פיתוח המנהיגות הצוותית בבנק הפועלים

פיתוח המנהיגות הצוותית בבנק הפועלים

ערן נצר, מנהל יחידת תכנון, פיתוח והערכת הדרכה בבנק הפועלים, יספר בכנס למידה ופיתוח ארגוני על פרויקט מיוחד שהביא להשגת יעדים ולשיפור האווירה בקרב העובדים

שיתוף
ערן נצר

ערן נצר

לקראת הרצאתו בכנס למידה ופיתוח ארגוני, שיערך ב-5 במרץ, שוחחנו עם ערן נצר, מנהל יחידת תכנון, פיתוח והערכת הדרכה בבנק הפועלים, על פרויקט המנהיגות הצוותית שבוצע בבנק בשיתוף חברת לוטם. הצגנו בפניו שאלות על מטרות הפרויקט, על החזון ועל היעדים שלו לשנה הקרובה, מה היו תגובות המנהלים והעובדים בשטח על הפרויקט ועוד. 

ערן נצר הקים וניהל במשך חמש שנים את ביה"ס למנהיגות של בנק הפועלים. כיום הוא מנהל את היחידה לפתרונות למידה בבנק. ערן ירצה בכנס הלמידה והפיתוח הארגוני יחד עם שירלי מאיר מחברת "לוטם" על פיתוח תפישת המנהיגות הצוותית בבנק הפועלים. לדבריו, המוטיבציה לפיתוח תפישת מנהיגות נבעה משלוש סיבות שהן בעצם סיבה אחת: 

הראשונה, ההבנה שהעולם השתנה – המהפכה הטכנולוגית/העולם הרשתי משנה את התודעה של הלקוחות/הצרכנים וזה ברור לכולם. אבל השינוי חל גם על התודעה של הלקוחות שלנו/של משאבי האנוש – והם העובדים בארגון. איך יתכן שאנו ממשיכים ללמד את אותם מודלים שפותחו במקרה הטוב בשנות ה-90?

השנייה, התבוננות על תחום המנהיגות בעולם מגלה לנו שלראשונה התיאוריות המרכזיות עוסקות יותר במונהג מאשר במנהיג.

השלישית, באוקטובר 2010 התפרסם מאמר של חוקרים ב-M.I.T שבעיני הוא רעידת אדמה בעולם המנהיגות – השורה התחתונה שלו היא שהאינטליגנציה הקבוצתית מנבאת ביצועים.

הצגנו את החזון שלנו למנהלת חטיבת הון אנושי, יעוץ ומשאבים: "הובלה להשגת תוצאות עסקיות גבוהות באמצעות הקניית תפיסה ואמונה למנהלים באינטליגנציה הקבוצתית, לצד מתן כלים מעשיים לניהול, המאצילים ומאפשרים מיצוי הפוטנציאל של כל אנשי הצוות", וקיבלנו את ברכתה לצאת לדרך. בשלב הזה חברנו לשתי חברות שיהיו שותפות שלנו בפיתוח התפישה והיישום בפועל, חברת "לוטם" ו"וינשטיין".

תהליך הפיתוח היה מאתגר ומרתק וארך כשנה, כאשר במחצית מהזמן ביצענו פיילוט על ארבע יחידות. תפישת המנהיגות הצוותית מוטמעת בבנק בצורה ויראלית במגוון רחב של אפשרויות. אנו מקבלים מהעובדים והמנהלים משוב שיישום התפישה מסייע להם להשיג את היעדים העסקיים ובמקביל משפר את האווירה: ביחידה קיימת תחושה של שותפות, פתיחות, אמון, כבוד ההדדי ופרואקטיביות. המודל מיושם באופן נרחב במערך הסניפים ואנו מתכוונים להרחיב אותו בקרוב גם ליחידות מטה.

לפרטים על הרצאתו של ערן נצר והרצאות נוספות בכנס למידה ופיתוח ארגוני (ללא עלות) – לחצו כאן

כנס משאבי אנוש

כנס הגיוס השנתי 2024

כנס רווחה וחווית העובד

אין תגובות

השאר תגובה