שיתוף

טכנולוגיית המציאות הווירטואלית נמצאת אמנם עדיין בחיתוליה, אבל בשנים הקרובות היא צפויה למלא תפקיד מרכזי באגפי משאבי האנוש של הארגונים. החל בהכשרה ותרגול, דרך הסרת מכשולי מגדר וגזע, קיצור מרחקים ועד הגברת הבטיחות, טכנולוגית המציאות הווירטואלית צפויה להקפיץ את הארגונים בכל העולם לעולם חדש ומפתיע במסגרתו יפעל בעתיד שוק הארגונים.

1. הכשרה ותרגול במהירות וביעילות תוך תיקון טעויות: המציאות הווירטואלית מאפשרת לארגון להכשיר את עובדיו מהר יותר, ביעילות רבה יותר ותוך חסכון ניכר בעלויות. יתר על כן, המציאות הווירטואלית מאפשרת לעובדים לא רק להשתתף בהכשרות שעורך הארגון בצורה יעילה יותר, אלא אף לתקן טעויות במרחב הסימולציה במקום לבצע טעויות ולתקנן במוצר הסופי.

2. השתתפות בקורסים המרוחקים פיזית מהארגון: ולא מדובר רק בעובדים הנמצאים פיזית במתקני הארגון. כלי המציאות הוירטואלית מאפשרים לעובדים להשתתף בקורסים שעורך הארגון, גם אם הם ממוקמים אלפי קילומטרים מהארגון ועובדים מהבית, בסניף מרוחק של החברה או אף מעבר לים.

הדוגמה המוחשית ביותר ליעילותה של המציאות הווירטואלית היא טכנולוגית הסימולציה הוותיקה יותר. טייסי קרב, לדוגמה, כמו גם טייסים בשירות אזרחי, השתמשו במשך שנים בסימולטורים. הם הסתמכו עליהם בתרגול הטסת מטוס והשתתפות בקרבות אוויריים, ללא סיכון.

כפי שהסימולטור המיועד לטייסים חוסך, כבר שנים רבות, בעלויות ובחיי אדם, כך צפויה טכנולוגית המציאות הווירטואלית לסייע לארגונים, בכך שהיא תאפשר לעובדיהם לתרגל תרחישים בכל התחומים, החל משירות לקוחות ועד שיווק ומכירות.

3. גישור על פערי תעסוקה ומגדר: בטווח הארוך תוכל טכנולוגיית המציאות הווירטואלית לתקן פערי תעסוקה בין נשים וגברים במקצועות הדורשים הפעלת מכונות כבדות או הפעלת כוח פיזי מסוג אחר. יתרה מכך, מחקרים מראים, כי נשים רבות נוטות להתרחק ממקצועות בהן הן פחות בטוחות בעצמן ויותר חוששות מפני ביצוע טעויות. טכנולוגיית המציאות הווירטואלית מספקת להן סביבה בטוחה בה הן יכולות לתרגל ולצבור מיומנות וניסיון, בלי לחשוש מפני טעויות.

4. בטיחות בעבודה ובטחון שוטף: תחום הבטיחות בעבודה יכול להיעזר רבות בטכנולוגית המציאות הווירטואלית, שכן היא מאפשרת לעובדים במפעלים תרגל את הנחיות הבטיחות בעבודה ועל ידי כך לחסוך פציעות ואף חיי אדם.

רשויות הביטחון יכולות לתרגל שוטרים, חיילים וקצינים במצבים קיצוניים כמו למשל פיגוע, חטיפה, החזקת בני ערובה, הפצצות, תאונות רבות נפגעים ועוד. למעשה, בכל תחום שבו יש סיכון לחיי אדם, ניתן להציל חיים הודות לכלי המציאות הווירטואלית, ובד בבד גם לחסוך בעלויות הכרוכות בתרגיל המתבצע המציאות הפיזית.

5. הזדמנות להכנס ל'נעלי' האחר: בכל נושא ההדרכות הרגולטוריות כמו הטרדה מינית, גזענות וכו, מאפשרים כלי המציאות הווירטואלית לדמות תרחישים בהם המשתתפים יכולים לחוש באופן אישי איך מרגיש קרבן של הטרדה מינית או גזענות. גם עובדים שמידת האמפתיה שהם יכולים לחוש כלפי קרבן פוטנציאלי הינה מוגבלת, ורמת ההזדהות שלהם קטנה, יכולים, באמצעות כלי המציאות הווירטואלית, להכנס לנעליו של הקורבן.

6. רפואה בחוד החנית: מומחים צופים, כי בשלב הראשון תכנס המציאות הווירטואלית לתחום הרפואי. היא תסייע למנתחים לבצע ניתוחים מורכבים ולצבור ניסיון וידע, בלי לסכן חיי אדם. כמו כן, ניתן להשתמש בטכנולוגיית המציאות הווירטואלית במקרים של פוביות, פחד גבהים, חרדות וכד.

כנס משאבי אנוש

כנס הגיוס השנתי 2024

כנס רווחה וחווית העובד

אין תגובות

השאר תגובה