שיתוף

ההתבטאויות של מנכ"לים של חברות בינלאומיות גדולות, על העברת יותר ויותר משימות מבני אדם לבינה המלאכותית, יצרו חשש בשווקים לאבדן משרות של בעלי מיומנויות יחודיות לטובת הבינה המלאכותית, לרבות משרות בתחום התוכנה.

והיו אמנם כמה הצהרות פומביות מצד מנהלי תאגידים גדולים המצביעות על פעילות קיימת ומתוכננת להגברת יעילות, המבוססת על בינה מלאכותית, מה שעלול להוביל לאבדן משרות של עובדים אנושיים.

אבל חשוב לשים לב שאף אחד ממנהלים בולטים אלה, לא הכריז על תוכניות ספציפיות להחליף אחוזים גדולים מכוח העבודה שלו בתחום התוכנה, בבינה מלאכותית.

סם אלטמן, מנכ"ל OpenAI אמר, כי "ההנחה הבסיסית שלי היא, שכל מהנדס תוכנה פשוט יעשה הרבה יותר למשך זמן מסוים, אבל בשלב מסוים אולי נצטרך פחות מהנדסי תוכנה".

לדבריו, "יש חברות שבכל הנוגע לכתיבת קוד בסיוע בינה מלאכותית, יתכן שמדובר ביותר מ-50 אחוזים".

המשמעות היא, שיש חברות שמשתמשות בבינה מלאכותית כדי לסייע בכתיבת קוד במידה רבה, באופן שיותר מ-50% מהקוד עשוי להיכתב בסיוע בינה מלאכותית.

בכל מקרה, על אף שאלטמן אמר כי יש תרחיש שבו יידרשו פחות מהנדסי תוכנה בעתיד, הוא לא יכול לצפות לוח זמנים להחלפה מלאה של עובדי הייטק באופן כללי.

מארק צוקרברג, מנכ"ל ומייסד מטא הצהיר על כך שהבינה המלאכותית יכולה להגיע למשימותיהם של מהנדסים בדרג הביניים (כלומר, לבצע חלק מעבודתם), וכי חלקים מעבודת ההנדסה ישתנו.

המשמעות היא שמשימות הכלולות בתפקידים כמו מהנדסי תוכנה בדרג הביניים, עשויות לעבור לידי הבינה המלאכותית.

יתרה מכך, יש המאמינים כי הבינה המלאכותית תגיע לא רק לתפקידים זוטרים או לדרגי הביניים.

אנאנט אגרוואל, מייסד edX (לשעבר), לדוגמה, העיר הערה ספקולטיבית גם לגבי תפקיד המנכ"ל.

הוא אמר: "הייתי אומר כי 80 אחוז מהעבודה שמנכ"ל עושה יכולה להיות מוחלפת על ידי בינה מלאכותית".

ולד טנייב, מנכ"ל רובין הוד, אמר שכמעט כל המהנדסים של 'רובין הוד' משתמשים בכלי עריכה מבוססי בינה מלאכותית.

כאשר נשאל טנייב איזה אחוז מהקוד החדש של רובין הוד נוצר על ידי בינה מלאכותית, הוא השיב: בסביבות ה-50 אחוזים. אבל חשוב לשים לב שהוא לא דיבר על עובדים שפוטרו.

יצויין, כי חלק מההצהרות של מנכ"לים שמדברים על העברת תפקידים ומשימות לידי הבינה המלאכותית, נאמרות בשפה מעורפלת, עם ביטויים כמו "פחות מהנדסים", "רוב המפתחים לא יכתבו קוד" וכו', או באחוזים המתייחסים לכמות העבודה שתתבצע בסיוע הבינה המלאכותית. אבל הם לא מדברים על כמה משרות יבוטלו או יוחלפו.

להלן 4 סוגי המשרות והמקצועות שצפויים להיות מושפעים מהמעבר לבינה מלאכותית ורובוטים מבוססי בינה מלאכותית:

1 נציגי שירות לקוחות:

כפי שניתן לראות בשינויים שמתרחשים בחברות Klarna ו-Dukaan, צ'אטבוטים ועוזרים רובוטיים וירטואליים מבוססי בינה מלאכותית, הינם יעילים מאוד בטיפול במגוון רחב של פניות לקוחות. כתוצאה מכך, חל צמצום משמעותי בהיקף הצוות האנושי.

2 הזנת נתונים ותפקידים אדמיניסטרטיביים:

משימות הכרוכות בהזנת נתונים ידנית, עיבוד ותמיכה אדמיניסטרטיבית ניצבות בחזית המשימות שצפויות לעבור לידי הבינה המלאכותית, שכן היא יכולה להפוך משימות אלו לאוטומטיות, ולבצע אותן במהירות ובדיוק גבוהים יותר.

3 אנליסטים פיננסיים ואנליסטים המבצעים מחקרי שוק:

יכולתה של הבינה המלאכותית לעבד ולנתח מערכי נתונים עצומים במהירות ובדייקנות הופכת אותה לכלי רב עוצמה לניתוח פיננסי ומחקר שוק, מה שעשוי להפחית את הצורך באנליסטים אנושיים.

4 יוצרי תוכן שיווקי:

הבינה המלאכותית יכולה לסייע ביצירת תוכן שיווקי, החל מפוסטים ברשתות החברתיות ועד סרטוני שיווק ופרסום, מה שעלול להוביל להפחתה בביצוע משימות מסוימות הכרוכות ביצירת תוכן שיווקי, על ידי עובדים אנושיים.

 

כנס הלמידה, ההדרכה והפיתוח הארגוני

אין תגובות

השאר תגובה