הצלחה מרשימה לתכנית ניצני תעסוקה

הצלחה מרשימה לתכנית ניצני תעסוקה

72% ממשתתפי תכנית 'ניצני תעסוקה' הסובלים מבעיות קשב וריכוז ולקויות למידה, שולבו בהצלחה ועובדים בחלוף שנה וחצי מסיום התכנית

שיתוף

קובי אשכנזי מנתניה מאובחן כסובל מהפרעת קשב ולקויות למידה. הוא בשנות השלושים לחייו והספיק להחליף יותר מידי מקומות עבודה לאורך השנים. בעבר התקשה להתמיד בעבודות, והתקשה להתנהל במקומות העבודה בהם נדרש לסדרי עדיפויות ותעדוף משימות. קובי נטה להתרגז ולהתפרץ ולאבד במהירות סבלנות ועניין. בפרקי הזמן שבין העבודות, הסתובב מובטל, מתוסכל וחש שאינו ממצה את כישוריו ויכולותיו.

כמו קובי, ישנם רבים עם הפרעת קשב וריכוז ו/או לקויות למידה, שמתקשים להתמיד, מתלבטים מה ללמוד, במה לעסוק ובאופן משמעותי יותר – לא מתמידים במשרותיהם.
שירות התעסוקה יחד עם אגודת ניצן (לקידום ילדים ובוגרים עם ליקויי למידה ו/או הפרעת קשב וקשיי תפקוד), מפעיל תכנית שהחלה כפיילוט לפני 3 שנים, בעזרת הקרן למפעלים מיוחדים של הביטוח הלאומי לאיתור צעירים מובטלים בגילאי 45 – 25, הכוונתם והכשרתם במסגרת אישית וקבוצתית ושילובם המוצלח בשוק העבודה.

לקראת יום ההתרמה השנתי של אגודת ניצן, שיתקיים מחר, 15 במרץ, במשותף עם ארגוני החרשים, ער"ן (עזרה ראשונה נפשית בטלפון) ונט"ל (נפגעי טראומה על רקע לאומי), מתפרסמות היום לראשונה תוצאות המחקר, שערך מכון ברוקדייל בקרב 99 צעירים, שהשתתפו בתכנית.

מסתבר, שבחלוף שנה וחצי מסיום התכנית, מועסקים 72% ממשתתפיה, מהם שני שליש במשרה מלאה. רוב המשתתפים דיווחו על שיפור בתחום החברתי, שיפור בביטחון העצמי, העלאת מודעותם למשמעויות לקויות הלמידה ו/או הפרעת הקשב על תפקודיהם וחייהם ותרומה משמעותית בפיתוח כלים אישיים להתמודדות עם קשייהם.
במסגרת התכנית, שנקראת היום: 'ניצני תעסוקה', ונקראה בתחילת דרכה: 'עתיד בטוח לצעירים', מאותרים מובטלים צעירים ע"י מתאמי השמה בלשכות התעסוקה ומופנים לוועדת קבלה משותפת לשירות התעסוקה ולעמותת ניצן. בנוסף פונים צעירים אחרים באופן עצמאי לאגודת ניצן, שלא דרך לשכות התעסוקה, לאחר ששמעו על התכנית ויעדיה.

לדברי רמי גרטלר, ראש תחום אבחון וטיפול במבוגרים בניצן, לאחר מיון המועמדים, קולטים אותם בתכנית, שנמשכת כ- 3 חודשים. בתקופה זו הם משתתפים בסמינר בן 4 שבועות עם אנשי מקצוע, ולומדים להכיר בהשפעת הפרעת הקשב ולקויות הלמידה על תחום התעסוקה. הם לומדים אסטרטגיות התמודדות עם קשייהם, כמו: ניהול זמן והתארגנות, שימוש בטכנולוגיות מסייעות ושליטה ביישומי מחשב בסיסיים. בנוסף, הם משפרים את מיומנויות חיפוש העבודה, לומדים לכתוב קורות חיים ועוברים הכנה לראיונות עבודה."

עוד גרטלר מוסיף: "במקביל, אנחנו מלווים באופן אישי את הצעירים ומכוונים בעזרת ייעוץ אישי למצוא עבודה מתאימה. גם בהמשך, אנו ממשיכים לתמוך גם בתהליך קליטתם במקומות העבודה. להערכתנו, ההשקעה בכל צעיר שוות ערך לכ- 7,000 ₪, כאשר שירות התעסוקה מקצה לתכנית מרצים מקצועיים ואגודת ניצן מגייסת תקציבי תמיכה מקרנות. השתתפות בתכנית עבור הצעירים לא כרוכה כלל בעלויות"."

בועז הירש מנכ"ל שירות התעסוקה אמר כי הזכות לעבוד ולהתקיים בכבוד היא זכות בסיסית, שאמורה לעמוד לרשות כל אדם, וכי הוא שמח וגאה להיות חלק מגוף הנרתם לאפשר מימוש זכות זו לדבריו, הקורס נבנה מתוך הבנה לצרכים המיוחדים של אוכלוסייה זו, תוך הקניית כלים לצורך התמודדות והשתלבות לאורך זמן בשוק העבודה.

כנס משאבי אנוש

כנס הגיוס השנתי 2024

כנס רווחה וחווית העובד

אין תגובות

השאר תגובה