7 הטבות קייציות לאנשי היי-טק

7 הטבות קייציות לאנשי היי-טק

יזמים מנדבים טיפים כיצד ניתן לאפשר לעובדי היי-טק ליהנות מהקיץ בלי להתפשר על התפוקה

שיתוף
הטבות קיץ

הקיץ כבר רשמית עמנו ועמו התופעות המוכרות- מי שמצליח לחמוק מהעבודה לטובת קפיצה לים או העסקת הילדים שיצאו לחופשת הקיץ עושה זאת. אבל לא כל התעשיות יכולות להרשות לעצמן להעלים עין מן התופעה המוכרת בעונה החמה שבה עובדים נעדרים או מחסירים שעות – תעשיית היי-טק למשל.

עם זאת, גם עובדי ההיי-טק שבמשך רוב חודשי השנה מתרצים לדרישות הגבוהות של התפקיד ונותרים דבוקים למסך במשך שעות ארוכות, מראים סימנים של חוסר סבלנות ככל שהטמפרטורה עולה.

מנהלי משאבי אנוש בחברות היי-טק (ובכלל) המעוניינים להקל על העובדים נאלצים למצוא דרכים יצירתיות ליהנות מעונת הקיץ מבלי לגרום לפגיעה בתפוקתם באופן משמעותי. שמונה מייסדי חברות מ-Young Entrepreneur Council, ארגון עולמי שחברים בו מאות יזמים מצליחים מתחומים שונים, סיפרו ל-Inc.com אילו הטבות קיציות הם מציעים לעובדים שלהם בלי להאט את קצב העסק.

7 הטבות קיץ שיעוררו את העובדים שלכם

הפסקות חוף- זוהי כמובן הטבה שמתאימה רק לחברות שמשרדיהן קרובות לחוף הים. זה נשמע כמו יציאה עצמית של עובדים לחוף לשעה-שעתיים של שמש וגלים, אבל סקוט פררה מ-MySocialCloud, המנהל שנתן את הטיפ הזה, סיפר שמדי פעם הוא מוציא את כל החברה ליום בים ומגלה שזה בריא לאנשים, בריא לחברה ושכמה מהרעיונות הטובים ביותר צצים שם, כנראה בגלל שבירת השגרה.

הטבת קיץ לעובדים - הפסקת חוף

לוח זמנים במתכונת של 9/80- מיטץ' גורדון מ-Go Overseas אומר שהדרך שלו לקבל תוצאות טובות מהעובדים היא לגרום להם להיות מאושרים, ובקיץ הדרך להשיג זאת היא לוח זמנים שונה. המשמעות של 9/80 היא 80 שעות עבודה ב-9 ימים. זה אומר שאחת לשני ימי שישי (חמישי אצלנו) העובדים מקבלים יום חופש בתמורה לקצת יותר שעות עבודה ביתר הימים. לטענת גורדון זוהי שיטה מצוינת לשימור עובדים.

הטבת קיץ לעובדים - 80 שעות עבודה ב-9 ימים

יום ראשון שיגעון- מאט ארליכמן מ-Porch מאמין שהדרך שבה פותחים את השבוע תעצב את יתר הימים בו. לכן הוא כונן את שיטת GSD, ראשי תיבות של get sh!t done, שאצלם מכוונת לימי שני. החברה מספקת לעובדים ארוחת ערב בימי שני בשעה שמונה בערב. ארליכמן אומר שעלות ארוחות הצוות מחזירה את עצמה בתפוקת העובדים.

הטבת קיץ לעובדים - ארוחות ערב

הטבת קיץ לעובדים - 2 שעות עבודה פחותעוברים לשעות קיץ- ג'ון מאייר מ-Lemon.ly עובר בקיץ למתכונת עבודה שבה עוזבים את המשרד מוקדם יותר בימי שישי (חמישי אצלנו) ללא החזרת השעות בימים אחרים. "זה אולי נשמע בלתי פרודוקטיבי, אבל אפילו עם אובדן של שתי שעות עבודה בימי שישי, לא ראינו בשום אופן אובדן תפוקה," מאייר מצהיר.

עובדים בחוץ- קלסי מאייר מ- Influence & Co מציעה במקום לצפות בעובדים מתבוננים החוצה בערגה מבעד לחלונות, לארגן פתרון עבודה בחוץ. בישראל זה מעט מאתגר, אבל לפחות בשעות הבוקר או אחרי הצהריים שולחן פיקניק תחת סככה או עצים בפארק יכול לספק את הסחורה. עם טלפונים ניידים, מחשבים נישאים ואינטרנט אלחוטי לא מדובר באופרציה מורכבת במיוחד.

הטבת קיץ לעובדים - עבודה מחוץ למשרד

קבעו פגישות בהליכה- לדרק פלנצרייך מ-Greatist יש רעיון מקורי במיוחד. הוא אומר שפגישות בהליכה הן הדרך הטובה ביותר לגרום לאנשים להשתחרר ולהתאוורר – ולא משנה כמה חם בחוץ. שינוי בקצב, פשוטו כמשמעו, עשוי לחולל שינוי גדול, אומר פלנצרייך. בישראל זה עשוי להיות קצת קשה בקיץ, אבל יש שדרות מוצלות, חופים וטיילות פתוחות שיהיו טובים למימוש הרעיון בשעות מסוימות של היום. את הטיפ הזה אפשר לאמץ לכל השנה.

הטבת קיץ לעובדים - פגישות הליכה

קדמו בריאות- קדמו פעילויות של אורח חיים בריא, כמו ארוחות צהריים בריאות או קבוצות ריצה, גם אם הן מתקיימות במהלך שעות העבודה, מציע רוברט ג'. מור מ-RJMetrics. מור אומר שבאופן זה הצוות יוכל לחוש את הקיץ בלי הלחץ לעזוב את המשרד בשעה חמש על השעון. בישראל אולי עדיף לשקול קבוצות שחייה או קבוצות אימון בחדר כושר ממוזג.

הטבת קיץ לעובדים - קבוצות ריצה

פעילויות מסוג זה המיועדות לתת מענה לצורך ממשי של עובדים, שאף תורמות לבריאות העובד, מהוות את חוד החנית כיום בתחום הרווחה בעולם, המתבסס על התפיסה של יצירת תכנית רווחה בעלות נמוכה המצליחה להעלות את תפוקת העובד.


הטבת הקיץ האולטימטיבית – חופשה…

ובסוף בסוף, במיוחד בישראל, מה שהעובדים רוצים יותר מכל זה חופשה בקיץ. ניצול ימי החופשה במקביל לחופשת הילדים, בתקופה שבה ניתן לנפוש ובמועדים בהם שירותים רבים חובים ירידה בפרודוקטיביות – טובה לעובד וטובה לארגון.

ולמנהל/ת משאבי האנוש והרווחה השפעה מהותית על איכות החופשה של העובדים ובאחריותם לדאוג לפחות כי העובדים מקימים אותה, ובארגונים מובילים אף דואגים להבטיח כי חופשת העובדים תיהיה אפקטיבית. לדוגמה:

המגזין המקצועי Harvard Business Review מציע לארגונים את המדריך המקצועי לחופשה של העובדים, התייחסות וסיכום מדריך זה תוכלו למצוא בקישור הנ"ל.

בכנס רווחה ארגונית ניתן יהיה ללמוד על הנעשה בתחום בארגונים שונים בישראל מפי מנהלי משאבי אנוש בכירים.

למידע נוסף ולירשום לכנס רווחה ארגונית לחץ כאן!

* פורסם במקור בתאריך 10 ביולי, 2013

כנס משאבי אנוש

כנס הגיוס השנתי 2024

כנס רווחה וחווית העובד

אין תגובות

השאר תגובה