שיתוף

בימים אלה, כאשר הבינה המלאכותית הולכת והופכת לכלי בעל חשיבות רבה עבור מנהלי משאבי האנוש, מגלים יותר ויותר מנהלי משאבי אנוש את התועלת הגוברת והולכת של פלטפורמות הבינה המלאכותית.

בין כל סוגי השימושים והתועלות של כלי הבינה המלאכותית בולטת היכולת לנתח באופן מיידי את כמויות הנתונים האדירות האגורות בבסיסי הנתונים ההולכים וגדלים בכל ארגון ולהפיק תובנות שמשנות את פניו של תחום משאבי האנוש.

ככל שהבינה המלאכותית מתפתחת יותר, כך הופכים תהליכי משאבי אנוש ליעילים יותר, ובה בעת גם משתפרת לאין שיעור גם יכולת קבלת ההחלטות של מנהלי משאבי האנוש.

מערכות הבינה המלכותית מניבות להם המלצות ותובנות המבוססות על הנתונים והידע האגורים בארגון, ליצירת כוח עבודה יעיל ופרודוקטיבי יותר.

במילים אחרות, הבינה המלאכותית מעניקה למנהלי משאבי אנוש כלים שמאפשרים להם לנווט ביעילות בתוך המורכבות הרבה של מאגרי נתונים אדירים, ולהפיק מהם תובנות שמאפשרות להם לפעול תוך התבססות על הנתונים העדכניים ביותר, ולקבל החלטות אסטרטגיות.

הבינה המלאכותית, שהופכת את משימות ניתוח הנתונים לאוטומטיות, מאפשרת בכך למנהלי משאבי האנוש להתמקד בפענוח התוצאות, בפיתוח אסטרטגיות והיישום יוזמות המשפיעות לטובה על כוח העבודה ועל הארגון בכללותו.

במילים אחרות, הבינה המלאכותית מאפשרת למנהלי משאבי אנוש לממש את מלוא הפוטנציאל של הנתונים שנמצאים במאגרי הנתונים שלהם, על ידי אוטומציה של משימות, הפקת תובנות ואפשרות ניתוח וחיזוי.

להלן 8 אפשרויות לייעול עבודת מנהלי משאבי האנוש שנפתחות הודות לבינה המלאכותית:

1 התאמה אישית לכל עובד:

מערכות הבינה המלאכותית יכולות להתאים המלצות ללמידה ופיתוח מקצועי של כל עובד, בהתבסס על העדפותיו, התפקידים שמילא ופערי המיומנויות שלו.

2 ניתוח מחוברות עובדים:

כלים של בינה מלאכותית יכולים לנתח נתונים הגלומים בסקרי מחוברות ושביעות רצון, מסקירות ביצועים וממשוב, כדי לזהות גורמים המשפיעים על מחוברות העובדים ולהציע פתרונות.

3 מודלים חזויים:

מודלים של בינה מלאכותית יכולים לחזות תרחישים עתידיים בהתבסס על נתונים היסטוריים, ובכך לעזור למנהלי משאבי אנוש לצפות את צרכי כוח העבודה, כגון דרישות גיוס עובדים או דרישות הכשרה מקצועית.

4 תכנון כוח אדם:

אנליטיקה המונעת על ידי בינה מלאכותית יכולה לעזור למנהלי משאבי אנוש לצפות שינויים בדמוגרפיה ובמיומנויות של העובדים, ומסייעת בתכנון אסטרטגי ורכישת כישרונות.

5 דיווח אוטומטי:

הבינה המלאכותית יכולה ליצור דו"חות ולוחות מכוונים אוטומטיים, ולספק למנהלי משאבי אנוש תובנות בזמן אמת ללא צורך באיסוף נתונים ידני.

6 למידה מתמשכת:

אלגוריתמים של בינה מלאכותית יכולים ללמוד כל הזמן את הנתונים החדשים, לאורך זמן, ולשפר את הדיוק והיעילות שלהם בניתוח מגמות והתנהגויות הקשורות למשאבי אנוש.

7 הדמיית נתונים:

כלים של בינה מלאכותית יכולים ליצור הדמיה על ידי אמצעים חזותיים, של נתוני משאבי אנוש מורכבים, מה שמקל על מנהלי משאבי אנוש להבין ולהעביר את התובנות המופקות, אל מי שצריך להעביר אליו בארגון.

8 תובנות המופקות בזמן אמת בעקבות שינויים:

מערכת הבינה המלאכותית יכולה להסתגל מיידית לדפוסי נתונים משתנים, ולספק עדכונים בזמן אמת, מה שמבטיח שלמנהלי משאבי אנוש יש את המידע העדכני ביותר בכל רגע נתון.

כנס משאבי אנוש

כנס הגיוס השנתי 2024

כנס רווחה וחווית העובד

אין תגובות

השאר תגובה