הסודות שמאחורי פיתוח עובדים אפקטיבי

הסודות שמאחורי פיתוח עובדים אפקטיבי

אפשר לשלוח עובדים לקורסים כדי לרצות אותם, אבל אפשר גם לחשוב על דרכים חכמות ויעילות יותר לניצול תקציב הפיתוח של הארגון, באופן שיקדם את הקריירות של העובדים ויתרום לעסק

שיתוף
תוכנית פיתוח עובדים

תוכנית פיתוח עובדים

כדי לבנות סולם צמיחה אפקטיבי בארגון, צריך להשקיע בכישרונות. ג'ואנה יאו, ראש מחלקת משאבי האנוש ב-Bayer Healthcare Asia Pacific, חלקה עם אתר humanresourcesonline.net את הסודות שלה בתחום פיתוח עובדים.

העובדים הם האחראים להתפתחותם. במציאות הנוכחית, כל עובד אמור לקחת אחריות על ההתפתחות הקריירה האישית שלו ולהיות מוכן להתגמש ולהתאים את עצמו כאשר המצב מחייב זאת. מקצועני משאבי אנוש צריכים להעביר את המסר הזה בבירור לכל העובדים שתחת אחריותם.

הפיתוח צריך להתבצע בהקשר של ביצועים ופוטנציאל. מכיוון שתקציבי הפיתוח מוגבלים, מאמצי הפיתוח צריכים להתמקד בעובדים שהוערכו כבעלי פוטנציאל להחזיר את ההשקעה ולהפיק ממנה תועלת. טעות לממן הכשרה נוספת באופן אוטומטי לאנשי צוות ש"מגיע להם".

פיתוח הוא שותפות בין המנהל, העובד ומשאבי האנוש. בחברת באייר קיים נוהל שכונה "דיאלוג פיתוח", דיון דו-כיווני בין מנהל לעובד שבוחנים בו שאיפות קריירה, נקודות חוזקה, ותחומי פיתוח אפשריים במסגרת הארגון. מחלקת משאבי האנוש תורמת לדיון את התובנות שלה לגבי העובד ומציעה מסלולי התפתחות מתאימים. את תוכניות הפיתוח חשוב לעדכן ולהתאימן למציאות, כי פעמים רבות הן נשלפות מהמגרה זמן ארוך לאחר שהותוו.

אל תפחיתו בערכה של התנסות במהלך מילוי המשרה. ג'ואנה יאו מזכירה ש"הלמידה נמשכת כל החיים" ולא חייבים לקבל את זה באופן מילולי ולשלוח עובדים לקורסים בלי התמקדות ברורה בפיתוח. יאו מציעה את חוק 70-20-10. לפי החוק מנהיגים לומדים במסגרתם של שלושה אשכולות התנסות: משימות מאתגרות (70%), יחסי קידום (20%), וקורסים ואימון (10%). רוב הארגונים מכירים בכך שללמידה פורמלית לבדה עשוי להיות אימפקט מוגבל, אך עדיין משקיעים חלק ניכר מתקציב הפיתוח שלהם בלימודים בכיתה ובתוכניות לימוד מקוונות. 10 האחוזים של האימון וההכשרה חשובים לבניית כישורים, למידה משותפת, הערכה, התנסות מעשית ועוד, אבל אין לזנוח את 90 האחוזים האחרים שמקורם בעבודה עצמה, ולהשקיע במשוב, לעודד השתתפות בפגישות ויצירת קשרים בתוך הארגון, ואף לשגר עובדים לתקופת עבודה בחו"ל.

שאלות מומלצות. יאו מספרת על שלב מוקדם יותר בקריירה שלה, אז בחברת נוקיה, שבו פגשה את מנהל משאבי האנוש של החברה. הוא שאל אותה כמה שאלות שנראות אולי פשטניות, אבל היום היא יודעת עד כמה הן חשובות לפיתוח הקריירה וצריכות להידון בין מנהל לעובדיו:

  1. מהי השאיפה שלך לקריירה ולאילו עמדות מטרה את שואפת?
  2. בת כמה את היום ובאיזה גיל את מניחה שתהיי כאשר תגיעי אל היעד? 
  3. מהם שלבי הקריירה החשובים ביותר שיפתחו אותך באופן הטוב ביותר ויעזרו לך להגיע אל תפקיד היעד שלך?

בעידן שבו לא ברור עד כמה ממושכת תהיה מערכת היחסים בין העובד לארגון, יש היגיון רב בתוכניות פיתוח שחוסכות כסף אך אינן מתפשרות על טיפוח הקריירה של העובדים.

ביום העיון בנושא כלים ניהוליים נרחיב בסוגיות ניהול שונות. לחצו כאן לפרטים

כנס משאבי אנוש

כנס הגיוס השנתי 2024

כנס רווחה וחווית העובד

אין תגובות

השאר תגובה