שיתוף

יותר ויותר ארגונים בעולם עוברים לייצור ושיווק תוך שמירה על איכות הסביבה. הגברת הפעולות להפיכת הארגונים לירוקים יותר, לרבות ביטול אריזות מזהמות והחלפתן בפתרונות ירוקים, תופסת תאוצה בשלב זה בעיקר באירופה ובארה"ב אבל מגמה זו צפויה להתרחב לשאר העולם.

יתרה מזאת, בעוד שכיום, הגברת המודעות לשמירה על הסביבה ונקיטת פעולות לצורך כך אלו הם צעדים שנחשבים למעודדי מכירות, בשנים הקרובות פעולות אלה צפויות להפוך לחובה שתוטל על כל ארגון שירצה למכור את מוצריו או שירותיו.

זאת ועוד, שיעור גבוה מאוד של עובדים כיום, בעיקר עובדים צעירים, מעדיפים לעבוד בארגונים שהינם ידידותיים לסביבה.

יישור קו עם כללי איכות הסביבה והפיכת הארגון ל'ירוק' זוהי דרך מצויינת למשוך טלנטים מובילים ולשמר אותם לאורך זמן.

פרט לכך, אימוץ של כללי איכות הסביבה על ידי ארגונים, יוצר מוטיבציה גבוהה בקרב העובדים ומגביר את מידת המעורבות והמחוברות של העובדים לארגון. למעשה, החששות מפני פגיעה בסביבה הפכו בשנים האחרונות לאחד השיקולים החשובים ביותר עבור מועמדים ועובדים.

ויש גם יתרונות מעשיים ומוחשיים יותר עבור הארגון עצמו. למשל, התמורה הגדולה ביותר נאמדת במונחים של הפחתת הבזבוז ושיפור היעילות.

בין אם מדובר בחסכון באנרגיה או בהפחתת פסולת מחומרים. עסק יעיל יותר הוא עסק רווחי יותר.

לאור העובדה שעובדים רבים, בעיקר צעירים, מודעים לנושא הסביבה והפחתת הפסולת, חשוב לרתום אותם לכך ולהטיל עליהם אחריות בנושא שימור הסביבה ושמירה על ארגון ירוק. כלומר, לרתום את כל הארגון במקום להטיל את נושא שימור הסביבה על ההנהלה בלבד.

כחלק מכך ניתן להציב בפני העובדים אתגרים ואף תחרויות בכל הנוגע לשמירה על ארגון ירוק. ניתן, למשל, לתמרץ את העובדים על ידי הכרזה על זוכה אחת לחודש בפרס העובד הירוק ביותר.

בנוסף, יש 3 צעדים בסיסיים שניתן לעשות במשרד כדי להגביר את שימור הסביבה ולהפוך את הארגון לארגון ירוק יותר:

1 להתקין פחי מיחזור ולעודד את העובדים להשתמש בהם להפרדת פסולת:

זה נשמע טריוויאלי אבל אנשים רבים לא מקדישים תשומת לב לפחי המיחזור.

אפשר לדוגמה, לבקש מהעובדים להכניס את בקבוקי הפלסטיק הריקים שהם שותים מהם במהלך היום, לארגז שבו ייאספו אותם בקבוקים ריקים.

לאחר שאוספים כמות מספיק גדולה, ניתן להמירם תמורת דמי הפקדון ולתרום את הכסף למטרה חשובה שהעובדים יבחרו לתרום עבורה.

2 לכבות את כל התאורה בסוף יום העבודה וכל מכשיר חשמלי שניתן לכבות אותו בעת שהוא לא בשימוש:

כל ערב, כאשר העובדים הולכים הביתה, חשוב לוודא שהאחרון שיוצא מהבניין יכבה את כל הפריטים החשמליים שניתן לכבות למשך הלילה, לרבות תאורה, חימום ומיזוג אוויר.

בנוסף, חשוב לוודא שבמהלך היום, אורות שאין צורך להדליקם, לא יודלקו ויאירו חדרים ריקים.

חשוב שהעובדים יהיו מודעים לשימוש בחשמל. ניתן למנות קבוצת עובדים, שתתחלף אחת לחודש או לשבוע, שעליה תוטל האחריות לכבות את האור בחדרי ישיבות ובמסדרונות שאינם בשימוש, במידת האפשר.

ארגונים שהתקציב שלהם מאפשר להתקין חיישנים, יכולים לשקול מערכת שתפעיל את האורות באמצעות חיישן. זה יסייע מאוד בחסכון בחשמל וגם יתרום לשמירת הסביבה.

3 להרתיח בקומקום רק את כמות המים החמים לשתייה שבאמת צריכים להשתמש בהם:

במקומות עבודה שיש בהם קומקום חשמלי, עדיף להרתיח רק את כמות המים שהעובד זקוק להם לצורך הכנת שתייה.

חשוב לא למלא את הקומקום ביותר מדי מים, אלא אם כן כמה עובדים רוצים להכין לעצמם שתייה חמה בעת ובעונה אחת.

כנס משאבי אנוש בנושא העצמת ההון האנושי

אין תגובות

השאר תגובה