ניהול שינויים – האם אנו עושים זאת דרך הראש? הבטן? או הרגליים?

ניהול שינויים – האם אנו עושים זאת דרך הראש? הבטן? או הרגליים?

אורלי קרדוש קסטלר, סמנכ"לית משאבי אנוש בחברת פמי פרימיום, בריאיון בלעדי ל-HRus לקראת הכנס השנתי למשאבי אנוש 2015

שיתוף

אורלי קרדוש קסטלר, סמנכ"לית משאבי אנוש בחברת פמי פרימיום, נבחרה לקחת חלק בפאנל המרצים שלנו בכנס השנתי למשאבי אנוש [25-26 במרץ]. בהרצאתה תציג קרדוש קסטלר מודל פרקטי דרכו נבחן כיצד אנו מנהלים תהליכים בכלל ותהליכי שינוי בפרט בשילוב הנכון ובאיזון שבין ה"ראש", ה"בטן" וה"רגליים". כמו כן, הרצאתה של קרדוש קסטלר תתייחס לעקרונות מפתח לניהול מוצלח של שינויים בהובלת משאבי אנוש והמחשתם מתוך דוגמאות מהשטח.

רקע על המרצה:
אורלי קרדוש קסטלר, בוגרת תואר ראשון בכלכלה וניהול ותואר שני במנהל עסקים MBA, הייתה שותפה בהקמת מערך השירות של חברת פרטנר תקשורת בע"מ, עסקה רבות בכתיבה ובהטמעת תפיסת ושפת השירות של החברה, עיצוב תהליכי ניהול הידע והכשרת המנהלים. ניהלה בחברת פרטנר את אגף הדרכה ופיתוח ארגוני ולאחר מכן ניהלה את אגף שכר, הטבות ותכנון כוח אדם.

איך הגעת לתפקיד?
אורלי קרדוש קסטלר: גדלתי והתפתחתי בפרטנר, הייתי ממקימי החברה, שותפה פעילה לתהליך ההקמה של מערך השירות. במהלך השנים שבהן עבדתי בפרטנר עברתי מספר צמתים והתנסיתי במספר רב של תפקידים. כחלק מתהליך ההקמה ליוויתי בפרטנר את תהליכי פיתוח הידע ובניית אסטרטגיית השירות עד לכדי הלכה למעשה. לאחר מכן, עברתי לנהל את אגף הדרכה ופיתוח ארגוני של החברה בו עסקתי ב: הכשרות מנהלים, מדידה ארגונית, תהליכי שינוי ארגוני, בניית התרבות הארגונית ופיתוח צוותים. הידע הרב והניסיון שצברתי בניהול תהליכים והכשרת מנהלים בתהליכי השינוי היוו גם תחילתו של עיצוב התפיסה האישית שלי.

בתפקידי האחרון ניהלתי את אגף שכר, הטבות ותכנון כח אדם בפרנטר. כחלק מתפקיד זה למדתי על בניית תוכנית שכר והטבות, ניהול תקציבי כוח אדם, תהליכי התייעלות, ותהליכי מדידה ותגמול. במסגרת תפקיד זה ליוויתי שינויים בהיבטי מנהלים, עובדים ובהיבט העסקי הכולל.

עברתי מגוון רחב של תפקידים, מהתפקיד הכי רך ומלווה עד לתפקיד הכי אנליטי כלכלי ותוך כדי זה נדרשתי להיות רגישה לאנשים, לחולל שינויים ולהטמיע אותם בתוך הארגון.

והיום את עובדת בעולם הביטוח והפרויקטים, בחברת פרי פרמיום, מה גרם לשינוי?
אורלי קרדוש קסטלר: אחרי התקופה האינטנסיבית הזו החלטתי לקחת לעצמי שנת חופש שבמהלכה ניתחתי את כל הידע שצברתי ובעיקר נחתי. כיום אני עובדת כשנתיים בפמי פרמיום. הקמתי בחברה את מערך משאבי האנוש ואני עוסקת בכל מגוון העיסוקים: גיוס, הדרכה, תהליכי פרט, רווחה, תרבות ארגונית, יעוץ למנהלים בדגש על ליווי שינויים .

לשמחתי, התפקיד בפרי פרמיום כלל בתוכו לימוד תחום עסקי חדש. עברתי מעולם התקשורת אל עולם הביטוח והפרויקטים במגזר הציבורי, אני עובדת עם מגוון גדול ומעניין מאוד של אוכלוסיות יעד ועובדים.

מה זה בעיניך ניהול שינויים?
אורלי קרדוש קסטלר: לתפיסתי, לא תמיד נכון לעבוד לפי מודלים מוגדרים ותאוריות קיימות. חשוב מאוד להסתכל על המנהל, המוביל את השינוי ודרך זה, בשילוב לרעיונות והמתודולוגיה, לבנות עמו את התהליך. לדעתי, קיימת חשיבות רבה להיכרות עם השטח ועם מובילי השינוי לא פחות מהשימוש במודל התיאורטי.

מנהל משאבי אנוש יצליח לבצע את השינוי במידה והוא יהיה קשוב להנהלה ולצוותים העוברים את השינוי. מילת המפתח היא גמישות והתאמה לארגון או ליחידה… במהלך ההרצאה בכנס אני אספר על כשלים שעלולים להיווצר כתוצאה מחשיבה מסוימת שעלולה להיות מקובעת מדי או פחות ערנית לסובבים. כל מנהל משאבי אנוש יכול לבחון את הדרך שלו,. חשוב לדעת להשתנות ולשנות גישות בכדי להתאים עצמנו למובילי השינוי.

במסגרת ההרצאה אני אתמקד ביכולת של משאבי אנוש ללוות את ההנהלה. איך לזהות מה נכון בכל שלב, איך נכון לזהות את האסטרטגיה הנכונה לשינוי וכמובן את נקודת הזמן לשינוי עצמו.

תוכלי להסביר בקצרה על מה מדבר המודל לניהול השינוי?
אורלי קרדוש קסטלר: בעיני ישנה חשיבות ליכולות הבין-אישיות בתהליך ליווי השינוי. חשוב מאוד להיפתח לקשרים הפורמליים והלא פורמליים. מנהל משאבי אנוש צריך ללוות תהליכי שינוי באופן הנכון לארגון, למנהלים ולסביבה הארגונית. חשוב לשים דגש על מי עומד מולו בתהליך השינוי ומה השינוי המיועד. מנהל משאבי אנוש צריך לזכור כי הוא אינו המרכז בתהליך ועל כן חשוב לשים לב לכל התהליכים המתחוללים סביבו.

בכל תהליך ישנו שילוב בין מרכיבים של רציונל והגיון ("הראש"), מרכיבים של תפיסות ורגשות ("הבטן") ומרכיבים של עשייה ופעולות ("הרגליים"). היכולת לזהות בכל שלב לאילו מרכיבים להתייחס היא זו שתמקסם את ההצלחה. ככל שנהיה מודעים לשילוב בין המרכיבים השונים נצליח לקרוא את המפה יותר נכון.

במסגרת ההרצאה אציג כלים שיאפשרו לכם להבין את היכולות שלכם להסתכל מזווית שונה על ניהול תהליכי השינוי. אציג עקרונות מנחים שבהם כדאי להשתמש, כאשר הדגש יהיה על תהליכים בין אישיים וסביבתיים ופחות על מודלים.

בתור מנהלת משאבי אנוש, אני נדרשת להחליט איפה אני ממקמת את עצמי בתהליך בכדי לפעול בדרך הנכונה לארגון מולו אני עומדת ועבורו אני אמורה לנהל את תהליך השינוי.

מהרו להירשם לכנס השנתי למשאבי אנוש שיתקיים ב-25/26 במרץ!
לפרטים והרשמה יש ללחוץ כאן

כנס משאבי אנוש

כנס הגיוס השנתי 2024

כנס רווחה וחווית העובד

אין תגובות

השאר תגובה