כוח העבודה צועד על קיבתו

כוח העבודה צועד על קיבתו

עובדים רוצים שהמעסיקים יאכילו אותם. איך תעשו זאת נכון?

שיתוף
אוכל בעבודה

אוכל בעבודה

בייגלך ליד המדפסת. פיצה במטבחון. כרטיסי מתנה לארוחה במסעדה בתודה על עבודה טובה. אוכל בעבודה עושה הרבה יותר מאשר חיוך זמני על פניהם של העובדים, כותבת כריסטין שאפל מ-HR Morning. מסתבר שהאכלת העובדים גורמת להם להיות נאמנים יותר לחברה והיא אף עשויה לשפר את מערכות היחסים במשרד. ממצאים אלה עלו בסקר חדש, שכלל 1,225 עובדים במשרה מלאה ובוצע על ידי חברת Seamless, שירות להזמנת אוכל באינטרנט.

בואו ניקח בחשבון שהסקר נעשה מטעם גורם בעל עניין לפני שנתרשם מהנתונים. עכשיו אפשר להמשיך:

• 57% אמרו שהטבות מבוססות על מזון גורמות להם להרגיש מוערכים יותר על ידי מעסיקיהם.

• 50% ציינו שהטבות מבוססות על מזון גורמות להם לחוש מרוצים יותר ממעסיקיהם.

• 50% אמרו שהם מאמינים שארוחה משותפת עם קולגות עוזרת לקדם יחסי עבודה טובים יותר.

• 41% אמרו שאם מעסיקיהם הנוכחיים היו מספקים ארוחות, הם היו נוטים פחות לקבל הצעות עבודה מחברה אחרת שאינה מספקת ארוחות.

נוסף על כך, כאשר נשאלו הנסקרים אילו הטבות העובדים הכי היו רוצים, אוכל תפס את המקום השני. במקום הראשון הייתה חברות במועדון כושר או יוגה. הטבות מבוססות מזון קיבלו את המקום השלישי אחרי מדיניות חופשות גמישה וחברות במועדון כושר או יוגה, כאשר הנסקרים נשאלו מה היה מגביר את הנטייה שלהם לתת לחברה שבה הם עובדים דירוג גבוה בסקר מסוג "המקום הטוב ביותר לעבוד בו".

העובדים לא רק מייחלים ליותר אוכל – הם גם מקבלים אותו. הסקר מצא שב-2013 רק 5% מהנסקרים אמרו שהם מקבלים באופן קבוע ארוחות צהריים בעבודה. השנה המספר הגיע ל-11%.

להתחשב בכולם

אם כל זה שכנע אתכם להשקיע בתחום האוכל על מנת לשפר מעורבות ושימור עובדים, אז הנה מילת אזהרה מסוזן לוקאס, עיתונאית שעוסקת בתחום משאבי האנוש כבר 10 שנים: זה לא פשוט כמו להזמין פיצה פעם בשבוע. לוקאס אומרת שחשוב לזכור גם את העובדים שחלות עליהם מגבלות תזונתיות כאשר מזמינים אוכל (ההגבלות האלה יכולות להיות קשורות לכשרות, סוכרת, טבעונות, הימנעות מגלוטן ועוד ועוד). אמנם אי אפשר לגרום לכולם להיות מרוצים עם כל ארוחה שתזמינו, וזה בסדר, אך גם אי אפשר להתעלם מהגבלות מסוימות שיש לעובדים, כי אם לא כן תיווצר טינה. לכן תצטרכו לשנות את ההיצע מדי פעם כדי שכולם יחושו שהם מוערכים ונחשבים.

נוסיף לגורמים שבהם יש להתחשב נושא הבעיות הגופניות שמסכנות במיוחד עובדים במקצועות שמתאפיינים בישיבה ממושכת: השמנת יתר, כאבי שלד ותופעות משניות כמו סוכרת, יתר לחץ דם וכאבי שלד. זה אומר שצריך לשאוף לארוחות בריאות עד כמה שניתן ולנצל את אספקת המזון לעובדים כחלק מתוכנית לקידום אורח חיים בריא במקום העבודה. אם תגישו כל יום פשטידת קינואה וסלט ירוק, עלולים להיראות אי אילו פרצופים חמוצים, אבל תצטרכו למצוא את שביל הזהב בין המנות האלה לבין עוד מגש של פיצה על מקלות לחם שום.

עוד על סוגיות בתחום התזונה בעבודה – בכנס wellbeing – רווחת העובד שיתקיים ב-9/7/14. לחצו כאן

כנס משאבי אנוש

כנס הגיוס השנתי 2024

כנס רווחה וחווית העובד

אין תגובות

השאר תגובה