שיתוף

ניהול עובדים מעולם לא היה משימה פשוטה, אבל בימים אלה חלה עלייה חדה במידת המורכבות של ניהול העובדים.

 מנהל חייב להבין את המורכבות של בני האדם אותם הוא אמור להוביל, ואת האחריות המוטלת עליו, לראות כי אותם עובדים מסיימים משימות ומייצרים תוצאות שהופכות את העסק לרווחי.

משבר הקורונה חשף את העובדה שאפילו למנהל הוותיק ביותר, אין בהכרח מתווה להובלת מהלכים בשוק שחווה מגפה עולמית, תסיסה אזרחית במימדים גלובליים, וקפיצה לרוחק בכל הקשור לגל ההתפתחות האנושית שכבר קיבלה את השם 'המהפכה התעשייתית הרביעית'.

המהפכה התעשייתית הנוכחית מהווה המשך לאוטומציה מהירה בשילוב בינה מלאכותית, וצפויה להביא לשילוב של העולמות הפיזי, הדיגיטלי והביולוגי.

הפורום הכלכלי העולמי הגדיר זאת כך: המהפכה התעשייתית הרביעית עוסקת ביותר מסתם שינוי המונע על ידי טכנולוגיה.

יש פה הזדמנות לעזור לכולם, כולל מנהיגים, קובעי מדיניות ועובדים בכל קבוצות ההכנסות והמדינות, לרתום טכנולוגיות חדשניות כדי ליצור עתיד טוב יותר לאנושות.

האתגר הגדול ביותר הוא היעדר הוודאות. זו הפעם הראשונה בחיים המודרניים שמנהלים ומנהיגים כאחד חייבים להודות שהם לא יודעים איך יראה העתיד הקרוב.

תמיד יש חוסר וודאות מסויים. אבל במצב הנוכחי יש תחושה של כאוס והדבר גורם ללחץ, לספקולציות ולאי שקט במקומות עבודה רבים.

מסקר גאלופ שנערך לאחרונה בארה"ב עולה, כי בין אמצע מאי לאמצע יוני, עובדים דיווחו על ירידה של כ-9% בתחושת המוכנות לבצע את עבודתם, ומנהלים דיווחו על ירידה של כ-11% בנכונות לבצע את משימותיהם.

אחד האתגרים העיקריים שניצבים בפני מנהלים כיום נובע מכך שארגונים רבים לא השקיעו מספיק בתקשורת פנים ארגונית טרם המשבר ולא שקדו על הענקת תחושה לעובדים שהם שותפים מלאים בארגון.

עובדים, בעיקר צעירים, מחפשים משמעות בעבודה, ורוצים שכישרונותיהם האישיים ישתלבו עם  טובת הארגון, בלי שהאתגרים הגוברים של הארגון יפגעו ברווחתם בעבודה או לאחר שעות העבודה.

להלן שני מהלכים שיסייעו לארגון לוודא שהארגון ערוך להתמודדות עם המהפכה התעשייתית הרביעית:

1 לא להפסיק לתקשר:

דווקא בתקופות של כאוס, מנהלים צריכים להיות פרואקטיביים לגבי התקשורת השוטפת עם העובדים ולעקוב אחר ההתפתחויות בכל צוות ובכל מחלקה

בנוסף, יש לבדוק בתדירות גבוהה עם כל עובד, איך הוא מתמודד עם האתגרים הניצבים בפניו והאם הוא זקוק לעזרה.

בדיקות אלו נדרשות במיוחד כעת כאשר עובדים רבים ממשיכים לעבוד מהבית ובמרחק פיזי מהמשרד.

2 להתמקד באיכות על פני כמות:

היום יותר מאי פעם חשוב מאוד להכיר בעובדה שאיכות וכמות לא בהכרח הולכות יחד.

ככל שהעובד עובד מהר יותר, כך יש סיכוי גבוה יותר שהוא ילחץ, ישחק, יטעה ועוד. לכן יש לקבוע ציפיות סבירות למספר סופי של משימות לביצוע ביום עבודה.

 

כנס משאבי אנוש

כנס הגיוס השנתי 2024

כנס רווחה וחווית העובד

אין תגובות

השאר תגובה