פוטוסינרגיה: יצירת סינרגיה בצוות דרך צילום בטכנולוגיה הסלולארית ופוטותרפיה

פוטוסינרגיה: יצירת סינרגיה בצוות דרך צילום בטכנולוגיה הסלולארית ופוטותרפיה

זה נגיש, חדשני ומהנה: כך תביאו לסינרגיה בצוות שלכם

שיתוף
אולי אתר

אולי אתר

דנה בירן ואולי אתר יציגו בכנס ניהול גלובלי של ההון האנושי סדנה חדשנית לבנייה ופיתוח צוותים בארגון. בארגונים רבים נהוג לחזק ולשפר את היכולת לעבוד בצוות. סדנת הפוטוסינרגיה, שפותחה על ידי אולי אתר, יועץ ארגוני בכיר ומנכ"ל חברת תכלית, ועל ידי דנה בירן, פוטותרפיסטית מוסמכת ובעלת ניסיון רב בהפקות צילומיות – מסייעת לפתח צוות מנצח בעזרת הטכנולוגיה הדומיננטית ביותר בחיינו כיום: הצילום הסלולארי והדיגיטלי. הסדנה תוצג בכנס ניהול גלובלי של ההון האנושי, שיתקיים מחר בכפר המכביה.

דנה בירן ואולי אתר נפגשו במחלקת ההדרכה של אחת החברות הגדולות במשק. הוא נתן יעוץ ארגוני לחברה, היא הנחתה סדנאות לצוותים. הוא היה לפני לימודי פוטותרפיה – הדרכה וטיפול בעזרת תצלומים, ודנה כבר היתה בוגרת המסלול התלת שנתי לפוטותרפיה ועסקה בתחום. כך נוצר החיבור.

בנקודה זו הם חברו יחד ופיתחו את סדנת הפוטוסינרגיה: שילוב של פוטותרפיה וסינרגיה. בשלב הראשון מסבירים אולי אתר ודנה בירן מהי פוטותרפיה?

אולי אתר ודנה בירן: הפוטותרפיה הוא תחום מקצועי חדש המאפשר עבודה באמצעות תצלומים, כאשר התצלומים יוצרים תובנות כפי שנתפשות בעיניהם של אחרים.

התחום צובר תאוצה בשנים האחרונות בעולם ובישראל בפרט. מדובר בתהליך חדש המושתת על המדיום הצילומי (סטילס ווידאו), אשר בעזרתו ניתן להעביר את נקודת המבט האישית של הפרט אל קבוצה.
כמו כן, באמצעות המדיום הצילומי ניתן ליצור תקשורת לא מילולית.

הצילום מהווה כלי השלכתי פר אקסלנס המאפשר מיקוד, שיקוף, פיתוח ומסגור מחדש של המציאות. הזיכרון החזותי הוא זיכרון הנשמר לאורך זמן ומתחבר לעולמו של המתבונן. כל אלה מאפשרים לנו כאנשי מקצוע לבחון את המצב הקיים לפי הדימויים שעולים מהצוות ובכך לחדד תובנות ולהגיע להסכמות בממד הבין אישי לסינרגיה בממד והקבוצתי.

מה נעשה במסגרת סדנת הפוטוסינרגיה?

בסדנה פעילות משותפת המתמקדת בצילום, במטרה ליצור סינרגיה ושיתוף פעולה בין חברי הצוות. בשלב ראשון נתחיל ממיפוי המצב הקיים בצוות באמצעות עבודה צילומית בזוגות, המדמה סטודיו. אנחנו בונים מעין סטודיו מאולתר בסדנה ובאמצעות העבודה עם אור וצל אנחנו מבינים את המצב המצוי.

דרך ההנחיה המקצועית שלנו אנחנו מגדירים את המשמעויות של המצב המצוי ואת הסוגיות לשינוי כדי לשפר את התקשורת בצוות.

בתוך הסטודיו שיצרנו אנחנו עושים שימוש בווידאו של הטלפון. הצוות מביים ויוצר קליפ קצר דרכו הצוות ממחיש את עבודת הצוות במיטבה. דעתנו נתונה גם לתהליך יצירת הקליפ, איך חולקו התפקידים, דעתו של מי נשמעה ושל מי לא וכו'.

מה מטרת המשימות? 

דנה בירן

המטרה היא להוציא עובדים מאזור הנוחות שלהם ולעשות שימוש באמצעים שבהם אנחנו משתמשים באופן יום יומי – לצרכים מקצועיים. זה נעשה ע"י פישוט ההדרכה ותהליך גיבוש הצוות, ויצירת סדנה גמישה ומהנה שניתן לקיים אותה בכל מקום – בתוך מקום העבודה או מחוצה לו.

כשאנו מקבלים את החומרים המצולמים של המשתתפים בסדנה, אנו מנסים להבין את הבעיות האקוטיות ביותר שעולות ועובדים אתם עליהן. ניתן להבין מהמצלמים כיצד הם רואים את המציאות, להבין את הבעיות ואת הפערים שיש בין המשתתפים באופן החשיבה שלהם. אז אפשר לעבוד על הבעיות.

תוכלו לתת דוגמה מסדנת פוטוסינרגיה שקיימתם?

בסדנה שקיימנו, כל אחד מהמשתתפים היה צריך לבחור בתצלום המסמל את מה שהוא רואה בצוות שלו. משתתף אחד בחר תמונה של הומלס ששוכב באמצע הרחוב, כי זה הזכיר לו את העובדים שהוא קיבל 'בירושה' מהמנהל שעזב, והוא לא ידע איך להתמודד עם איתם. המוטיב הזה חזר בכל תרגיל שעשינו. בתרגיל אחר העובדים נדרשו לפסל את הצוות, ואותו משתתף פיסל אדם תקוע ולא תורם. כשאנו רואים מוטיבים כדוגמת אלה שחוזרים על עצמם, אנו יודעים על מה יש לעבוד בצוות. במסגרת הסדנה התגבשה תוכנית כיצד לגייס את העובדים הוותיקים ולהיעזר בניסיונם במשימות הליבה המורכבות של הצוות.

מהו הערך המוסף בסדנה זו לעומת סדנאות אחרות?

לסדנאות שלנו יש כמה יתרונות בולטים:

• קיצור תהליכים – מגיעים מהר להסכמות ומיפוי.

• שימוש באמצעים פשוטים – ללא הוצאות מיותרות של הארגון מצד אחד, ומצד שני אמצעים שכל אחד מכיר כגון הסמארטפונים בהם משתמשים באופן יומיומי.

• חדשנות וטכנולוגיה – אנחנו מדברים בשפה העכשווית ונותנים כלים לשימוש יום יומי איכותי בצילום כדי לשפר את יכולת ההבעה החזותית של המשתתפים.

• שמירת החוויה באופן חזותי – הזיכרון החזותי הוא אפקטיבי בהרבה יותר מבחינת הפנמת התהליך. החוויה נשארת לאורך זמן וניתן לשחזר אותה בכל זמן נתון.

בכל סדנה תמיד יהיה לוח מחיק, תמיד תהיה מצגת. הערך המוסף בסדנה הזאת מתבטא בחדשנות מחד ובפשטנות מאידך: השימוש בטכנולוגיה העכשווית, היומיומית, הנגישה עבור כולנו והמשמשת את כולנו. השימוש בסמארטפון לצורך העברת מסרים לשיפור עבודת הצוות. כמובן ההנאה מהתהליך היא לא פחות חשובה. אנו מקווים שכתוצאה מכך מנהלים ידעו איך לגייס את הטלפונים שלהם לצורך עבודה יומיומית.

לאיזה צרכים יענו הסדנאות?

הסדנאות נותנות מענה להדרכת מנהלים – סדנאות חד פעמיות בקורסי ניהול בנושא עבודת צוות.

לפיתוח ובניית צוותים צעירים וותיקים team development-team building.

ולעבודת צוות גלובלית – כאשר חברי הצוות אינם נמצאים כולם באותו לוקיישן.

 להרשמה לכנס לחצו כאן

כנס משאבי אנוש

כנס הגיוס השנתי 2024

כנס רווחה וחווית העובד

אין תגובות

השאר תגובה