הנקודה הכואבת של תחום הרווחה

הנקודה הכואבת של תחום הרווחה

דורית שלום, מנהלת מחלקת הרווחה בעיריית אשקלון, תציג איך להתמודד עם האתגר הגדול של גיוס הערכת ההנהלה לתחום

שיתוף
תחום הרווחה

תחום הרווחה

דורית שלום, מנהלת הרווחה בעיריית אשקלון, ומנהלת פורום HRW, תרצה בכנס wellbeing – רווחת העובדים על הנושא הרגיש של התחום: רבים רואים בו כסעיף הוצאות בלבד, ללא הכנסות. כך נשאלת השאלה כיצד גורמים להנהלה להעריך את תחום הרווחה בארגון? 

בעידן שבו צריך להילחם על כל מועמד איכותי ועל שימור העובדים הקיימים, מדוע לדעתך עדיין יש ארגונים הרואים בתחום הרווחה מותרות בלבד?

דורית שלום
דורית שלום

דורית שלום: "יש מעסיקים שהם עדיין בעלי ראייה צרה. אנשים רואים שורה תחתונה, שרווחה שווה הוצאות, ולא מקשרים בין ההוצאות להכנסות של העסק. זה החיבור שצריך לעשות. ברווחה לרוב אין מדדי הצלחה וקשה מאוד להוכיח את ההצלחה. אין מדדים פיזיים, אין לימודי רווחת עובדים ואין צורך בתעודה, זה נחשב לתפקיד אמורפי. כך שכל פעם שמנהלת רווחה מעוניינת להוציא תוכנית, היא צריכה להוכיח שזה שווה. אז ברוב מקומות העבודה העובדים ממלאים משובים ונמצא שהעובדים מרוצים. ההנהלה אוהבת שהם מרוצים אך אם יש עובד שאינו מרוצה, ההנהלה מגיבה במשפט כמו 'שיגיד תודה שהוא עובד'. אם מראש היו משקיעים בו, הוא היה מרוצה, וזו בעצם שאלת הביצה והתרגולת". 

מנגד, מה בעצם הביא את תחום רווחת העובדים לעלייה בסדר העדיפויות הארגוני? 

"היום מי שמתעמק במחקרים מוצא שהדברים השתנו לעומת העבר. יש דורות שונים במקום העבודה. לעובדים חשוב שקודם כל יהיה נעים וכיף, חשוב להם המיצוי העצמי ורק אחר כך חשוב גובה המשכורת. עובד יהיה מחובר לארגון ויהיה נאמן לו, תהיה לו יותר מוטיבציה, הוא יתחבר למותג. כך הארגון יעלה ברמה. אם הארגון עוסק בשירות – איכות השירות תעלה באופן משמעותי".

איזו גישה צריכה לנקוט מנהלת שמבקשת לקדם את תחום הרווחה בארגונה? 

"קודם כל לבוא בטוב. שנית, לבוא מחוברת לחזון הארגון. להציג את העובדה שככל שהעובדים יהיו יותר מרוצים, כך הם יהיו נאמנים, פרודוקטיביים. לדברים אלה צריך לחבר את פעילות הרווחה ולחזון הארגוני". 

דורית מביאה גם דוגמא מעיריית אשקלון, המונה 2,000 עובדים. שינוי ארגוני שעברה בעבר אחת המחלקות, קיבלה את הסיוע של מחלקת הרווחה בשילוב עם מחלקות משאבי אנוש אחרות. נערכו שיחות אישיות עם העובדים, שיבינו שיש מי שמקשיב להם. לאחר מכן יום גיבוש שבו כולם יוכלו להכיר באווירה כייפית. מובן שהפעולות האלה, שהצטרפו לסיוע של ייעוץ ארגוני, הביאה להצלחה בשינוי הארגוני. "לרווחה יש כמה פנים, חשוב להבין שזו גם רווחה סוציאלית ולא רק פאן. והעובד בהחלט זוכר את זה לארגון, ולא לך באופן אישי". 

דורית מנהלת את פורום HRW, הרשת החברתית של מנהלות הרווחה ומשאבי האנוש בישראל. לדבריה של דורית, הפורום מהווה בית עבור למעלה מ-400 בנות החולקות את אותם הקשיים ואתגרים. מדובר בפורום מפרגן, המסייע למנהלות הרווחה לסגור אירועים שלם בתוך מספר שעות, כאשר מדובר קיצור דרך מקצועי מאוד גדול. 

בכנס יוכלו מנהלות הרווחה לקבל כלים למיצוב טוב וגבוה יותר של התחום בארגון. "כדי שיחשיבו יותר את הרווחה, ויבינו שזה לא רק מתנות, צ'ופרים ויום גיבוש. כך גם המילה של מנהלת הרווחה תהיה חשובה, יתייחסו אל התחום כאל כלי ניהולי".

בואו לפגוש את דורית שלום ועוד מרצים בכירים נוספים בכנס wellbeing – רווחת העובדים. לחצו כאן לפרטים

כנס משאבי אנוש

כנס הגיוס השנתי 2024

כנס רווחה וחווית העובד

אין תגובות

השאר תגובה