הנתונים, שנשאבו מתוך Benchmarks 110  שונים. כך למעשה, תוצאות המבדק משקפת את הידע והרמה של המועמד ביחס לקבוצת אוכלוסיה רחבה ולא על פי ציון כמותי / סטנדרטי. זה מאפשר למגייס ראיה כללית / רחבה יותר על המועמד. 

וולף: "לקוחות הנעזרים בתוכנה שלנו מקבלים 5 דוחות שונים על כל נבדק, מתוך השוואה ל-110 מקורות מידע רלוונטיים, בבת אחת. תוצאות המבדקים שלנו משרתים את הארגון גם לאחר הגיוס הראשוני. כאשר חברה רוצה לנייד או לקדם עובד בתוך הארגון ו/או בחברות הבת וכיו"ב, ניתן פשוט לחזור לדוח הראשוני ולבחון את ההישגים של אותו מועמד כדי לקבל החלטה מקדימה האם להתקדם עם אותו עובד ובאיזה כיוון."

Success Performance Solutions מציעה ללקוחותיה לעשות שימוש בתוכנה בשני אופנים, האחד הוא לרכוש חבילת בחינות המאפשרת למגייס לבחון כמות בלתי מוגבלת של עובדים, והמודל השני הוא לחייב את המועמד הנבחן – מודל המהווה אמצעי סינון נוסף שכן מועמדים רציניים שבאמת רוצים את התפקיד יסכימו לשלם עבור הבחינה וזה מה שמבטיח כמות קטנה יותר – אך איכותית יותר – של מועמדים לכל תפקיד. 

מיון על פי מצטיינים

גישה דומה אך שונה לגישה של החברה הנ"ל היא בביצוע מבחן גיוס הממוקד במיון על פי מצטיינים. מפתח השיטה הינה חברת MAPP (שמקורה בישראל, אך עובדת בשוק הבינלאומי) שמביאה פתרון בדרגה גבוהה יותר לביצוע של מבחני גיוס שבהם המועמדים נבחנים ועוברים השוואה חכמה על מול בסיס נתונים קיים.

במקרה של MAPP ההשוואה לא מתבצעת מול מקורות מידע חיצוניים, אלא על מול מקורות מידע מתוך הארגון עצמו, בחיפוש אחר התאמה של המועמד למצטיינים בתוך הארגון עצמו. הפתרון של החברה מאפשר שליחה של המועמדים לביצוע המבחן ותשלום רק על מי שנמצא מתאים לחברה השולחת.

למידע נוסף לגבי מודל המיון על פי מצטיינים ניתן לקרוא את הכתבה הבאה: חידושים בעולם הגיוס, המיון והאבחון.

כנס משאבי אנוש

כנס הגיוס השנתי 2024

כנס רווחה וחווית העובד

אין תגובות

השאר תגובה