שילוב הרובוטיקה והבינה המלאכותית במקומות עבודה כבר אינו מושג עתידני אלא מציאות המתפתחת במהירות בכלכלות המערביות.
מחקרי שוק המתייחסים לשנים 2025-2027 מגלים רצון חזק וגובר מצד הנהלות של חברות לרתום את הטכנולוגיות הללו.
במקביל, מחקרים אלה שופכים אור על הגישות המתפתחות של העובדים כלפי עבודה לצד הבינה המלאכותית והרובוטיקה.
צפי לגבי התייחסות הנהלות של חברות לשלב בינה מלאכותית ורובוטיקה ב-2025-2027:
התיאבון, בקרב הנהלות של חברות במדינות מערביות, לאימוץ בינה מלאכותית ורובוטיקה, הינו גבוה באופן יוצא דופן ונמצא במסלול עלייה.
סקרים מצביעים על כך שרוב ניכר מהחברות לא רק בוחנות הכנסת בינה מלאכותית ורובוטיקה, אלא אף משקיעות באופן פעיל בטכנולוגיות טרנספורמטיביות אלו.
השקעה מוגברת: אחוז משמעותי של חברות מעוניינות להשקיע יותר בבינה מלאכותית בשנים הקרובות. בחברות המחקר אומרים שאין עדיין נתונים מדויקים אבל המגמות מראות עקומת עלייה חזקה.
לדוגמה, שוק הבינה המלאכותית העולמי צפוי לגדול לכמה טריליוני דולרים בעשור הקרוב.
על פי הערכות, השנה צפויות חברות במדינות מערביות להשקיע על כ-758 מיליארד דולר בבינה מלאכותית ורובוטיקה.
חברות טכנולוגיה גדולות בארה"ב לבדה, מתכננות להוציא השנה סכום מצרפי של יותר מ-300 מיליארד דולר על מחקר ופיתוח ותשתית מרכזי נתונים הקשורים לבינה מלאכותית.
עדיפות אסטרטגית: בינה מלאכותית נתפסת יותר ויותר כטכנולוגיית פלטפורמה אסטרטגית על ידי ממשלות וארגונים כאחד.
הנהלות של חברות במדינות מערביות רואות בבינה מלאכותית וברובוטיקה כלי חיוני להפחתת עלויות תפעול, הנעת צמיחת עסקים, בידול בנושא חווית הלקוח והבטחת פעילות מאובטחת.
מגזרים כמו שירותים פיננסיים, שירותי בריאות, ייצור וקמעונאות מציגים את שיעורי האימוץ הגבוהים ביותר, תוך מינוף בינה מלאכותית למשימות, החל מאופטימיזציה של תיקי עבודות ועד ניתוח תמונות.
מעבר מפיילוטים ליישום בקנה מידה גדול: חברות רבות שניסו בינה מלאכותית בשנים האחרונות מתמקדות כעת בהרחבת פריסות הבינה המלאכותית והרובוטיקה, באופן שיספק תשואה מדידה על ההשקעה (ROI).
זה מצביע על כך שמעבר לבדיקה הרעיונית, נבחנים יישומים קונקרטיים בכל הארגון.
צפון אמריקה מובילה באופן מסורתי את אימוץ הבינה המלאכותית בארגונים. גם אירופה מאיצה אמנם במהירות את מאמצי האימוץ, אבל היא עדיין משתרכת במידה רבה מאחורי ארה"ב.
בסיכומו של דבר, הרצון של הנהלות החברות לשלב טכנולוגיות אלו מונע על ידי לחצים תחרותיים, ההבטחה לעלייה בפרודוקטיביות ופוטנציאל לחדשנות.
נכונות העובדים לעבוד עם בינה מלאכותית ורובוטים בשנים 2025-2027:
התחושות של העובדים כלפי עבודה עם בינה מלאכותית ורובוטים הן מגוונות, וכוללות אופטימיות ודאגה כאחד, אך בדרך כלל נוטות לקבלה כל עוד ניתנות הכשרה, הטבות ברורות ותמיכה.
שימוש גובר בבינה מלאכותית: השימוש בבינה מלאכותית במקום העבודה על ידי עובדים כמעט הוכפל בארה"ב בשנתיים האחרונות, כאשר השנה, כ-40% מהעובדים דיווחו על שימוש בבינה מלאכותית במסגרת תפקידם מספר פעמים בשנה או יותר.
שימוש תכוף בבינה מלאכותית, כלומר כמה פעמים בשבוע או יותר, כמעט הוכפל לעומת שנים קודמות והוא עומד על כ-19% מהעובדים.
אימוץ זה נראה בעיקר בתפקידי צווארון לבן, בו ניתן לראות כ-27% מהמשתמשים בתכיפות גבוהה, ובתפקידי ניהול, בהם ניתן לראות שימוש על ידי כ-33% מהמשתמשים בתכיפות גבוהה.
תפיסות חיוביות לגבי התועלת: עובדים רבים מכירים ביתרונות של בינה מלאכותית. מסקר שבוצע השנה עולה, כי כ-51% מהעובדים בארה"ב מאמינים שלבינה מלאכותית תהיה השפעה חיובית על עבודתם בתוך חמש שנים.
יתר על כן, כ-68% מהעובדים רוצים שמעסיקיהם יגדילו את השימוש בבינה מלאכותית, וציינו כי בין המוטיבציות העיקריות לכך נמנים ביצועי עבודה משופרים ואיזון טוב יותר בין עבודה לחיים אישיים.
באירופה, כ-62% מהעובדים רואים רובוטים ובינה מלאכותית בעבודה כהתפתחות חיובית, וכ-70% מאמינים שהם משפרים את הפרודוקטיביות.
חששות לגבי ביטחון תעסוקתי: למרות התחזית החיובית לגבי התועלת שעובדים מיחסים להכנסת בינה מלאכותית ורובוטים לארגון, עדיין, אחוז משמעותי מהעובדים חוששים מפיטורים.
בארה"ב, כ-52% מהעובדים מודאגים מההשפעה העתידית של בינה מלאכותית, וכ-32% מהעובדים מאמינים שהיא תוביל לפחות הזדמנויות עבודה עבורם בטווח הארוך.
צורך בתמיכה והכשרה: נכונות העובדים לאמץ בינה מלאכותית גוברת משמעותית על ידי תמיכה חזקה של ההנהלה ועל ידי הכשרה נאותה.
כאשר מנהלים מפגינים תמיכה חזקה בבינה מלאכותית, שיעור העובדים שחשים חיוביים לגבי בינה מלאכותית עולה מכ-15% לכ-55%.
זאת ועוד, שימוש קבוע בבינה מלאכותית הינו גבוה משמעותית בקרב עובדים המקבלים לפחות חמש שעות הכשרה ויש להם גישה לאימון אישי.
בשורה התחתונה, ההנהלות של חברות במדינות המערב מוכנות באופן חד משמעי לשלב בינה מלאכותית ורובוטיקה.
אבל הטמעה ויישום מוצלחים תלויים בטיפול יזום בדאגות של העובדים, במתן הכשרה מקיפה ובטיפוח סביבה שיתופית שבה בינה מלאכותית נתפסת כאמצעי להגדלת הפרודוקטיביות ולא כתחליף לעובדים אנושיים.