בריאות בעבודה: איך החברה מפסידה כסף גם כשהעובדים מגיעים לעבודה?

בריאות בעבודה: איך החברה מפסידה כסף גם כשהעובדים מגיעים לעבודה?

זה קיים בכל ארגון: העובדים מגיעים לעבודה, אך אינם מצליחים לנצל את מקסימום היכולות שלהם בעקבות כאבים שונים בגוף, המגיעים בעקבות "יושבנות"

שיתוף
עבודה בישיבה

יושבנות

מאת: אורנה בת דוד, מומחית לחיים בלי כאבים ולבריאות העובדים בעידן המחשב

על "נוכחיות" שמעת? ועל "יושבנות"? מחקרים קובעים: "נוכחיות" העובדים עולה לחברה פי 2.6 יותר לשנה מעלות היעדרות העובדים או שווה ערך לכ- 6 ימי היעדרות בשנה.

נוכחיות: נוכחות לא יעילה (presenteeism) בגלל בריאות לקויה של עובדים בזמן העבודה.

ישבתי מול מרים, היועצת בבנק שלי, ושוחחנו תוך כדי טיפולה בענייני. כשהיא שמעה שאני עוזרת לאנשים שעובדים בישיבה לפתור כאבים ונזקים ולמנוע אותם, שאלה לעצתי בענייני כאבים מהם היא סובלת תקופה ארוכה.

"עברתי כבר כל מיני בדיקות וצילומים, והרופאים אומרים לי שהכל בסדר והכל בראש שלי. שהכל בגלל מתח ולחץ בעבודה. למי אין לחץ בעבודה? מה אני אמורה לעשות, להפסיק לעבוד?".

היא ניסתה כל מיני פתרונות שהציעו לה, סוגי טיפולים, כדורים נוגדי דלקות וכו'. כשכלום לא עזר אמרו לה שהכל בראש שלה. היא סובלת מכאבים שמחריפים במשך יום העבודה וממשיכים גם בבית. כל הזמן כואב לה וזה מפריע לה להתרכז ולתפקד בעבודה ובבית.

אורנה בת דוד

מרים עובדת עבודה יושבנית: כ-7 שעות ביום. בתוספת נסיעות ודברים רגילים שעושים לאחר העבודה היא יושבת כ 9-10 שעות ביום, לעיתים יותר. יושבנות במיטבה. היא סובלת מכאבים ונזקים שנגרמים כתוצאה מסגנון החיים הזה.
שאלתי אותה כמה שאלות, ואמרתי לה שהכל בסדר עם הראש שלה. הסיבה שהטיפולים השונים ומשככי הכאבים והדלקות לא עזרו לה היא שהם ניסו לטפל בצורה שגויה ולא בדבר הנכון. על הפתרון מיד בהמשך.

פתרון פשוט וחסכוני

יש לך מושג כמה עובדים "נוכחיים" כל יום בעסק שלך? מגיעים לעבודה ולמעשה פועלים בצורה מוגבלת ולא אפקטיבית בגלל קשיים בריאותיים?

מחקר רחב היקף שנערך באוסטרליה מצא שהפסדי הארגון מ"נוכחיות": נוכחות לא יעילה (presenteeism) בגלל בריאות לקויה של עובדים במקום העבודה, עולים פי 2.6 מהפסדי הארגון כתוצאה מהיעדרות עובדים בפועל.

בשנים 2009-2010 הוערכו העלויות למשק באוסטרליה ב34.1 מיליארד דולר. כ-2800 דולר בשנה או כ-11,000 שקלים לעובד בשנה. שווה ערך לכ-6.5 ימי החסרה לכל עובד מעבר להיעדרויות בפועל! (בארץ לא פורסם מחקר דומה נכון לעכשיו, אך מבנה הכלכלה דומה)*

כאן אנחנו מגיעים לסיבה ולפתרון:

במקרה של היועצת שלי בבנק – ובהרבה מקרים אחרים – ניסו לטפל בשרירים, בשלד ובסימפטומים של הכאב. זה לא עבד. הבעיה לא שם. הבעיה היא בלחץ על הרקמות הרכות שעוטפות את הגוף – "הפאסיה"- כתוצאה מישיבה מרובה וחוסר תנועה ברקמות האלה. הפתרון פשוט בהרבה, מהיר, קל וחסכוני משחושבים.

לחץ ועומס בעבודה הם גורם מסייע. לא הסיבה העיקרית. אני מציעה פתרונות בדקות: תנועות מדויקות, קטנטנות ואיטיות שממוקדות בדיוק ברקמות האלה ויכולות לשחרר, לפתור ולמנוע את הכאבים והנזקים האלה. כלים שניתנים ליישום במשך יום העבודה אפילו מבלי לקום מהכסא וחוסכים כסף וזמן לחברה ולעובדים.

ניתן לקרוא עוד בנושא בקישור זה!

אורנה בת דוד תרצה בכנס הבריאות שייערך ב-15 בדצמבר בכפר המכביה. לחצו כאן לפרטים נוספים ולהרשמה

כנס משאבי אנוש

כנס הגיוס השנתי 2024

כנס רווחה וחווית העובד

אין תגובות

השאר תגובה