צמצום פערים מגדריים ע"י מנטורינג נשי

צמצום פערים מגדריים ע"י מנטורינג נשי

כיצד נוציא את המיטב ממנטורינג, ונצמצם פערים בין גברים לנשים בעולם העבודה?

שיתוף
מנטורינג נשים

מנטורינג נשים

אחת הדרכים לתרום לצמצום הפער בין גברים לנשים בעולם המקצועי הוא מנטורינג, שבו אישה בעמדה בכירה מספקת הדרכה וליווי אישה צעירה שעושה את צעדיה הראשונים בקריירה. כך סבורה בקי ספליט, מנכ"ל StudyBlue, אפליקציית למידה המבוססת על שיתוף.

אחת התפיסות השגויות לגבי מנטורינג, אומרת ספליט, היא שהיחסים מתמקדים בייעוץ במקום בהדרכה. בטור באתר levo ספליט משתפת בשלושה טיפים ליצירת יחסי מנטורינג אפקטיביים. היא כותבת לנשים, אבל הטיפים שלה נכונים גם לצמדים של מנטור ומודרך, מנטורית ומודרך ומנטור ומודרכת.

את לא יכולה "למכור" את עצמך כמנטורית. כאישה בעלת ניסיון בתחומך, את בהחלט צריכה לשאוף לעורר השראה בעובדות צעירות, אבל הימנעי מחיזור אחר מודרכות. יחסי מנטורינג חזקים נסמכים על אמון וכבוד הדדיים ואלה יכולים להיווצר רק באופן טבעי. מחקרים רבים הוכיחו שאנשים לומדים בצורה הטובה ביותר כאשר הם לומדים מאנשים בעלי חשיבה דומה מקבוצת השווים (peers). התיאוריה תקפה בעיקר לסטודנטים בעולם ההשכלה, אבל אותו הרעיון נכון לעובדים צעירים בעולם המקצועי: יחסי המנטור-מודרך החזקים ביותר מתקיימים כאשר אנשים מתחברים באופן טבעי. אולי המשמעות היא שאתן באותו מועדון קריאה אחרי העבודה, או שיש לכן את אותו תואר ראשון. מציאת משהו שמחבר ביניכן תעזור ליצור סביבה בטוחה, שבה שיחות, רעיונות ומחשבות יכולים לזרום ללא שיפוט.

את שואלת, היא עונה. ספליט מספרת שכאשר עבדה בעולם התאגידי, היו רק נשים מעטות במשרד שלה. יום אחד קולגה צעירה נקשה על דלתה, התיישבה וביקשה עצה. התשובה של ספליט הייתה: "ספרי לי על עצמך." היא מספרת שאמה לימדה אותה שכל אחת צריכה למצוא את התשובה בעצמה. כאשר ספליט הייתה צעירה יותר, אמה והיא נהגו לדון בבעיות עד שספליט העלתה את הפתרון בעצמה. לכן היום היא אומרת שכמנטורית, אף אחת מאינטראקציות שלך עם המודרכת אינה צריכה להיראות כמו מפגש של שאלה-תשובה, אלא כמו שיחה. שאלי שאלות שיעזרו למישהי לגלות מה הטוב ביותר עבורה, למשל, "מה בתחושת הבטן שלך הוא הדבר הנכון? מה את רוצה ללמוד? היכן את יכולה לתרום הכי הרבה?"
גישה כזאת עשויה להיות מתסכלת בהתחלה כי לכולנו יש דעות, ובדרך כלל אנשים רוצים שתתני להם את התשובה. אבל אם פשוט תספקי עצה המבוססת על הניסיון האישי שלך, את תעזרי למודרכת לצעוד בעקבותייך במקום לעזור לה ליצור את הנתיב שלה.

אתן בתוך זה ביחד. מנטורינג מתקיים לטובת יצירת יתרונות הדדיים, לא אישיים. כאשר מערכת היחסים תתפתח ותדונו באתגרים, הצלחות וכישלונות בקריירות שלכן, שתיכן תזכו בהבנה טובה יותר של האישיויות, העדיפויות ומערכות הכישורים הרבות והמגוונות של הנשים סביבכן. אתן תלמדו זו מזו בדרכים שלא יכולתן לדמיין ובסופו של דבר דינמיקת המנטורית-מודרכת תהפוך לדינמיקת מנטורית-מנטורית.

כנס משאבי אנוש

כנס הגיוס השנתי 2024

כנס רווחה וחווית העובד

אין תגובות

השאר תגובה