שיתוף

המעבר החד לעבודה מהבית של כל עובדי הארגון (או רובם המכריע) מטילה על מנהלי משאבי האנוש את האחריות להצלחת השיטה.

אין ספק שהמנהלים הישירים והעקיפים של העובדים נושאים באחריות להצלחת השיטה של העבודה מרחוק (מהבית).

אבל בסיכומו של דבר, הצלחה או כשלון של נושא העבודה מהבית מוטלת בעיקר על כתפיהם של מנהלי משאבי האנוש. הם אלה שצריכים לבצע את כל סוגי המעקב, לוודא שהעובדים מתקשרים היטב עם הארגון ובינם לבין עצמם, שהם מלאי מוטיבציה ושיש להם את כל הדרוש כדי לבצע את משימותיהם כראוי.

אמנם, גם כאשר העבודה התבצעה במשרדי הארגון היו מנהלי משאבי האנוש אחראיים על כל התחומים הללו, אלא שאז זה היה בתנאים אחרים, שהיו פשוטים יותר בהיבט של ישום משימותיו של מנהל משאבי האנוש.

העובדים נמצאו פיזית באותו מתחם וזה הקל על כל נושא הפיקוח: החל מפיקוח על שעות העבודה של העובד ועד פיקוח על ההתיחסות אליו מצד עמיתיו ומנהליו. כמו כן, היה קל יותר ליישם את הגורמים שיוצרים אצל העובדים מוטיבציה, מחוברות, נאמנות ועוד.

כאשר כל עובדי המשרד עובדים מביתם, הכללים משתנים בצורה קיצונית. יש אמנם תוכנות לניטור עבודתם של העובדים המרוחקים, אבל יש הרבה מאוד דברים אחרים שלא ניתנים לביצוע על ידי תוכנות ניטור.

להלן 3 צעדים שיסייעו לשמר את רמת המוטיבציה של העובדים, את מחוייבותם לארגון ולהשגת היעדים ואת הפרודוקטיביות:

1 לנהל שיחות טלפוניות עם עובדים שעלולים להיות בסטרס כלשהו:

חשוב מאוד לשוחח באופן אישי עם עובדים שמגלים סימנים שהם נמצאים במצבים שעלולים להיות טעונים רגשית או מלחיצים.

חשוב שהם ישמעו את קולו של מנהל משאבי האנוש. זה מעניק תחושה אישית יותר ומשדר לעובד שלארגון אכפת ממנו, יותר מאשר הודעת טקסט או דואר אלקטרוני.

2 טיפוח חשיבה יצירתית מוכוונת צמיחה בקרב העובדים:

גם אם העובדים שלכם מוכשרים מאד ובעלי סט מיומנויות מעולה, הם עדיין צריכים להרגיש שיש להם אתגר בעבודה. אחת הדרכים שניתן להגביר את המוטיבציה של עובדים מהבית, היא על ידי התמקדות בשיפור הצמיחה האישית ובשיפור השגת היעדים.

המשמעות היא שיש להעביר לעובדים את המסר שתמיד יש לאן להתפתח וליצור לעצמם הזדמנויות חדשות.

בד בבד יש להעביר את המסר שגם כשלון הוא חוויה לימודית. לכן חשוב לתמוך בעובדים שלוקחים סיכונים כדי להגביר את  ביטחונם העצמי ולאפשר להם לצמוח במישור המקצועי.

3 לנהל הישגים, ולא שעות פעילות:

העבודה מהבית, במיוחד בתקופה הנוכחית, היא רוויית הסחות דעת סביבתיות. ניהול ברמת המיקרו הוא אחת הדרכים הכי פחות יעילות למקד את העודים במשימה. במקום זאת יש להתמקד במידה בה העובדים משיגים יעדי ביצוע קולקטיביים (של הצוות כולו) ואישיים.

 

 

כנס משאבי אנוש

כנס הגיוס השנתי 2024

כנס רווחה וחווית העובד

אין תגובות

השאר תגובה