הורות וקריירה? בקטנה

הורות וקריירה? בקטנה

מחקר חדש מצביע על שיא חדש ב-40 השנים האחרונות במספר הנשים העובדות שהביאו לעולם רק ילד אחד!

שיתוף

אתם מכירים את הדיאטות האלה שבהן אומרים לכם "אתם יכולים לאכול הכול!". כולנו רוצים את הדיאטה הזו אתמול. אבל, בסופו של דבר מתברר שאם כבר אפשר לאכול מהכול או כמה פעמים ביום, החוכמה טמונה בלאכול מנות קצובות, קטנות במיוחד, כמעט דוגמיות.

מסתבר שגם נשים עובדות מבינות היום, יותר מכפי שהבינו ב-40 השנים האחרונות, שאי אפשר לעשות הכול ובגדול. ויתכן שזה קשור ליוקר המחייה ועומת שחיקת שכר. וייתכן שזה קשור לחרדה הקיומית שתקפה אותנו במהלך המיתון והמשברים הקשים שחווינו בשנים האחרונות, וייתכן שזה שילוב של לרצות לעשות הכול ולהבין שצריך לוותר על כמות בשביל איכות. מה שזה לא יהיה, יותר נשים עובדות מביאות "רק" ילד אחד לעולם. זו עובדה!

כמה פעמים קראתם החודש על נשים מוצלחות שעושות הכול? קריירה משגשגת, זוגיות מוצלחת 4 ילדים יפים טפו-טפו-טפו? בכמה ספרים או מאמרים שמלמדים אותנו איך לעשות הכול ובגדול נתקלתם לאחרונה?

נראה כאילו שלמדנו את הפטנט, אנחנו הנשים דור של מולטי-טאסק כל-יכולות שמספיקות הכול ובגדול. זו התחושה שאופפת אותנו למראית עין אבל מתחת לפני השטח מסתמנת מגמה שונה. על פי נתון חדש שהתקבל בלשכה המרכזית לסטטיסטיקה בארה"ב, נשים מתחילות להבין שכדי להספיק לעשות הכול, הן צריכות לעשות ילדים בקטנה. כן כן, כפי שזה נשמע, נשים עובדות מביאות במכוון רק ילד אחד לעולם, כשהסיבה הרשמית לכך היא – עבודה.

אין מה לעשות, אנחנו כולנו עובדים. אנחנו בעידן של world at work וזה משפיע על כל מהלך החיים שלנו, על הרגלי הצריכה, הפנאי, סגנון החיים, רמת החיים ואפילו – על זוגיות ומשפחה.

מחקר חדש שנערך בארה"ב (שתוצאותיו פורסמו באתר משאבי אנוש HR Grapevine) מצביע על עלייה ניכרת בשיעור הנשים העובדות שהביאו לעולם רק ילד אחד (במערכת יחסית זוגית או כחד הוריות). המחקר, שנשערך כאמור על ידי הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, בדק נשים בגיל 45 שהביאו רק ילד אחד. מהמחקר עולה כי בשנה האחרונה שיעור הנשים שהביאו רק ילד אחד עמד על 17% בעוד שב-2010 השיעור עמד על 13%. מדובר בשיא של 40 שנים באחוז הנשים שכן בחרו לממש את האימהות אך הסתפקו בתינוק אחד בלבד.
עורכי המחקר ניסו להתחקות אחר הגורמים לירידה משמעותית במספר הילדים שמגיעים לעולם בקרב נשים עובדות וגילה את הסיבות האמתיות:

  • נשים עובדות דוחות את ההיריון לשלב מאוחר, עד כמה שניתן, וזה משאיר אותן בסופו של דבר עם האפשרות להביא רק תינוק אחד.
  • נשים קרייריסטיות רוצות להמשיך לעבוד אחרי הלידה ולשלב בין קריירה למשפחה לכן הו בוחרות להסתפק בתינוק אחד.
  • עלייה ביוקר המחיה ומשכורות בלתי מספקות, שאינן מאפשרת רווחה כלכלית למשפחה גדולה, מביאים את האישה לקבל החלטה ראלית / שכלתנית להסתפק בתינוק אחד. 

כנס משאבי אנוש

כנס הגיוס השנתי 2024

כנס רווחה וחווית העובד

אין תגובות

השאר תגובה