שיתוף

תחום ההכשרות בארגונים הוא אחד מאבני היסוד של כל ארגון חפץ חיים ששם לעצמו למטרה להתפתח ולהתקדם כדי לשמור על מעמדו בשוקי היעד ואף לשפר את מיקמו ביחס למתחרים.

תחום ההכשרות במקום העבודה הוא תחום דינמי. מגמות חדשות נולדות כל הזמן ועל מנהלי משאבי האנוש להיות כל הזמן עם האצבע על הדופק.

להלן 5 מגמות בולטות שממוקמות במוקד ההתפתחות של תחום ההכשרות בשוק העבודה:

1 הדרכה דיגיטלית מרחוק:

התפתחות פלטפורמות למידה מקוונות: עם התקדמות הטכנולוגיה, ארגונים ממנפים יותר ויותר פלטפורמות למידה מקוונות ומערכות ניהול למידה, כדי לספק תוכן הכשרות מתקדמות. זה מאפשר לכל עובד לגשת לחומרים בקצב שלו ומכל מקום.

הדרכה וירטואלית בהנחיית מדריכים: מפגשי הדרכה וירטואליים שנערכים על ידי מדריכים מרחוק, הופכים יותר ויותר פופולריים, בפרט כאשר העובדים עובדים מרחוק או מפוזרים ברחבי העולם.

כלים של ועידת וידאו מאפשרים כבר עכשיו לערוך מפגשי הדרכה אינטראקטיביים ומרתקים. בעתיד יערכו מפגשים אלה באמצעות כלים של מציאות וירטואלית.

2 מיקרו-למידה:

תוכן קצר וניתן לעיכול: מיקרו-למידה כוללת העברת תוכן הדרכה במודולים קטנים וקלים ללמידה וקליטה מהירה.

מגמה זו מעידה על כך שלעתים קרובות עובדים מעדיפים ללמוד מקטעי מידע קצרים וממוקדים יותר.

גישה זו מיישרת קו היטב עם לוחות זמנים עמוסים של עבודה ומסייעת בשימור טוב יותר של מידע.

3 מסלולי למידה מותאמים אישית:

למידה מסתגלת: יותר ויותר ארגונים מאמצים כיום מסלולי למידה שהינם מותאמים אישית ומספקים  מענה לצרכים ולהעדפות האישיות של כל עובד.

מערכות למידה אדפטיביות משתמשות בנתונים וניתוחים כדי להתאים אישית את תוכן ההדרכה על בסיס נקודות החוזק והחולשה של כל עובד וקצב הלמידה שלו.

הכשרה מבוססת מיומנויות: במקום תוכניות הכשרה סטנדרטיות במסגרתן כולם מקבלים את אותה הכשרה, יותר ויותר ארגונים מתאימים את סוג ואופי ההכשרה להתמודדות עם פערי מיומנויות ספציפיים של כל עובד, ומוודאים שהעובדים יקבלו הזדמנויות פיתוח רלוונטיות וממוקדות.

4 גמיפיקציה – למידה דרך משחקים:

למידה מבוססת משחק – גמיפיקציה –  משלבת רכיבי משחק הכוללים טבלת נקודות והישגים, בתוכניות הלמידה, כדי להפוך את הלמידה לאטרקטיבית ואינטראקטיבית יותר.

מגמה זו ממנפת את האינסטינקטים התחרותיים הטבעיים של העובדים ואת הרצון שלהם להישגים, ובה בעת מגבירה את המוטיבציה וההשתתפות שלהם.

למידה מבוססת סימולציה ותרחישים: סימולציות ותרחישים מספקים חווית למידה מעשית. מגמה זו מאפשרת לעובדים ליישם ידע תיאורטי במצבים מציאותיים, תוך שיפור המיומנויות ויישומן.

5 מיומנויות רכות ורווחת העובדים:

התמקדות במיומנויות רכות: בנוסף למיומנויות טכניות, יש דגש הולך וגובר על פיתוח מיומנויות רכות לרבות תקשורת טובה, שיתוף פעולה ואינטליגנציה רגשית. מיומנויות אלו חיוניות לעבודת צוות וניהול יעיל.

תוכניות רווחת עובדים: מתוך הכרה בחשיבות של רווחת העובדים, ארגונים רבים כבר משלבים יוזמות להגברת רווחת העובדים בתוכניות ההכשרה שלהם.

זה כולל ניהול סטרס, הדרכות בנושא חוסן נפשי ומודעות לרווחה הנפשית כדי לתמוך בעובדים בחייהם האישיים והמקצועיים כאחד.

כנס משאבי אנוש

כנס הגיוס השנתי 2024

כנס רווחה וחווית העובד

אין תגובות

השאר תגובה