שיתוף

להכיר דרכים חדשות ללמידה דיגיטלית

את המפגש, פתח אסי מויאל, מנהל חטיבת פתרונות ההדרכה בחברת NESS. הוא ציין את היתרונות הגדולים שטמונים בכנס מסוג זה בכך "שמנהלי ההדרכה בארגונים השונים יכירו אחד את השני וייצרו לעצמם רשת חברתית משותפת בה הם יוכלו לדון ברעיונות שונים. וכיון שיש כל כך הרבה כלים ויכולות טכנולוגיות בתחום ההדרכה יש חשיבות מפעם לפעם לסקור את היכולות שקיימות בשוק וזאת כדי ללמוד, להכיר ולבחון את דרכי ההטמעה של הכלים, המתודולוגיות והיכולות הקיימות". בדבריו, אסי חשף את מערכת Vision של נס, אשר פותחה בנס יחד עם חברת לוטם ומטרתה לייצר עבור מנהל ההדרכה והלומד סביבת למידה פורטלית, מתקדמת וחדשנית המאגדת בתוכה את כלל תהליכי הלמידה הרלוונטיים לעובד בארגון מחד, ומאידך מאפשרת למנהל ההדרכה ניהול קל ופשוט של מערך ההדרכה והלמידה הארגוני.

בסיום דבריו ציין אסי מויאל כי בעולם הטכנולוגי שלנו יש יתרון עצום למערכות שהן גם קלות להפעלה, המאפשרות לכל עובד ומנהל לבצע בעצמו משימות בזמנו הפנוי וגם כאלו המאפשרות לקבל חוות דעת על העובדים באופן ישיר מעמיתים לעבודה ומפעילות העובד עצמו. "כיום כשאנו משתמשים בתוכנות שנוצרו בשנים האחרונות יש לנו יכולת גדולה להקפיץ את כל מערך ההדרכה שלנו כמה דרגות קדימה. יש לנו ממשקים קלים ואינטואיטיביים שממש קלים להפעלה על ידי המשתמש. אנחנו יכולים בממשקים האלו לאפשר הדרכה המדגימה בקלות לעובד מה מצופה ממנו והוא גם יכול לצרוך קורסים שמסייעים לו או לבצע מטלות בזמן שנוח לו. המערכות האלו מאפשרות לנו להבין יותר טוב את פעולותיו של העובד דרך מבדקים קלים, דרך חוות דעת של עמיתים וכן דרך מערך דוחות עם חיתוכים רבים מאד שמאפשרים לקבל את כל המידע הרלוונטי על העובד. כך אנו גם מקלים על העובד והוא יודע מה מבוקש ממנו בכל רגע וגם אנחנו יודעים כל רגע מה הוא למד, אילו מטלות הוא ביצע וכן מה נקודות החוזק והחלושה שלו". בסוף דבריו התייחס אסי מויאל לעובדה שכיום כל המערכות מהסוג הזה עולות לענן כך שניתן להיכנס אליהם מכל מקום ולהקל בכך את החיים של כלל המערכת.

אחרי דבריו של אסי מויאל הרצו בכנס, רינת אהרוני, מנהלת תחום טכנולוגיות למידה בתוך חטיבת פתרונות ההדרכה בחברת NESS, שסקרה בדבריה את תפקידו של מנהל תחום ההדרכה בארגון ועסקה במטרות שהוא צריך להעמיד לעצמו וכן בדרכים למימוש המטרות האלו, הדובר הבא היה ד"ר ערן גל, מומחה לטכנולוגיות למידה ומרצה בכיר בHIT מכון טכנולוגי. ד"ר גל עסק בשאלה כיצד אנו מקדמים את הארגון שלנו, עובדים, מנהלים והארגון כולו, בעולם שבו הלמידה משובשת כל הזמן עם הטכנולוגיה שמפריעה לנו. אחרי ד"ר גל הרצתה יעל דורון-דרורי, מרצה לעולמות למידה חדשנית ולשעבר מנהלת הנהגת החינוך בגוגל ישראל. היא עסקה בהפיכת מנהל ההדרכה למוביל חדשנות בארגון שלו ולמי שמקדם את הטכנולוגיות בארגון. בסוף יום העיון נחשפו מנהלי ההדרכה האורחים לאיילה צורף, מרצה, חוקרת ויועצת אודות כלכלה שיתופית והשימוש של כלכלה זו בעולמות הלמידה בעולם. ובסיום המפגש, המשתתפים נחשפו לחנות להחלפת בגדים בה, החליפו בגדים על פי עקרונות הכלכלה השיתופית.

כנס משאבי אנוש

כנס הגיוס השנתי 2024

כנס רווחה וחווית העובד

אין תגובות

השאר תגובה