500 עובדי תעשיית הטונה ישבתו ויפגינו ביום ראשון

500 עובדי תעשיית הטונה ישבתו ויפגינו ביום ראשון

ב-4 מפעלי טונה הממוקמים בפריפריה, חוששים מגל פיטורים בשל המלצות ועדת קדמי להפחית את מכסי היבוא ולפתוח את השוק לתחרות

שיתוף

השלכותיה של המלצת ועדת קדמי להפחית מכסים על מוצרי יבוא, בין השאר גם על שימורי מזון וטונה, יצרה שני מחנות ניצים מתוך המשק, הזועקים בעד ונגד ההחלטה. מי חשוב יותר – הצרכן הדורש מחירים מופחתים ומאיים בחרמות, או עובדי מפעלים העלולים לאבד בשל כך את מטה לחמם?

אפקט הדומינו בהקשר זה החל השבוע, בהכרזה הביקורתית של יו"ר ההסתדרות עופר עיני, שבה הזהיר מפני פיטורי יותר מ-1,000 עובדים בשל הצעד המדובר שיביא לירידת מחירים. מנגד השיבו לו באיגוד לשכות המסחר ובתנועת "ישראל יקרה לנו", תגובה בנוסח: "עד שסוף סוף נעשה משהו כתוצאה מהמחאה הצרכנית והחברתית האחרונה, אזי יש לברך על כך."

היום התברר כי לקלחת יצטרפו ביום ראשון הקרוב מפעלי הטונה עצמם, שבימים כתיקונם מתחרים זה בזה על מקום במדפי המרכולים. כ-500 עובדי סטארקיסט, ויליגר, שימורי המרכז ופיל הטונה ישביתו את העבודה במחאה על המלצות ועדת קדמי, לחשוף את השוק למוצרים מיובאים. במקביל, יפגינו העובדים בתל-אביב.

בתעשייה חוששים כי המהלך יוביל לשיתוק פעילות הייצור במפעלים, רובם ככולם בפריפריה וטוענים כי מחיר הטונה בישראל נמוך בכ-30% ממחיריהם בעולם. היקף הפעילות של מפעלי הטונה בישראל מוערך בכ-500 מיליון שקל. לטענת מובילי מחאת הטונה, אם המכס על הטונה יופחת – המפעלים ייסגרו, וכ-1,300 איש שעובדים בתעשייה זו באופן ישיר ועקיף, יעמדו לפני סכנת פיטורים.

"העובדים ואנחנו חשים מרומים ואבודים. מחד, מדברים איתנו על קידום עיירות הפיתוח וקידום התעשיות המקומיות, ומאידך מאפשרים יבוא ממדינות המזרח באופן שירמוס אותנו", אמר מנכ"ל סטארקיסט, מיכאל מיטלמן, והוסיף: "לצערי יש לנו זיכרון קצר מאד וכבר שכחנו את מחאת הטקסטיל. מכאן הדרך לאבדון כלכלי-חברתי קצרה מאד."

כנס משאבי אנוש

כנס הגיוס השנתי 2024

כנס רווחה וחווית העובד

אין תגובות

השאר תגובה