22% מהמעסיקים צופים קליטת עובדים ברבעון השני של 2012

22% מהמעסיקים צופים קליטת עובדים ברבעון השני של 2012

סקר תשקיף התעסוקה העולמי לרבעון השני של 2012 שביצעה קבוצת מנפאואר, מצא גם ש-5% מהמעסיקים מעריכים שיפטרו עובדים

שיתוף

סיבות לאופטימיות? אם להסתמך על סקר תשקיף התעסוקה העולמי לרבעון השני של 2012 שביצעה קבוצת מנפאואר, 22% מהמעסיקים בישראל מעריכים כי באותו רבעון תירשם עלייה במצבת כוח האדם שלהם -עליה קלה של 2% מהרבעון הקודם.

5% מהמעסיקים, בנוסף, צופים שיפטרו עובדים ואילו מרביתם (65%) מאמינים שמצבת כוח האדם הקיימת תיוותר ללא שינוי.

הסקר, שנערך באמצעות חברת המחקר Inforcorp, מתקיים מדי רבעון זה כ-50 שנה ברציפות, וממצאיו מבוססים על ראיונות עם יותר מ-65 אלף מעסיקים במגזר הציבורי והפרטי ב-41 מדינות. בישראל השתתפו בסקר 751 מעסיקים.

בכל עשרת ענפי התעשייה שנסקרו נרשם תשקיף חיובי, דהיינו ציפייה לגידול במצבת כוח האדם ברבעון השני של 2012. תוכניות הגיוס האופטימיות ביותר נמצאו בקרב מעסיקים בענף המסעדנות והמלונאות, עם תשקיף תעסוקה של 26%. 30% מהמעסיקים בענף ציינו כי יגדילו את הגיוסים ברבעון הקרוב, מהם הוחסרו 4% שציינו כי דווקא יפטרו עובדים.

בענף החשמל, הגז והמים מדווחים על תשקיף של 21%, ובענף הקמעונות והמסחר התשקיף הוא של 20%. בשלושה ענפים – שירותים פיננסיים, נדל"ן ושירותים עסקיים – תשקיף התעסוקה נמוך ב-8% בהשוואה לרבעון הקודם.

 

מונדיאל 2014 יפרנס

גם שאר העולם עלו תחזיות גיוס חיוביות ברובן: המעסיקים ב-31 מ-41 המדינות שנסקרו צופים המשך גידול בכוח העבודה ברבעון הקרוב. בניגוד לכלכלות המתעוררות, באירופה נחלשות תוכניות גיוס העובדים בתחום הפיננסים לעומת התקופה המקבילה אשתקד, והנתונים בארה"ב מצביעים על מגמת שיפור אטית אך יציבה.

תוכניות הגיוס האופטימיות ביותר דווחו בברזיל, פרו וקולומביה. בברזיל, ציפיות ההעסקה הן גבוהות ביותר במגזר השירותים, שבו כ-60% מהמעסיקים מדווחים שיגדילו את מצבת כוח האדם ברבעון הקרוב. ציפיות ההעסקה הגבוהות מושפעות מגיוסים צפויים לקראת אליפות העולם בכדורגל ב-2014 – שצפויה לייצר כ-700 אלף מקומות עבודה.

באירופה ובמזרח התיכון, התשקיף האופטימי ביותר לגיוס עובדים הוא בטורקיה, ישראל, רומניה ונורווגיה, והנמוך ביותר – ביוון ובספרד.

 

האטה בחקלאות וטכנולוגיה

יו"ר מנפאואר ישראל ומנהלת מדינות המזרח התיכון, דליה נרקיס: "רואים האטה בביקושים לעובדים בענפים מוטי יצוא כמו טכנולוגיה, חקלאות ומינרלים, אבל בתחומים אחרים לא מורגשת האטה – ומצבת העובדים בחברות צפויה לגדול. בתחום הפרמצבטיקה מסתמנים ביקושים גדלים. בתחום השילוח אנו עדים לביקושים ערים בכל התחומים – לעובדים מקצועיים וגם בלתי מקצועיים.

"אנו עדים להפניית תקציבים גדלים והולכים למיזמים הקשורים ברווחת האזרחים. למיזמים כאלה יש השפעה ישירה על היקפי גיוסי כוח האדם בישראל".

כנס משאבי אנוש

כנס הגיוס השנתי 2024

כנס רווחה וחווית העובד

אין תגובות

השאר תגובה