4 מודלים ללמידה שכדאי לבחון השנה

4 מודלים ללמידה שכדאי לבחון השנה

מודלים חדשים לשנת 2018 ללמידה בארגונים

שיתוף
למידה ארגונית

למידה ארגונית

מודלים חדשים ללמידה בארגונים ממשיכים להתפתח השנה וביניהם: מיקרו למידה, מישחוק ומגמות מסוימות נוספות שנמצאות במגמת עלייה.

להלן כמה מהמגמות החדשות והבולטות ביותר בפיתוח עובדים ולמידה ארגונית:

למידת נישה

למידת נישה היא אחד מהמודלים בלמידה שמתחזקים במיוחד ומתפתחים השנה. לימוד Bootcamp, לדוגמה, מספק אימון טבילה בתחומי טכנולוגיה מסוימים. Micro-credentialing הוא סוג של לימוד נישה שאינו זול – בארה"ב הוא עולה כמו ללמוד באוניברסיטה, אך חברות וארגונים רבים כבר מתחילים בישומו.

Micro-credentialing מציעים הזדמנויות חדשות לצמיחה מקצועית. הסמכת מיקרו מאפשרת לאנשי מקצוע לשפר את המיומנויות שלהם כל יום, בין אם הם מפתחים טכניקות משוב טובות יותר או לומדים דרכים חדשות לבדיקת ההבנה בכיתה, צמיחה מקצועית היא ניסיון מתמשך. הלמידה בשיטה זו יכולה להיות מורחבת כגון 'למידה ממוחשבת', או ספציפית, כגון 'שימוש בנתונים להבדיל בין סוגי מערכות דומות'. כדי לסיים את לימודי הסמכת מיקרו עליך צריך להשלים מספר מסוים של פעילויות, הערכות, או פרויקטים הקשורים לנושא. לאחר שתשלים את הדרישות, תשלח את העבודה שלך כדי לקבל את ההסכמה.

אימון צוותים מבוזרים

ככל שיותר ויותר עובדים נמנעים מהגעה למשרד ועובדים מהבית או מרחוק, האימון הופך לאתגר. הדרכה לצוותים מבוזרים מצריכה יצירת סוגים חדשים של למידה מרחוק ותוכניות קישוריות עבור העובדים.

חברה מסוימת בארה"ב לדוגמה, השיקה "אקדמיה וירטואלית" שמציעה קורסים חיים באונליין שמונחים על ידי מדריכים מובילים עם שאלות, תוך לימוד מיומנויות. התוכניות הללו מאפשרות חוויות למידה גבוהות מאוד עם עושר של אימון, כולן במסגרת וירטואלית, והן כוללות דרכים חדשניות למנחים ליצירת קשר עם עמיתיהם הלומדים באמצעות שיחות קהילתיות, שיחות צ'אט מקוונות ומערכות תקשורת מתקדמות.

לימודי סימולציה

יותר ויותר חברות ברחבי העולם מאמצות VR להכשרת עובדים. באוניברסיטה של נברסקה במרכז הרפואי, לוקחים את האימון לרמה הבאה עם פתיחת מתקן סימולציה חדש בשנה הבאה. המתקן מיועד להכשיר את הדור הבא של עובדי הבריאות באמצעות סימולציות כגון תוכנות מציאות וירטואלית מוגברת לספק תרחישים אמיתיים בעולם, והכשרה חווייתית.

על ידי האצת האימוץ של הדמיה בתחום הבריאות, הלומדים ייהנו מניסיון בעולם האמיתי, דבר שיסייע להגביר את בסיס הידע שלהם, אך גם לסייע להם לפתח ביטחון ביכולותיהם. באמצעות סימולציות ניתן להציע כמעט כל תרחיש בריאותי אפשרי, ולספק ללומדים הזדמנות לפתח וכן לתרגל את כישוריהם.

Upskilling

בשל פער כישרון בקהילת העובדים כיום ומכללות שאינן תמיד יכולות לספק את הכישורים המתאימים לכל אחד מהלומדים, מעסיקים וקבוצות קהילתיות מחפשים למלא את פער המיומנויות בכוחות עצמם. לעתים קרובות, המאמצים התמקדו ב upscilling אלו כבר בכוח העבודה. כך, החברה המגייסת יכולה להרחיב את כישורי האקדמיה של העובדים החדשים והוותיקים שלה, על פי צרכי המיומנויות להם היא זקוקה.
מדובר בתכניות הרחבה ופיתוח לקורסים האקדמאיים בהתאמה לכל חברה וארגון ומתכונת הכישורים להם הם זקוקים.

כנס משאבי אנוש

כנס הגיוס השנתי 2024

כנס רווחה וחווית העובד

אין תגובות

השאר תגובה