כך תגרמו לכל מועמד לקבל את ההצעה שלכם

כך תגרמו לכל מועמד לקבל את ההצעה שלכם

כך תיפטרו מהמשא ומתן על הצעת שכר ותגרמו למועמדים לקבל את הצעת העבודה שלכם

שיתוף
מועמדים

מועמדים

השיקולים בקבלת משרה אינם תמיד כספיים בלבד. "רוב המועמדים מחפשים יותר מאשר רק תשלום גדול," אומר אנדי לה-סיוויטה, מנכ"ל Milewalk Inc בפוסט שכתב לאחרונה בדף הלינקדאין שלו. מחפשי עבודה בודקים עוד כמה דברים כמו הזדמנויות לפיתוח הקריירה, קולגות ידידותיים ומיקום משרד נוח. אם אתם מעסיקים שרוצים להשיג את הכישרונות המובילים בתעשייה שלכם, תצטרכו להוכיח שאתם יכולים לתת יותר מאשר תלוש משכורת שמן.

לה-סיוויטה מציג שלוש אסטרטגיות מובילות להיפטר מהמשא ומתן הישן על גובה המשכורת ולגרום למועמדים שאתם מעוניינים בהם לקבל את הצעת העבודה שלכם.

1. שאלו מה מניע אותם
לא תדעו כיצד לשווק את החברה שלכם או למכור את התפקיד בלי שיהיה לכם מושג מה כל מועמד מחפש, אז היו ישירים ושאלו אותם. גלו מה מניע אותם, מה חסר להם בחברה שבה הם עובדים כרגע, אילו קטגוריות הן החשובות ביותר עבורם כאשר הם מחפשים עבודה חדשה. ברגע שמבינים את הקריטריונים של המועמדים, אפשר לדון בהם ולחזק את הדרך שבה הארגון שלכם מקיים אותם. הראו לכל מועמד ומועמדת איך החברה תמלא את ההעדפות הספציפיות שלהם.

2. התייחסו אליהם כאל חברי צוות
במהלך ראיון, מרואיינים לומדים הרבה על החברה. האם יתאימו או לא, מה יהיה תפקידם, האם עבודתם תזכה להערכה, ועוד. אם תיגשו לראיון עם גישה אפאתית, המועמדים לא יתפתו לקבל את ההצעה. כולם יהנו אם המועמדים יקבלו את ההצעה, אז התייחסו אליהם כראוי. צרו סביבה שבה המועמדים מרגישים כאילו הם כבר חלק מהצוות, והם יקפצו על ההזדמנות להצטרף אליו באמת.

3. תנו להם שפע של זמן
כאשר מכריחים מישהו לקבל החלטה בנוגע להצעה בתוך יום – או אפילו בתוך שבוע – נותר לחץ בלתי נחוץ סביב החלטת חיים משמעותית. לה-סיוויטה ממליץ לתת למועמדים שבועיים עד שיודיעו מה החליטו. קחו שפע של זמן כדי להבין את הקריטריונים של המועמד כך שאתם, כממונים על גיוס, תעריכו באמת את הקריטריונים של המועמדים ולהדגיש את מחויבותו של הארגון להיענות להם. לה-סיוויטה ממליץ ליצור קשר עם המועמדים לאחר שבוע כדי לבדוק כיצד הם מרגישים.

הרעיון מאחורי ההצעות של לה-סיוויטה הוא להראות שלמועמדים שהם חשובים לכם. אם הם ירגישו כך יכולתכם להשפיע על ההחלטות שלהם תהיה רבה מאוד.

בכנס השכר וההטבות יוצגו דרכים לשימוש נכון ואפקטיבי בשכר והטבות. לחצו כאן לפרטים

כנס משאבי אנוש

כנס הגיוס השנתי 2024

כנס רווחה וחווית העובד

אין תגובות

השאר תגובה