מודל Brainology לשיפור מיומנויות ניהוליות

מודל Brainology לשיפור מיומנויות ניהוליות

סוד המוח לשיפור מיומנויות ניהוליות - Brainology שפתחה היועצת העסקית על חי-קנובל, מתבסס על מדע ה- Neuroscience ומספק כלים אפקטיביים חדשנים למנהלים במאה ה- 21

שיתוף

במאה ה- 21 נדרש המנהל למיומנויות ויכולות שונות מבעבר. גם בארגונים הגדולים כבר הושגה ההבנה, כי עולם ה-Neuroscience מספק כלים אפקטיביים ביותר לשיפור מיומנויות ניהוליות לצורך עבודה יעילה, ממוקדת וחדשנית.

על כלים לשיפור מיומנויות ניהוליות על פי מודל Brainology, תסביר  יעל חי-קנובל, יועצת עסקית בעלת ניסיון רב שנים בהרצאתה בנושא, בכנס משאבי אנוש 2016 שיתקיים ב- 31 במרץ.

"מנהלים בעידן הנוכחי נדרשים ל'ניהול מורכב", על מנת להתמודד עם אתגרים לא פשוטים הנובעים מגלובליזציה, טכנולוגיה מתקדמת, ריבוי מידע, שינויים תכופים ואי וודאות." אומרת  יעל חי-קנובל "מנהל עובר ממשימה למשימה כל 3 דקות, כשכל 5 דקות מתבצעת הפרעה פנימית או חיצונית, ולמוח שלנו לוקח כ- 20 דקות עד אשר הוא חוזר לקשב."

יעל מסבירה: "במאה ה- 21 מנהל נדרש, בדומה לעבר, לשפר את הביצועים, ולעמוד ביעדים, ובנוסף עליו גם להיות יצירתי לפתור אתגרים בצורות שונות ומקוריות. דרישות אלה מכוונות גם לשני אזורים שונים במוח – בעבודה המחושבת האנליטית אנו משתמשים באזור השמאלי במוח אך לצורך היצירתיות מתבצע שימוש באזור הימני. מודל העבודה על פי Brainology מאפשר את האינטגרציה הנכונה בין שניהם."

מהו המודל על פי Brainology וכיצד הוא מיושם?

"המודל על פי Brainology מספק מגוון כלים חדשניים מעולם ה- Neuroscience שמסייעים למנהלים להתמודד עם האתגרים הניהוליים המורכבים. הכלים מבוססים על העובדה המוכחת מהשנים האחרונות בדבר גמישותו של המוח ויכולתו לבצע שינויים בדפוסי ההתנהגות והחשיבה. הכלים מאפשרים שיפור ב: מיקוד עסקי לצורך הלימה מתמדת עם אסטרטגיה או מטרה מוגדרת, חשיבה המצאתית לשיפור "שריר" היצירתיות והחדשנות בפתרון אתגרים ובעיות, גמישות תקשורתית לצורך הנעת עובדים וממשקים פנימיים וגלובליים וגמישות מחשבתית להתמודדות עם שינויים ואי וודאויות. באמצעות המודל אנחנו מביאים לעולם העסקי הניהולי, מתודות שנמצאות גם בעולמות אחרים כגון: חינוך, טיפול ויצירה ומבצעים אדפטציה לעולם הניהולי."

כיצד זה מתבצע בפועל?

"הכלים שאנו מספקים למנהלים מאוד מגוונים ופרקטיים. המנהלים יוכלו לבחור את הכלים עפ"י הצרכים, ולאור המגוון כל מנהל יוכל לבצע התאמה אישית של הכלים הנכונים לו. המגוון רחב מאוד וחדשני: מתרגילים לשיפור החשיבה והמיקוד ועד לתרגילי דמיון, תנועה והפעלת חמשת החושים. אנו מלמדים מנהלים את הכלים, והמנהלים לומדים לבצע זאת בעצמם. כל הרעיון הוא להטמיע את הכלים כחלק אינהרנטי בחיי השגרה, כך שיוכלו לשלוף אותם ולהשתמש בהם בכל זמן."

כיצד נולד מודל ה- Brainology?

"לפני כשלוש שנים אמי נפטרה ממחלת האלצהיימר וכמישהי שעוסקת בתחום הייעוץ כ- 15 שנה, לומדת ומתפתחת כל הזמן, היה לי חשוב ללמוד ולהבין את המחלה וכיצד פועל המוח. בהתאם לכך בשש השנים האחרונות חקרתי ולמדתי ונפגשתי עם גורמים רבים העוסקים בחקר המוח, במטרה לבחון את ההשפעות ואת הצורה הקוגניטיבית בה המוח שלנו פועל. בסוף התהליך הכרתי למעשה שיטות שונות המאפשרות את השימוש האחר במוח, שימוש המאפשר את שיפור המיומנויות. וכך נולד רעיון המודל."

מה מאפשר המודל?

"המוח שלנו הוא "כלי" עם המון יכולות שאנו לא ממצים אפילו עשירית ממנו. מדובר בכלי עוצמתי שיכול לאפשר למנהלים לפתח את עצמם בצורה עצמאית ולהתאים את עצמם לאתגרים עסקיים מגוונים. לדוגמא, בביצוע Brain Breaks – המוח זקוק להפסקות לצורך למידה אופטימלית. באמצעות הפסקות מתודיות ניתנת לנו האפשרות להפסיק את הריצה האוטומטית, לסגור את הפעולה בה עסקנו, ולהמשיך לפעולה הבאה. לאחר אימון, מספיקה דקה אחת כדי להריץ במוח את הכלי שלמדת על מנת להתמקד ולהמשיך הלאה בצורה טובה ויעילה יותר."

כיצד המודל יושם והתקבל בארגונים?

הכלים הינם כלים מבוססים המגובים מחקר, ניסיון ותוצאות ונעשה בהם שימוש ע"י אנשים פרטיים ואף ארגונים  בארץ ובעולם –  Google, eBay, KPMG ועוד. באמצעות הכלים הצליחו הארגונים להיות ממוקדים יותר ולהשיג מטרות שהציבו לעצמם, בחלק מהכלים אף הגיעו לתוצאות מדידות של שיפור עבודת הייצור ב31%, ועבודת המכירות ב37% ועוד. גם העובדים עצמם הצליחו לשנות דפוסים ולפעול בצורה אפקטיבית, לשביעות רצון הארגון".

 

ליעל נסיון של 15 שנים בניהול פרויקטים בתחומי הייעוץ וההשבחה העסקית, מומחית בשיטת (NLP (Neuro Linguistic Program – שיטה לשינוי דפוסי התנהגות וחשיבה המבוססת על המוח. מייסדת מיזם Brainology המחבר מתודות מתחום Neuroscience עם העולם העסקי לצורך שיפור מיומנויות ניהוליות. 

כנס משאבי אנוש

כנס הגיוס השנתי 2024

כנס רווחה וחווית העובד

אין תגובות

השאר תגובה