
"לצוותים שיש בהם גם גברים וגם נשים יש היגיון עסקי" – כך טוענת ונסה ואללי (Vanessa Vallely), מייסדת רשת הנשים המנהיגות, בטור שפרסמה ב- HR Zone. "הם מייצגים טוב יותר את הלקוחות, ומציעים מגוון רחב יותר של נקודות ראות, הבנה של השוק וניסיון, מה שעשוי לתרום לקבלת החלטות, פתרון בעיות ויצירתיות".
ואללי מציעה לארגונים כמה דרכים לעודד תנועה של נשים בין הדרגים השונים;
זַהו זליגות פוטנציאליות. הזמן שבו מגיעים עובדים לניהול בדרג ביניים הוא בדרך כלל הזמן שבו נשים רבות מתנתקות משוק העבודה מטעמים משפחתיים. נשים אלה זקוקות לתמיכה רבה יותר כדי לטפח את כישוריהן לקראת חזרה לשוק העבודה. על החברות לזהות את נקודת הזמן בה נשים זקוקות לתמיכה בקריירה, והדרך לאסוף את הנתונים הללו עשויה להיות באמצעות תקשורת רציפה עם המנהל הישיר שלהן.

סייעו לעובדת בבניית נטוורקינג. התשובה לקידום נשים בדרג ביניים הוא לא רק עניין של הכשרה במטרה להעלות אותן על מסלול ההנהלה הבכירה, אלא היא תלויה גם במתן הזדמנויות לבניית רשתות קשרים חיצוניות ופנימיות. יש לאפשר ולסייע לנשים אלה ביצירת גישה לבעלי מניות בכירים ומנטורים, ועם הזמן לבנות מערכות יחסים עם ספונסרים שיוכלו להעצים את עבודתן ולדחוף אותן הלאה בארגון.
שקלו את כל המשרות שאתם יכולים להציע. על החברות לשקול ברצינות תחומים אחרים שיתמכו בכוח העבודה של העובדות, כדוגמת עבודה גמישה לכלל העובדים, תכניות מנטורינג של פונקציות צולבות (cross-function mentoring programmes), קבוצות תמיכה בקריירה וקואצ'ינג התפור לפי מידותיה של מי שנעה במעלה סולם הדרגות. כמובן שיש לתת את הדעת גם לעובדות הזוטרות, הזכאיות לתמיכה זהה. אם תטפחו אותן, תגלו עם הזמן שהן יצמחו כמנהלות בדרג ביניים, ובהמשך גם למנהלות בכירות. באמצעות תמיכה בעובדים מלמטה ניתן להבטיח עתודת כישרונות נשית אפקטיבית ופרודוקטיבית.












