עשו ואל תעשו בראיון שני

עשו ואל תעשו בראיון שני

ראיון שני שונה מראיון ראשון וכדאי לנצל אותו כדי להכיר טוב יותר את המועמדים, להרשים אותם ולעזור גם להם לקבל החלטה נכונה

שיתוף
ראיון עבודה שני

ראיון עבודה שני

ראיון שני אינו תמיד הכרחי וניתן להעריך יכולות מפתח ואישיות גם בפגישה אחת. אולם, גם אם המראיינים מקצועיים, ראיון שני הוא הזדמנות לוודא שאתם מקבלים לעבודה את המועמד הנכון. ראיון שני גם מאפשר לכם לתת בראיון הראשון "שיעורי בית" למועמדים, שאותם יציגו בפגישתכם השנייה.

שרה מנדוויל, מנהלת גיוס בחברת השיווק Gekko, כותבת בטור באתר hrzone.com שבדרך כלל מועמדים שמחים לקבל הזמנה לראיון שני. זהו שלב שאליו מוזמנים המועמדים הטובים ביותר ושני הצדדים יודעים זאת. המראיינים צריכים לזכור שלא רק המועמדים צריכים להרשים אותם, אלא גם להפך. לכן מציעה מנדוויל שרימה של עשו ואל-תעשו בראיון שני.

עשו: קבעו ציפיות. על המועמדים להיות מודעים לכך שאינם האנשים היחידים שנבחרו לשלב הזה (אם זהו אכן המצב). יש מועמדים שטועים ומניחים שהם יצרו את הרושם המספק ושהצליחו להכניס רגל בדלת. עליהם לדעת שיש תחרות, מה שיגרום להם להתאמץ יותר ולא לנהוג בביטחון עצמי רב מדי.

אל תעשו: אל תקבעו את הראיון השני באותה שעה ביום שבו התקיים הראיון הראשון. לעתים הדבר אינו אפשרי עבור מועמדים שפוגשים אתכם בהפסקת הצהריים שלהם. אבל כאשר הדבר אפשרי, זוהי דרך מצוינת להעריך את ההתנהגות של המועמדים בשעות שונות של היום. אם הראיון השני מתקיים ב-09:00, האם המועמדים מוכנים באותה מידה שבה היו מוכנים בראיון הראשון שהתקיים בשעה 14:00? האם הגיעו בזמן? האם היו מתוחים בשל קשיי התחבורה בבוקר? קביעת ראיונות בשעות שונות גם מאפשרת למועמדים להתרשם מנושא ההגעה אל העבודה וממנה הביתה.

עשו: הזמינו מראיינים שונים לפגישה. האנשים האלה אינם חייבים להיות מנהלים או בכירים, אלא קולגות בעלי תפקיד זהה לזה שאתם מראיינים עבורו, כיוון שיש להם תובנות מצוינות והם יכולים לספק הבחנות ודעות. לעתים הם יכולים לתת תשובות מדויקות יותר לשאלות שישאלו המועמדים בנוגע למשימות היום-יומיות בתפקיד. כך גם תתאפשר למועמדים הזדמנות לראות עם מי הם יעבדו כחלק מהצוות הגדול יותר.

אל תעשו: אל תשכחו שזה התור שלכם לזהור. בשלב הזה גם המועמדים מקבלים החלטות. הגיעו מוכנים ומצוידים במידע על התפקיד כדי שתוכלו לענות על כל השאלות של המועמדים.• עשו: חזרו על חלק מהשאלות. אין צורך לשחזר את הראיון הראשון, אבל יש שאלות שאפשר לחזור עליהן, כמו "למה את עוזבת את תפקידך הנוכחי?" זוהי שאלה ששואלים בתחילת ראיון ראשון ואפשר לשאול אותה באופן פחות רשמי בסוף הראיון השני. יש סיכוי שהתשובה תהיה שונה. בשלב זה נבנתה מערכת יחסים ביניכם לבין המועמדים והם חשים נינוחים יותר ועשויים להיות גלויים יותר.

אל תעשו: אל תשאירו שאלות פתוחות. פונקציה חשובה מאוד של הראיון השני היא לפנות לכל מיני חששות שעלו אצלכם בראיון הראשון. אם מישהו אחר מעביר את הראיון השני, העבירו לו את השאלות הללו.

עשו: הראו למועמדים את המשרד אם אפשר. הצגת המועמדים בפני הצוות אינה תמיד ראויה, אבל ניתן לתת להם את האפשרות לראות את המשרד ואת הבניין, שעשויים להיות אטרקטיביים עבורם. למשל, את החדר בו יעבדו ואם יש חניה וחדר משחקים. כל זה יעזור להם לחוש נוח יותר בנוגע להחלטתם האם החברה מתאימה להם או לא.

כנס משאבי אנוש

כנס הגיוס השנתי 2024

כנס רווחה וחווית העובד

אין תגובות

השאר תגובה