5 המ"מים בגיוס אופטימלי

5 המ"מים בגיוס אופטימלי

כל מנהל משאבי אנוש ומנהל גיוס שואפים לגייס לחברה את המועמדים הטובים ביותר. אלו שיבטיחו את ההתאמה הטובה ביותר לחברה ולתפקיד ויסייעו כמקשה אחת להוביל את החברה למקומות הראשונים בתחרות

שיתוף

יש אינספור שיטות ותהליכי גיוס בהם מגייסים עושים שימוש מידיי יום. שיטת גיוס אפקטיבית אותה יצרתי נסמכת על 5 המ"מים בהתאמת המועמד המתאים: מוסמך, מוכשר, מחויב, מתאים, מסוגל.

באמצעות 5 המ"מים ניתן יהיה לטייב את תהליך הגיוס בצורה אפקטיבית.

מועמד מוסמך

מועמד מוסמך הוא כזה שמחזיק ברקע לימודי מוכח שמאפשר לו לבצע את התפקיד על הצד הטוב ביותר. לרב ישנה העדפה לתארים אקדמאיים, במיוחד כשמדובר בחברות הייטק וחברות גדולות בתעשייה. מועמד שמוסמך לתפקיד ע"י לימודים ותארים שמגבים את היכולת שלו לבצע אותו בהצלחה, היא אחת הדרישות המהותיות בבחינתו לעבודה.

מועמד מוכשר

מלבד רקע אקדמאי, ישנה חשיבות רבה גם לכישורים של המועמד, לניסיון ולידע שצבר במהלך השנים בעבודה, לכישרונות הטבעיים שלו , ליכולת שלו להתמודד עם מצבים שונים ואתגרים שיצוצו במהלך העבודה. את הכישורים של המועמד יש לבחון היטב, ללא קשר לידע הלימודי שלו.

מועמד מחויב

עד כמה המעומד מחויב לעבודה לטווח הארוך? עד כמה הוא רציני, כמה שנים הוא עבד ברצף במקומות עבודה קודמים, מהי יכולת היציבות התעסוקתית שלו? כל אלו צריכים להיבחן לעומק במהלך ראיון העבודה, במיוחד כשמדובר בתפקיד לטווח ארוך, ואפילו יותר כאשר מדובר בהכשרה שיש להעביר לעובד לצורך התפקיד. אתה רוצה לדעת שהעובד יישאר איתך לאורך זמן, שאתה משקיע בו על מנת לקצור את הפירות, ולכן חשוב מאוד לבחון את היציבות שלו ואת רצונו בעבודה לטווח הארוך.

מועמד מתאים

מועמד צריך להתאים לחברה לא רק מבחינת התאמתו לתפקיד. ישנה חשיבות רבה לבחינת התאמתו של המועמד למדיניות החברה, לחזון שלה ולערכיה. חברה לדוגמה שעורכת פעילויות התנדבותיות כחלק מתרבות התרומה לקהילה שלה, לא תרצה לקבל מועמד שאינו מעוניין לתרום לקהילה ושהנושא הזה לא מעניין אותו. חברה שפועלת בשווקים ובמדינות מסוימות, לא תוכל לקבל עובד גזעני שאינו מעוניין בשום קשר עם מדינות אלו, לא משנה עד כמה המועמד מציג כישורים וידע. התאמת המועמד צריכה להיות גם לצוות, במידה ונדרשת עבודה בצוות. הוא צריך להתאים גם למנהלים שלו וליתר העובדים.

מועמד מסוגל

המ"מ האחרון שחשוב לבחון הוא האם המועמד מסוגל לבצע את העבודה מכל הבחינות. האם הוא יכול לנסוע לחו"ל באופן תכוף במידה ויש צורך בכך. האם הוא מסוגל לעבוד במשך שעות ארוכות במידה והתפקיד מצריך זאת. האם הוא מסוגל לשמור על סבלנות אל מול לקוחות מייגעים, האם הוא מסוגל לשמור על אנרגיה חיובית ועשייה פרודוקטיבית בטווח הארוך. המסוגלות שלו לדרישות החברה והתפקיד מוכרחות להיבחן לעומקן במהלך ראיונות העבודה.

כנס משאבי אנוש

כנס הגיוס השנתי 2024

כנס רווחה וחווית העובד

אין תגובות

השאר תגובה